Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria? Nie żałuję!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
alka_z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alka_z » 06.08.2015 20:21

marmed napisał(a):Pięknie .... dziękuję alka_z bo pomogłaś mi podjąć decyzję co do przyszłorocznego wyjazdu :)

W takim razie pozostaje mi tylko życzyć udanych wakacji i czekać na relację :)

ruzica napisał(a):Groznjan :hearts: to był hit naszych wakacji 2014 :) Motovun w sumie też, ale ja jakoś dziwnie zapamiętałam, że tam było drogo. No ale to pewnie dlatego, że zwracałam uwagę wyłącznie na ceny trufli :lol: :wink:

trufle jakoś nieszczególnie nas zainteresowały, próbowaliśmy wcześniej i zupełnie nie wkomponowały się w nasze smaczki.

te kiero napisał(a):lubię jego prg i widziałem wiele, ale ten odcinek mi chyba umknął, ale dzięki Tobie namierzył miejsca i zostały wciągnięte na listę życzeń...
btw: nie wiem czy wiesz, ale byliście blisko ciekawego Hum

krutom napisał(a):Grožnjan i Motovum były dla mnie hitami zeszłorocznych wycieczek po Istrii. Piranu niestety nie widzieliśmy.
Na ten dzień był jeszcze zaplanowany Roč , związany z głagolicą i powrót przez tunel Učka.
Cała ta dolina jest warta zobaczenia. Na pewno tam wrócę, aby zobaczyć pominięte miasteczka.
:papa:

Ah tych miasteczek jest tam tyle, że spokojnie wystarczy na kilka pobytów... po prostu piękny zakątek Europy :)
agat166
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agat166 » 07.08.2015 11:51

Witam wszystkich :)
Super relacja, dzięki autorce zdecydujemy się zwiedzić Istrię we wrześniu. Jak myślicie, bedzie problem z apartamentem jadąc w ciemno? Planujemy podróż z dzieckiem ( 9 m-cy ) dlatego trochę się boję. A może macie namiary na jakiś sprawdzony przez Was forumowicze nocleg? Bardzo proszę o kontakt tutaj lub na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
alladyndelscorcho
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alladyndelscorcho » 07.08.2015 12:49

ruzica napisał(a):Groznjan :hearts: to był hit naszych wakacji 2014 :) Motovun w sumie też, ale ja jakoś dziwnie zapamiętałam, że tam było drogo. No ale to pewnie dlatego, że zwracałam uwagę wyłącznie na ceny trufli :lol: :wink:

A widzisz ja jadłem w Motovunie przepyszne dania z truflami w cenie jak przeciętne dania w innych restauracjach. Polecam konobę Mondo. Będzie o niej w mojej relacji, która się właśnie pisze.
https://www.cro.pl/prsiut-trufle-i-laweta-czyli-nasza-istria-2014-t49099.html

Anthony Bourdain mówił o nich tak: "... dania z truflami w cenie jak hamburgery na Manhattanie...".
alka_z
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alka_z » 07.08.2015 18:21

agat166 napisał(a):Witam wszystkich :)
Super relacja, dzięki autorce zdecydujemy się zwiedzić Istrię we wrześniu. Jak myślicie, bedzie problem z apartamentem jadąc w ciemno? Planujemy podróż z dzieckiem ( 9 m-cy ) dlatego trochę się boję. A może macie namiary na jakiś sprawdzony przez Was forumowicze nocleg? Bardzo proszę o kontakt tutaj lub na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

W takim razie udanej podróży :) Nigdy nie jechałam w ciemno, więc tutaj nie pomogę. Apartamentów jest na pęczki, więc podejrzewam że we wrześniu będzie wybór.

alladyndelscorcho napisał(a):Będzie o niej w mojej relacji, która się właśnie pisze. https://www.cro.pl/prsiut-trufle-i-laweta-czyli-nasza-istria-2014-t49099.html

Czytam, oglądam, wspominam... Może kiedyś wstąpimy jeszcze na te trufle:)
Poprzednia strona

Powrót do Nasze relacje z podróży