Italiano napisał(a):Moze dodam teraz krótka relacje odnośnie Wenecji, a wię fakty i mity wg."italiana"
1.Coca cola może kosztować w resteuracjach nad Grand Canale 10 Euro bałem się pytać o cene hotelu -fakt
2.Kanały śmierdzą- mit w październiku nie czułem fetoru kanałów, było całkiem znośnie.
3.Nie ma gdzie zaparkować auta- mit -nie trzeba parkować w Mestre .Przy wjeżdzie do Wenecji po prawej stronie są spore parkingi .W 2007 w cenie 2-3 euro za godzine (płacimy przy wyjeździe)
4.Wenecja tonie-od natłoku turystów -FAKT-w październiku na placu Swiętego Marka trzeba się było przeciskać do późnych godzin po mieście krążą dziesiątki wycieczek, nie jest to nazbyt romantyczne miejsce ale taki włoski Disneyland.
5. Niewielkie maski (fakt bardzo piękne) widziałem w cenie od 80 euro
na razie tyle co mi się nasunęło
ad1. Może i kosztować. Ale da sie też zjeść i wypiś za znosną cene. No i jest Mc Donald w którym lataja gołębie.
ad3. A kto parkuje w Mestre????
ad4. W zeszlym roku rzeczywiscie. W tym w sierpniu bylo mniej niz rok temu we wrzesniu. Do bazyliki czekalo sie 3 minuty. No i bez kolejki weszlismy do pałacu Dożów. czyżby zwiastun nadciagajacego kryzysu???.