Istria, Kvarner z małym dzieckiem, gdzie?
napisał(a) yenna » 25.01.2013 14:52
Witam, w Chorwacji byłam parę razy jakiś czas temu.. Z miejscowości, gdzie byłam mogę wymienić: Hvar, Zadar, Selce, Porec, Njivice na Krku. Wtedy to synka nie było jeszcze na świecie, więc i styl odpoczynku był inny. Tym razem zależy mi na krótszej podróży- dlatego Istria bądź Kvarner, warunkach do jazdy wózkiem (miejscowości bez niekończących się schodów), przyjaznych plaż żwirkowych, a jednocześnie przyjemnego miasteczka do spacerów wieczorami (synek chodzi późno spać). Co mi drodzy forumowicze z większym doświadczeniem polecacie? Zastanawiałam się nad Rabaciem bądź Vrsarem. Potrzebuję apartamentu w naprawdę dobrej cenie dla 3 dorosłych + 2 latek. Niestety charakter pracy nie pozwala na wyjazd w czerwcu czy we wrześniu, dlatego początek lipca wchodzi w grę (od 06.07), z chęcią na 10 nocy.Czy nie bać się jechać w ciemno? Z małym dzieckiem trochę obawa jednak. Jakie macie doświadczenia? Czy możecie mi dać jakieś namiary? Przy 1,5 rocznym dziecku trudno znaleźć czas na poszukiwania internetowe, dlatego proszę o zrozumienie. Pozdrawiam ciepło