Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria- jakie miejsce wybrac????

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Reinmar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Reinmar » 13.04.2005 14:17

Chciałbym żebyście mi doradzili gdzie jechac na Istrie? chodzi mi jakies miejsce zeby byla ladna woda i mozliwosc wyjsca wieczorkiem domiasteczka do jakiejs knajpki:) moze rovinj ?? z Gory dziekuje
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 20.04.2005 07:04

Proponuję Rabac - byłem tam w ubiegłym roku i w tym uderzam ponownie. Jest tam fajny camp - Oliva - prawie w samym centrum miejscowości. Knajpek naprawdę dużo wzdłóż prawie 4km promenady.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 20.04.2005 09:32

Rabacz to wioska letniskowa. jednym się podoba innym nie. Dla mnie nie ma nastroju. Rovnij to spore miasto z tłumem turystów setkami knajp, przepiękną starą architekturą, nastrój rewelka. Dość dużo ludzi,człowiek się gubi w tłumie. Ale na pewno nie nudzi. Z Rabacza jest wszędzie na istrię trochę daleko to i zaleta i wada. Zaleta bo jest trochę taniej i mniej ludzi za to żeby zwiedzić Rovnij czy Pulę trzeba przejechać co najmniej 50km a z Rovnij nad Limski kanał jest skok, do Puli czy Porecza też stosunkowo blisko.
Do Rabacza prowadzi jedna droga - i jest cały czas zakorkowana. Za to wieczorem nie ma wielkich problemów ze znależieniem parkingu. W Rovnij odwrotnie - dojeża się łatwo ale znajdzcie gdzieś parking koło starówki
Olo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olo » 20.04.2005 09:44

Witaj,
byłem na Istrii, i powiem tak przejechałem wzdluz calego zachodniego wybrzeza, od granicy ze Slowenia do Puli, baze mielismy w Rovinji - moim zdaniem, Rovinji - najladniejsze i najfajniejsze miasteczko na tym odcinku - Pula za duza, miasto portowe, halas, ruch duzy, marnie (oczywiscie amfiteatr trzeba zwiedzic i po stary miescie sie przejsc), pozostale miejscowosci to raczej takie przyleglosci do wiosek wakacyjnych - a Rovinji ma poprostu klimat, ladne zakamarki, piekne uliczki, sympatyczne knajpki, poprostu super, mieszkalem w hotelu Rovinji, pod wzgorzem na ktorym stoi kosciol Sv Euphemia, wieczor mozna bylo spacerkiem po starym miescie pojsc do jakiejs knajpki posiedziec przy winku ....
dla mnie bomba miejsce
generalnie na Istrii kazdemu polecam pobyt w Rovinji,

pozdr
Olo
M.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) M. » 21.04.2005 22:55

Rovinj to zdecydowanie nr 1 w Chorwacji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.04.2005 23:09

Ponieważ moje spotkanie z Chorwacją zaczęło sie od Istrii
mogę polecić również miasteczko Porec i jego okolice.
pzdr.
wiko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiko » 22.04.2005 13:57

Z tym zakorkowaniem drogi do Rabaca to lekka przesada. Przynajmniej ja czegoś takiego nie zauważyłem. Jeśli chodzi o odległości to po przejechaniu z reguły ponad 1000 km - 50km do Puli to jest nic.
Nastrój to kwestia gustu, mnie akurat odpowiadał tamtejszy nastrój.
Taka jest moja opinia na temat Rabaca.

Pozdrawiam !

Kir napisał(a):Rabacz to wioska letniskowa. jednym się podoba innym nie. Dla mnie nie ma nastroju. Rovnij to spore miasto z tłumem turystów setkami knajp, przepiękną starą architekturą, nastrój rewelka. Dość dużo ludzi,człowiek się gubi w tłumie. Ale na pewno nie nudzi. Z Rabacza jest wszędzie na istrię trochę daleko to i zaleta i wada. Zaleta bo jest trochę taniej i mniej ludzi za to żeby zwiedzić Rovnij czy Pulę trzeba przejechać co najmniej 50km a z Rovnij nad Limski kanał jest skok, do Puli czy Porecza też stosunkowo blisko.
Do Rabacza prowadzi jedna droga - i jest cały czas zakorkowana. Za to wieczorem nie ma wielkich problemów ze znależieniem parkingu. W Rovnij odwrotnie - dojeża się łatwo ale znajdzcie gdzieś parking koło starówki

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone