Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria - najlepsza baza wypadowa?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witek1969
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) witek1969 » 03.07.2015 19:02

zdecydowaliśmy się na Fazenę a czy dobry wybór? okaże się
marock
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marock » 03.07.2015 23:16

witek1969 napisał(a):zdecydowaliśmy się na Fazenę a czy dobry wybór? okaże się

My już za tydzień będziemy w Fazanie. To stosunkowo mała rybacka osada. Sam jestem ciekaw czy w szczycie sezonu będzie tam dużo ludzi. Wiem, że w pobliżu jest dosyć spory kemping ale mam nadzieję, że tłumów nie będzie. Fazana to nie Rovinj, w którym byliśmy kilka lat temu we wrześniu a mimo tego na starówce i w restauracjach było tłoczno 8O .
Pożyjemy, zobaczymy... już niedługo :D
goldengate
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) goldengate » 07.07.2015 13:37

Ja z żoną będziemy na Istrii od 17.07 do 24.07.
Właśnie jestem na etapie poszukiwania kwatery/regionu.

3 lata temu byliśmy w Pakostane - małe kameralne miasteczko - super klimat.
Szukam zatem coś podobnego - nie dużego miasta - co polecacie ?
mgdziakomi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mgdziakomi » 07.07.2015 13:53

Witam .
Zwiedziliśmy południową Dalmację, przy okazji tez BiH .Teraz czas na Istrię chcielibyśmy zacząć od Rovinj, stąd pytanie aby się nie rozczarować, może ktoś poleci fajny sprawdzony apartament niedaleko wody Dzięki.
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 07.07.2015 14:20

Byłem kilka razy na Istrii w Puli. W sumie to nie ja wybierałem to miejsce ale mogę je polecić. Horizont Resort nazywa się ten kompleks turystyczny i łatwo znaleźć namiary w Google. Jest to ogrodzony zespół domków z apartamentami i hotel z basenem. Coś ala FWP za komuny i mniej więcej tej jakości. Beton i skromne warunki pobytowe ale wystarczające. Tanio jak na Istrię. Jako baza wypadowa to chyba idealne miejsce. Na miejscu jest kilka knajpek, sklep, organizowane są różne imprezy. W ofercie Arena Tourist które zarządza tym terenem są też inne miejsca ale mi się wydaje ten Horizon jest w sam raz. Osobiście to wolał bym Premanturę ale jakoś nie mogę nic tam znaleźć samodzielnie. Byłem tam kilka razy rowerkiem bo od Horizonta to kilkanaście kilometrów i bardzo mi się podobało ale nasze biura podróży nie mają tej lokalizacji w ofercie.
Od Horizont który leży na obrzeżu Puli do Rowinji jest mniej więcej 45km. Do centrum Puli jest niecałe 3km. Do Parku Kamenjak jest 16km
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 08.07.2015 17:22

goldengate napisał(a):3 lata temu byliśmy w Pakostane - małe kameralne miasteczko - super klimat.
Szukam zatem coś podobnego - nie dużego miasta - co polecacie ?

Rabac.

:papa:
goldengate
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) goldengate » 08.07.2015 19:39

Wiem pięknie.
Jednakże zostały kwatery po 70-80EUR.

Negocjuję w Rovinj apartament a dokładnie na uboczu 2km od centrum.
mbbigblue
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mbbigblue » 20.07.2015 09:22

Poprosze o namiar na sprawdzona kwatere. Mam zamiar przyjechac tam w drugiej polowie sierpnia z dzieciakami.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pinkakoladka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) pinkakoladka » 20.07.2015 12:29

Cześć :)
Szukam niedrogiego apartamentu z 3 osobnymi sypialniami dla 6 osób + wyposażona kuchnia, niedaleko plaży. Wyjazd 01.08-08.08 (7 nocy).
Interesują nas miejscowości Banjole, Porec, Rovinj, Rabac - te akurat były polecane na forum pod wzgl. plaż, ale mogą być inne ;)
Jeżeli ktoś jest w stanie coś polecić to proszę o kontakt :) mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dzięki :D
aneta179
Autostopowicz
Gdzie jechać w okolice Poreć.

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta179 » 20.07.2015 15:37

Witam, chcę jechać z Niemiec na Chorwację. Mam tylko 4 dni więc interesuje mnie północna część (okolice Poreć).
Jakie miejsca polecacie? Zależy mi na pięknych czystych plażach z przejrzystą wodą.
oschlina
Autostopowicz
Gdzie pojechać ? Tym razem Istria ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) oschlina » 24.07.2015 00:58

Hej. Od tygodnia szukam i szukam i ostatecznie stwierdzam że nie wiem nic. Okazało się że w tym roku jednak mamy urlop ( a nie zapowiadało się) więc szukam czegoś na ostatnią chwilę. Do tej pory byliśmy w Vodicach i 2 razy w Primosten. Teraz chcielibyśmy pojechać na północ, ale nie mogę zdecydować się na konkretną miejscowość. Medulin, Pula, Banjole, Fazana,Rovinj - NIE WIEM ! :evil: . Szukam czegoś podobnego do 2 powyższych miejscowości, niewielkie a jednak wieczorem można pospacerować , wypić piwko, zjeść kalmary... Dzień spędzamy na plaży, preferuję kameralne zatoczki z czystą wodą żebym mogła cały dzień nurkować ( kompletnie nieprofesjonalnie :oczko_usmiech: ). Dyskoteki nas nie interesują ale fajnie jakby znalazła się jakaś mniejsza knajpka z kawałkiem parkietu.

Dodatkowym atutem byłaby winiarnia ( Jestem zakochana w winiarni w primosten, gdzie na ławce z chamskiego kubka, pije się średnie wino , przegryza kalmarami z pobliskiej budki... KOCHAM ! )

Wybieramy się w dwie osoby, w ciemno... choć jest środek sezonu i trochę się boje... Termin 29 lipiec do 7 sierpień

Jeśli komuś przychodzi na myśl jakaś fajna mieścinka to proszę o informację :)

Pozdrawiam
Slavko1974
Cromaniak
Re: Gdzie pojechać ? Tym razem Istria ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 24.07.2015 07:24

Jeżeli to ma być niewielka miejscowość to Rovinj i Pula sobie odpuść. To są duże miasta jak na warunki chorwackie - ciekawe do zwiedzania ale na kameralne plaże nie licz.
Do tej listy co napisałaś proponowałbym dołożyć jeszcze Vrsar, Poreć (chociaż też nie jest małą miejscowością), ewentualnie Novigrad i pewnie znalazło by się parę innych jeszcze.
Jeśli wiodącym punktem Twojego wyjazdu ma być nurkowanie to na pierwszym miejscu wymieniłbym Medulin - 8 lat temu trochę tam ponurkowałem.
oschlina
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) oschlina » 24.07.2015 09:34

Dziękuję za podpowiedzi. Lubimy zwiedzać ale mamy auto i bez problemu będziemy się poruszać po pobliskich miastach. Jednak w mieście którym będziemy stacjonować chcę żeby wieczorami było gdzie wyjść. Medulin - jak najbardziej byłam na tak, ale jak poczytałam wypowiedzi na forum, obraz miejscowości trochę się zepsuł: woda zamulona, plaża brudna i zatłoczona..
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 24.07.2015 10:14

Bo wszyscy piszą o plaży piaszczystej w zatoczce. Medulin ma sporo plaż betonowych i kamienistych, przy których woda jest krystaliczna. Wystarczy odejść kilkaset metrów na obrzeża miasteczka albo podjechać na półwysep.
Od plaży piaszczystej w kierunku kampu kazela, dosłownie 200, może 300 metrów metrów jest mała konoba o nazwie Octopus. Od tego miejsca widoki podwodne są przepiękne.
Natomiast w drugą stronę trzeba przejść również na ten mały półwysep z okrągłą wysepką na końcu połączoną betonowym chodnikiem. Co prawda łagodne wejście do wody jest tylko przy tym połączeniu wysepki, natomiast na samej wysepce trzeba skakać ze skałek wprost do wody, ale widoki są niezapomniane.
Ponadto z Medulina jest blisko chociażby do Banjole, czy Pjescana Uvana które też słyną z pięknych widoków albo nawet na Premanturę.
borsalino4
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borsalino4 » 30.07.2015 08:58

ja mieszkałem w Pjeścana Uvala i było ok; chodź dłużej niż tydzień nie polecam; dobra baza wypadowa na Kamenjak, Pula, Rovinj
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Istria - najlepsza baza wypadowa? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone