KarolinaR93 napisał(a):Witam,
Wybieramy się wraz ze znajomymi w sierpniu pierwszy raz do Chorwacji. Długo zastanawiałam się gdzie i postawiliśmy na miasto Pula - "Apartament Rudan 253" przy ul. Carlieva, czy był może ktoś w tym miejscu i jak ocenia?
Jakie miejsca polecacie do zwiedzenia, a przede wszystkim do wypoczynku? Chodzi mi dokładnie o plaże, gdzie najlepiej ulokować się w mam nadzieję słoneczne dni?
Zastanawiałam się także, czy w któryś dzień nie pojechać do Wenecji, bo w końcu nie jest tak daleko.
Proszę o opinie, każda mile widziana
Kawał drogi do plaży. Ta zatoczka którą widać na mapie najbliżej lokalizacji to port jachtowy i nie ma tam plaży. Ogólnodostępna jest miejska ale to ze 2km. Są też takie poogradzane należące do ośrodków wypoczynkowych ale w sumie to każdy przez bramę przejdzie. Polecam plaże na terenie Horizont Resort przy Verudela - niby jest szlaban ale nikt go nie pilnuje i w zasadzie jak się podjedzie samochodem to podnosi się automatycznie i można wjechać na teren ośrodka. W dalszej odległości plaż jest całe mnóstwo. Rejs do Wenecji kosztuje około 60 euro ale to wersja ekonomiczna - znajomi jak sobie zafundowali pełną opcję to wyszło ponad 200 od osoby. W sumie zamiast promem można wybrać się samochodem ale na Istrii jest tyle do oglądania, że ja bym sobie tę Wenecję darował.