Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria. Majowe tu i tam

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.05.2012 08:38

Poniedziałek cd

Nurkowanie udane, nie ma co marudzić.

Umówiliśmy się w biurze na nurkowanie na wraku Barona Gautscha i pojechaliśmy do apartamentu.
Padliśmy jak muchy, nie było szans na nic innego jak tylko na krótką drzemkę ;)

Nie było mowy o żadnym zwiedzaniu. Trochę szkoda, ale to był dopiero nasz pierwszy pełny dzień w Cro, więc... nic na siłę.
Kwaka na tarasie i miło spędzony czas przy grilu, to było to czego nam trzeba :)

Obrazek

Obrazek

Przez chwilę nie byliśmy sami ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już kilka razy przekonaliśmy się o tym, że najlepiej rozpala się grila Nitroxem- czyli mieszaniną tlenu i azotu. W tym wypadku dmuchał nitrox 50, czyli gaz o zawartości 50% tlenu.

To był moment i... mięsko było spalone :)

Obrazek

Towarzyszył nam też zachód słońca.

Obrazek

Obrazek

Przed nami kolejny dzień :)
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 16.05.2012 08:42

Też z przyjemnością poczytam. Już nadrobiłem zaległości. I czekam na więcej. Piękna majówka :roll:
Pozdrawiam
aleksandra6400
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aleksandra6400 » 16.05.2012 08:45

Ja też się melduję
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 16.05.2012 09:02

Ahh ohh :)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.05.2012 10:55

mamax napisał(a):Też z przyjemnością poczytam. Już nadrobiłem zaległości. I czekam na więcej. Piękna majówka :roll:
Pozdrawiam

aleksandra6400 napisał(a):Ja też się melduję

Witam :)
Jak dla mnie, była to moja wymarzona majówka. Żal było wyjeżdżać... łezka się oku kręciła i to taka całkiem spora.

Ale co my tutaj o wyjeżdżaniu mówimy, jak dopiero wystartowaliśmy :)

mutiaq napisał(a):Ahh ohh :)

:lol:
mamax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mamax » 16.05.2012 11:08

No właśnie. Jedziemy dalej.... 8)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 16.05.2012 11:13

mutiaq napisał(a):Ahh ohh :)

Ach! Och! :D

pzdr :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.05.2012 11:59

Ostatnio w temacie "Płetwy do pływania" było czy są też jakieś inne nie do pływania...odpowiedź na zdjęciu...

Roxi napisał(a):Obrazek

...czyżby talerz?

:wink: :lol: :wink:

Pozdrawiam
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.05.2012 12:03

mamax napisał(a):No właśnie. Jedziemy dalej.... 8)

No to jedziemy :)

longtom napisał(a):Ach! Och! :D

Ładne :)

Jacek S napisał(a):Ostatnio w temacie "Płetwy do pływania" było czy są też jakieś inne nie do pływania...odpowiedź na zdjęciu...

Nie no... jak Ty wszystko na tych fotkach wypatrzysz :lol:
Płetwę trzeba było poddać małej naprawie. Strzeliła sprężyna ;)

1 maj: Wtorek- Baron Gautsch podejście 1 i Rovinj

Ciężko było wstać, ale jakoś się pozbieraliśmy i po godzinie 8 byliśmy w bazie nurkowej.

Na miejsce nurkowania, czyli na Barona Gautscha mieliśmy płynąć zgrabniutkim Ribem razem z parą Włochów.

Obrazek

Baron, Baron... o co z nim chodzi?
Baron Gautsch to najlepiej zachowany i nadający się do penetracji wrak austriackiego statku pasażerskiego, który zatonął z pasażerami w 1914r, po zderzeniu z miną. Dobrze zachowany kadłub o długości 85 metrów spoczywa na głębokości 28-42 m.

Oczywiście nie obyło się bez przygód, ale jeżeli chodzi o szczegóły to zapraszam tutaj: Klik

Po powrocie do apartamentu rzuciliśmy coś na ząb, szybki prysznic i ruszyliśmy na miasto.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsze kroki skierowaliśmy w górę, w kierunku Kościoła św. Eufemii. Wąskich uliczek prowadzących do tego miejsca było kilka.
Szliśmy po prostu przed siebie, skręcając to tu, to tam :)

Obrazek

Obrazek

Wyślizgane kamienie zawsze wzbudzają moje zainteresowanie. Lubię po nich chodzić ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Doszliśmy do celu.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do kościoła przylega wieża z pomnikiem św. Eufemii na szczycie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Same okolice kościoła też zasługują na wzmiankę w relacji.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chwila odpoczynku, po której postanowiliśmy zobaczyć jak wygląda Rovinj z lotu mewy ;)

Obrazek
Ostatnio edytowano 16.05.2012 12:12 przez Roxi, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 16.05.2012 12:11

Tomek - wydaje mi się, że Twój komentarz Och, Ach pasuje do ostatniego tu jak ulał.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 16.05.2012 14:21

Jacek S napisał(a):Tomek - wydaje mi się, że Twój komentarz Och, Ach pasuje do ostatniego tu jak ulał.

Trudno się z powyższym nie zgodzić

Pozdrawiam
Piotr
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 16.05.2012 14:53

Roxi napisał(a):
Wyślizgane kamienie zawsze wzbudzają moje zainteresowanie. Lubię po nich chodzić ;)

Obrazek

[/URL]

są śliczne 8O :!:
ja również uwielbiam wyślizgane uliczki i lubię po nich boso pochodzić :D

Podziwiam relację i przyznam, że po cichu liczyłam na Twoją wyprawę w głębiny Adriatyku :D

czekam na c.d.
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 16.05.2012 16:02

Jacek S napisał(a):Tomek - wydaje mi się, że Twój komentarz Och, Ach pasuje do ostatniego tu jak ulał.

piotf napisał(a):Trudno się z powyższym nie zgodzić

;)
:oops:

trinity napisał(a):są śliczne
ja również uwielbiam wyślizgane uliczki i lubię po nich boso pochodzić

Czasami na nich noga "ucieka", ale ogólnie to mają to coś w sobie.
Tak fajnie da się po nich ślizgać ;)

trinity napisał(a):Podziwiam relację i przyznam, że po cichu liczyłam na Twoją wyprawę w głębiny Adriatyku

Zdjęcia z głębin dopiero będą :)

Zapraszam na cd.
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 16.05.2012 19:32

Roxi - trochę mnie nie było, ale już jestem, więc będę się pałętał w pobliżu :D . A Rovinj, jak mawiają górale, pikne.... heeej 8)

Pzdr
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 16.05.2012 20:39

Rovinj... Ile to już lat?...

Przyjemnie poczytać i pooglądać.

:D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży