Witam wszystkich doswiadczonych Cromaniakow!
Forum przegladam od jakis 2 tygodni, kiedy to podjelismy decyzje o rozpoczeciu naszej przygody z Chorwacja. Musze przyznac, ze jestem pod wrazeniem! Ilosc i jakosc informacji, jakie mozna tutaj znalezc, jest imponujaca! Szczerze mowiac, to wlasnie tutaj najwiecej dowiedzialam sie o samej Chorwacji i nie tylko, a czytajac Wasze relacje z podrozy, poprostu zachorowalam na Chorwacje!
Jak juz pisalam, pomysl o wyjezdzie do Chorwacji zrodzil sie 2 tygodnie temu. poczatkowo planowalismy wyjazd na Brac (zauroczyla mnie ta wyspa), wiec caly research zrobilam pod tym katem. Jednak chyba zmienimy cel naszej podrozy z dwoch powodow: po pierwsze jedziemy w szczycie sezonu (27.07-10.08 akurat tak mamy urlop i nie da sie tego zmienic) wiec trudno juz znalezc jakies fajne lokum, po drugie ruszamy z poludniowej Szwecji, wiec mamy przed soba niezly kawalek drogi. Dodatkowo jedziemy z trojka dzieci (7 lat/ 5lat/ 8 miesiecy), wiec obawiam sie, ze tak daleka podroz bedzie nie lada wyzwaniem.
W zwiazku z powyzszym, pomyslalam, zeby udac sie jednak w polnocne rejony Chorwacji, rozwazam Istrie, Krk lub Cres. Co Wy na to? Ktory region polecalibyscie na pierwsza przygode z Chorwacja?
Poniewaz jedziemy z dzieciakami raczej interesowaly by nas plaze z dobrym dostepem (nie klify - najmlodsza latorosl nadal uzywa wozka), raczej zwirowe, czesciowo zacienione, z w miare lagodnym i plytkim zejsciem do morza, no i niezatloczone (o co zdaje sobie sprawe bedzie najtrudniej w tym terminie).
Zdaje sobie sprawe, ze wszystkie te informacje znajduja sie na forum i pomalu staram sie do nich dotrzec, jednak nie jest to latwe z uwagi na trzy pociechy domagajace sie uwagi z mojej strony oraz na to, iz czasu juz mam niewiele...
Bardzo prosze o pomoc z Waszej strony.
Wszelkie informacje beda bardzo pomocne.
Z gory dziekuje