Witam,
Zasiadam do dalszego ciągu relacji.
Pięknie tu ale jakże inaczej niż w Dalmacji
maslinka napisał(a):(...) Zdjęcia przepiękne, ale nie wiem, czy wystarczą, żebym zdradziła Dalmację Może kiedyś, np. w "długi majowy weekend", na "dodatkowe wakacje"
marze_na napisał(a):(...) Wejście na górę to przysłowiowa bułka z masłem. Tych, którym wcześniej udało się już szczęśliwie pokonać schody wież w Trogirze, Splicie czy Rovinju zapewniam, że tu podobnych atrakcji nie będzie. (...)
Lednice napisał(a):Żeby poznać Istrię,a nie tylko poznać kilka punktów na Istrii,
trzeba minimum 2 tygodnie, 2 tygodnie zwiedzania i plażowania.
eystrasalt napisał(a):Czytałem gdzieś podobnie sformułowaną opinię na temat wejścia na wieżę w Porecu
piekara114 napisał(a):Poreč przepiękny, nie ma to jak zwiedzanie do południa - wtedy wszystkie kolory są nasycone i przepiękne....
My w 2009 samo centrum zwiedzaliśmy codziennie jedynie po godz.19 i takich kolorów nie było
Lednice napisał(a):Okoliczności przyrody bardzo ładne
Żeby poznać Istrię,a nie tylko poznać kilka punktów na Istrii,
trzeba minimum 2 tygodnie, 2 tygodnie zwiedzania i plażowania.
To absolutne minimum.
Jak się dołoży do tego Istrię w Słowenii i włoski Triest, to 3 tygodnie
A jeszcze Kvarner, Rijeka, Opatija, Lovran, Krk, Cres,
tu minimum 2 tygodnie
A Dalmacja...
Tu trzeba kilku miesięcy
_Piotrek_ napisał(a):Dzisiaj bardzo się cieszę, że nie zrezygnowałem z wakacji na Istrii, bo widziałem inne urocze miejsca, jakich w "naszej" Dalmacji nie było. Będę tu zaglądał.
alllesandra napisał(a):A ja miałam na wszystko zaledwie 10 dni i masz rację, mało, mało, mało...Z lekko wywieszonym jęzorem ale warto
marze_na napisał(a):Właśnie "do Ciebie" zajrzałam. Opatija, Rijeka, Krk - tam nas nie było.
Powrót do Nasze relacje z podróży