Gdzie pojechać ? Tym razem Istria ?
napisał(a) oschlina » 24.07.2015 00:58
Hej. Od tygodnia szukam i szukam i ostatecznie stwierdzam że nie wiem nic. Okazało się że w tym roku jednak mamy urlop ( a nie zapowiadało się) więc szukam czegoś na ostatnią chwilę. Do tej pory byliśmy w Vodicach i 2 razy w Primosten. Teraz chcielibyśmy pojechać na północ, ale nie mogę zdecydować się na konkretną miejscowość. Medulin, Pula, Banjole, Fazana,Rovinj - NIE WIEM !
. Szukam czegoś podobnego do 2 powyższych miejscowości, niewielkie a jednak wieczorem można pospacerować , wypić piwko, zjeść kalmary... Dzień spędzamy na plaży, preferuję kameralne zatoczki z czystą wodą żebym mogła cały dzień nurkować ( kompletnie nieprofesjonalnie
). Dyskoteki nas nie interesują ale fajnie jakby znalazła się jakaś mniejsza knajpka z kawałkiem parkietu.
Dodatkowym atutem byłaby winiarnia ( Jestem zakochana w winiarni w primosten, gdzie na ławce z chamskiego kubka, pije się średnie wino , przegryza kalmarami z pobliskiej budki... KOCHAM ! )
Wybieramy się w dwie osoby, w ciemno... choć jest środek sezonu i trochę się boje... Termin 29 lipiec do 7 sierpień
Jeśli komuś przychodzi na myśl jakaś fajna mieścinka to proszę o informację
Pozdrawiam