Slavko1974 napisał(a):marock napisał(a):Za 2 tygodnie wybieram się z rodzinką na Istrię - po 5 letniej przerwie . Te 5 lat temu to było nasze pierwsze spotkanie z Cro i wtedy wybraliśmy Rovinj (wrzesień). W związku z tym, że nasz maluch miał wtedy niecałe 2 latka, skupiliśmy się głównie na plażowaniu i zwiedzaniu samego Rovinj. Z "dalszych" wyjazdów to wybraliśmy się tylko do Puli.
Teraz maluch podrósł ale w tak zwanym międzyczasie pojawił się drugi - teraz ma 4 latka.
Wybraliśmy Fazanę i mam nadzieję pokręcić się trochę po okolicy. Kamenjak, Vodjan, Bale a w drodze powrotnej Porec i Motovun - to przynajmniej chciałbym tym razem zobaczyć.
Polecacie coś jeszcze
A ja wczoraj wróciłem z Istrii z maluchami 4,5 roku i 9 miesięcy . Może zdążę wrzucić relacje przed Twoim wyjazdem.
Tak na szybko, jeśli Poreć to polecam bazylikę Eufrazjusza (Eufrazjana), pewnie dzieciaki nie będa zainteresowane ale warto, moja starsza córa była bardzo ciekawa, musiałem wszystko jej objaśniać. Wejście na wiezę, skąd można sfocić piękne panoramy Poreca.
Niedaleko Poreca jest jaskinia Baredine, też warta polecenia. Ale trzeba wziąć dzieciakom ciepłą odzież, w jaskini jest stała temperatura 14 stopni. Ja nie wziąłem i musiałem odpuścić, nad czym boleję.
A czy mogę otrzymać namiary na nocleg? szukam właśnie... napiszcie proszę adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl