Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria gdzie z dziećmi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
siwyyy77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwyyy77 » 04.03.2012 16:43

mirko napisał(a):Atrakcje na Istrii dla dzieci i rodziny :idea:

http://www.istra.hr/en/attractions-and-activities/children-and-family

Za linka dzięki, ale bardziej mi chodzi o miejscowość gdzie znajdę plażę dostosowaną dla dzieci, czyli drobny żwir i troszkę miejsca wokół
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2012 17:19

siwyyy77 napisał(a):

Za linka dzięki, ale bardziej mi chodzi o miejscowość gdzie znajdę plażę dostosowaną dla dzieci, czyli drobny żwir i troszkę miejsca wokół

Ja mam wrażenie, że już Ci zaproponowałem układ Istria/Baśka. Widziałeś już plaże w Baśce? albo Starej Baśce? Ja bym więcej wrażeń nie szukał. Pag też jest fajny, ale troszkę dalej i do Plitvic mam wrażenie, że ździebko dalej. A malownicze wodospady to bardziej w Plitvicach niż Krka.

Ktoś twierdzi, że rejs do Wenecji drogo wychodzi?? To proponuję policzenie, paliwa, parkingu i sposobu spędzenia czasu podczas rejsu i jazdy autem. Dla mnie sprawa jest oczywista-rejs.

grubość żwirku i zejście w Baśce....

Obrazek
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 04.03.2012 17:45

siwyyy77 napisał(a):Za linka dzięki, ale bardziej mi chodzi o miejscowość gdzie znajdę plażę dostosowaną dla dzieci, czyli drobny żwir i troszkę miejsca wokół

http://www.istra.hr/hr/atrakcije-i-aktivnosti/obale-i-plaze

:roll:
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 04.03.2012 21:09

ferster napisał(a):Choroby morskiej niech się nie obawia!! Z Rovinji do venice płynie się katamaranem wycieczkowym, Adriatic jet- się nazywa. Praktycznie nie ma żadnych przechyłów jedzie jak po stole, klima itp. Ponadto jadąc do rovinji polecam drogę przez Słowenię (piękny kraj), droższą, szybką i widokową, a przede wszystkim należy odwiedzić (po drodze) słynną postojnską jamę - atrakcja na równi z Wenecją (zwłaszcza dla dzieci)!!

A ile czasu płynie taki kataraman.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2012 22:02

2,5 godziny z tego co piszą

http://www.adriatic-lines.com/516/EN

a google z Poreću do Wenecji pokazują
248 km, 3 hours 2 mins
A4
siwyyy77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwyyy77 » 05.03.2012 09:25

To skorzystam z propozycji i podliczę koszty;

No to wg. Twojej podlinkowanej strony...
Cena za rejs katamaranem dla rodzinki 2+2 to ok 300E bo młodszy ma 2 lata więc za free.
Liczmy rejs ok. 1200zł

Mój diesel pali średnio 5l x6zł koszt 100km to ok. 30zł
W dwie strony dystans to liczmy na okrągło 600km to daje 180zł zaokrąglijmy do 200zł
Parking ok 25E (100zł)
Tramwaj wodny ok 15E za 12h liczę już bez zniżek na dzieci daje 60E (240zł)
Liczmy za podróż 550zł do tego opłaty za drogi z 50zł razem da 600zł

Połowę taniej... to i tak nie wiem czy w rejs wliczana podróż tramwajem wodnym.
Oczywiście można poszukać lokalnego przewoźnika co zawiezie za 200E, ale to już mniej pewne.

Plusy rejsu, płacimy i płyniemy...
Minusy jesteśmy uzależnieni, plan mamy ramowy od-do i nie ma tego czasu za wiele.

Samochodem minusy, no trzeba jechać, co akurat nie jest problemem dla mnie,
Plusy jadę o której chcę, wracam nawet po zmroku...

Każdy wybiera co uważa, na miejscu zobaczę dokładnie ceny... ale bardziej skłaniam się ku podróży samochodem :twisted:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.03.2012 13:32

Masz rację, sam musisz przemyśleć temat. Obie opcje mają plusy i minusy. Pomijając cenę, na promie/wodolocie odpoczniesz i zrobisz parę ładnych zdjęć....ale trochę za szybko trzeba wracać (ale w sumie 6 godzin to i tak nogi w ....wejdą). Autem jesteś bardziej niezależny, ale jedziesz w obie strony. Jakbyś nie wybrał będzie pięknie. :)
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 05.03.2012 14:44

:D
Ostatnio edytowano 05.03.2012 14:49 przez Piotr.H, łącznie edytowano 1 raz
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 05.03.2012 14:48

mireks napisał(a):
Piotr.H napisał(a):Jedź do Rovinji , stąd rejs statkiem do Wenecji. :D

Jaka jest cena od osoby za taki rejs i ile czasu płynie.

Popłynęliśmy z biurem Kompas, miało najlepszą ofertę 299 Kuna, dziecko połowę, a do 2 lat za darmo. Na statku dokupiliśmy atrakcje typu: tramwaj wodny, taksówka wodna i gondola oraz obiad za 164 Euro za nas trójkę, a raczej dwójkę gdyż tym razem dziecko było za darmo. :D
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 05.03.2012 15:42

Piotr.H napisał(a):
mireks napisał(a):

Popłynęliśmy z biurem Kompas, miało najlepszą ofertę 299 Kuna, dziecko połowę, a do 2 lat za darmo. Na statku dokupiliśmy atrakcje typu: tramwaj wodny, taksówka wodna i gondola oraz obiad za 164 Euro za nas trójkę, a raczej dwójkę gdyż tym razem dziecko było za darmo. :D

To znaczy 299kuna od osoby,płyneliście z Rovinij,napisz coś więcej.
ferster
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferster » 05.03.2012 18:59

Piotr.H napisał(a):
mireks napisał(a):

Też płynąłem z kompasem i nie było 300eu!! 8O Ale kolega musi postawić na swoim - zdaje się? :wink: Tak trzymać.
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 05.03.2012 20:06

Dawigs napisał(a):
mirko napisał(a):
Dobry pomysł, aby zobaczyć :wink:

http://dinopark.hr/

To też namierzyłem :)
Wpadłem kiedyś na mapkę z atrakcjami Istrii i tam znalazłem ten Dino Park. Było to jakiś folder w formie elektronicznej. Niestety nie mogę tego ponownie namierzyć. Może ktoś z Was wie gdzie tego szukać?

Dinopark FUNTANA :D
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 05.03.2012 20:14

mireks napisał(a):
Piotr.H napisał(a):
mireks napisał(a):

To znaczy 299kuna od osoby,płyneliście z Rovinij,napisz coś więcej.

Do Wenecji płynęliśmy w pierwszym tygodniu lipca, zresztą w tym wątku jest wszystko o Istrii gdzie byłem, są również inne opisy.
Niestety nie umiem wkleić linka tylko do swojego wątku.

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=33709
Ostatnio edytowano 05.03.2012 20:25 przez Piotr.H, łącznie edytowano 1 raz
Piotr.H
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr.H » 05.03.2012 20:19

siwyyy77 napisał(a):

W Rovinji idealne miejsce dla dzieci to Villas Rubin, Jest to kemping nad samym Adriatykiem, z darmowym parkingiem, basenami ze słoną wodą i plażą żwirkową, skalistą, betonową i trawiastą, oczywiście każda w innym miejscu, zależy co kto woli. :D.
Było kilka rodzajów knajpek plac zabaw, prysznice ze słodką wodą Na basenie tylko zjeżdżalnia była odpłatna 2 kuna za zjazd. :D
agabe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agabe » 07.03.2012 16:32

zaczynam śledzic temat, w planach była baska voda na przełomie maj-czerwiec ale Wasz temat mnie wciąga i muyślimy nad zmiana( ze wzgledu na czas przejazdu z PL majac 2 dzici na pokładzie.czy jest szansa na popływanie w tym okresie? :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Istria gdzie z dziećmi - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone