Fatamorgana napisał(a):woka napisał(a): Nasycenie turystami na Istrii i Kvarnerze jest wielokroć większe niż w Dalmacji. Coś "na rzeczy" musi w tym być ....
No i jest.
Znacznie większe tradycje turystyczne wynikające z ucywilizowania tego regionu na potrzeby przyjezdnych.
Gdy na Istrii byli pierwsi kuracjusze- w Omiśu jeszcze grasowali piraci.... a na wybrzeżu mieszkali tylko rybacy.
Dalmacja poza Splitem i Dubrovnikiem (ale każde w innym wydaniu) nie miała takich tradycji.
mirko napisał(a):
statystyka
Czesiek63 napisał(a):Witam i zasiadam do oglądania i czytania z dwóch powodów ...
Aldonka napisał(a):Brač mnie zaciekawił, bardzo. Istria jakoś nie bardzo, tam mnie nie ciągnie nic, a nic...
mysza73 napisał(a):Oczywiście jestem z Wami i ja ,
przeca będzie Brač .
agata26061 napisał(a):Jestem również i ja. Miło wspominam nasz zeszłoroczny pobyt na Istrii
olcia85 napisał(a):piękne zdjęcia:)
MARK1 napisał(a):Istria, a szczegóolnie Rovinj jest super !
marze_na napisał(a):Istria i Brač - nasze wakacje AD 2013.
Po raz pierwszy jadąc na południe tranzytem przez Czechy zrezygnowaliśmy z podróżowania autostradami A1 i A2. Przede wszyskim ze względu na ich stan i w trosce o zawieszenie naszego lwa . Jako alternatywę wybraliśmy drogi 43 i 52. Pomysł się sprawdził, jechało się nieźle, więc z czeskimi autostradami pożegnamy się na dłużej.
longtom napisał(a):Tak coś czułem, że tu mogą być fajne zdjęcia.
I się nie zawiodłem.
krombocher napisał(a):Z niecierpliwością czekam na ciąg dalszy ...
Magdaz911 napisał(a):I ja chętnie dołączam do relacji, powspominam nasz zeszłoroczny pobyt na Istrii.
razpol napisał(a):Jako, że zaczynałem od Istrii to z miłą chęcią popodziwiam piękne zdjęcia i poczytam relację.
Aldonka napisał(a):Ja sobie Istrię chybia jednak zostawię na stare lata, kiedy już nie będzie mi się chciało daleko jeździć Widać, że jest piękna, że ma wiele do zaoferowania, jednak....tak jak mówisz....każdy wie czego chce, jak chce spędzić wakacje. Póki co z wielką chęcią spędzam wakacje na Istrii z Wami
Aldonka napisał(a):Ja sobie Istrię chybia jednak zostawię na stare lata, kiedy już nie będzie mi się chciało daleko jeździć Widać, że jest piękna, że ma wiele do zaoferowania, jednak....tak jak mówisz....każdy wie czego chce, jak chce spędzić wakacje. Póki co z wielką chęcią spędzam wakacje na Istrii z Wami
Powrót do Nasze relacje z podróży