Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria gdzie z dziećmi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
siwyyy77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwyyy77 » 04.03.2012 08:11

Piotr.H napisał(a):Jedź do Rovinji , stąd rejs statkiem do Wenecji. :D

Miasto OK. brane jest pod uwagę, rejs statkiem już nie... żona ma chorobę morską.

arturac napisał(a):siwyyy77??? a musisz w tym terminie? pytam, bo jakbyś pojechał we wrześniu to:

Wrzesień odpada 7 latek idzie do szkoły :)

No i chyba urlop trzeba podzielić na dwa miejsca, bo żona uparła się na Wenecję a Ja chciałbym zaliczyć wodospady Krka
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 04.03.2012 11:04

U nas podobna sytuacja,chcemy w tym roku zaliczyć też Wenecję,okrągła rocznica ślubu,więc myślimy o stacjonowaniu na Istrii lub Krk,jedziemy w ciemno.
Do Wenecji wybierzemy się autem,promem dosyć długo i cenowo dosyć drogo.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 04.03.2012 11:56

siwyyy77 napisał(a):No i chyba urlop trzeba podzielić na dwa miejsca, bo żona uparła się na Wenecję a Ja chciałbym zaliczyć wodospady Krka

Jakie znowu wodospady Krka?? :) Jeśli nadal jedziesz na Istrię/do Baśki, to tylko Plitvice!!! Są trzy razy ładniejsze od Krka!!!(a co tam, niech mnie obedrą).

A co do choroby morskiej, to gdzie żona ją miała? bo jeśli na Bałtyku, to na Adriatyku może jej nie mieć:) inne może, inne fale.
Ostatnio edytowano 04.03.2012 21:57 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 04.03.2012 11:59

Coś mi się zdaje, że kolega siwyyy77 rzeczywiście ma jakieś dziwne mapy 8O :wink: :wink:
siwyyy77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwyyy77 » 04.03.2012 13:03

arturac napisał(a):A co do choroby morskiej, to gdzie żona ją miała? bo jeśli na Bałtyku, to na Jardanie może jej nie mieć:) inne może, inne fale.

Choroba morska objawiła się w Turcji, rejs wzdłuż plaży Kleopatry...
Ale jak już tez wspomniano, rejs niezbyt ciekawie wychodzi cenowo na 4 osoby.

Janusz Bajcer napisał(a):Coś mi się zdaje, że kolega siwyyy77 rzeczywiście ma jakieś dziwne mapy 8O :wink: :wink:

Teraz już dobre :wink:
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 04.03.2012 13:24

mirko napisał(a):
Dobry pomysł, aby zobaczyć :wink:

http://dinopark.hr/

To też namierzyłem :)
Wpadłem kiedyś na mapkę z atrakcjami Istrii i tam znalazłem ten Dino Park. Było to jakiś folder w formie elektronicznej. Niestety nie mogę tego ponownie namierzyć. Może ktoś z Was wie gdzie tego szukać?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.03.2012 13:32

arturac napisał(a):
siwyyy77 napisał(a):No i chyba urlop trzeba podzielić na dwa miejsca, bo żona uparła się na Wenecję a Ja chciałbym zaliczyć wodospady Krka

Jakie znowu wodospady Krka?? :) Jeśli nadal jedziesz na Istrię/do Baśki, to tylko Plitvice!!! Są trzy razy ładniejsze od Krka!!!(a co tam, niech mnie obedrą).

Z Istrii na Krka :?: 8O
Po pierwsze-za daleko.
Po drugie-nie ma po co! :roll:

Arturac dobrze mówi.
Pomijam fakt,że JP są dziesięć razy ładniejsze od Krka.
Tylko Plitvice!
O Krka zapomnij!
Porażka i tyle! :roll:
siwyyy77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwyyy77 » 04.03.2012 13:53

anakin napisał(a):
arturac napisał(a):

Z Istrii na Krka :?: 8O
Po pierwsze-za daleko.
Po drugie-nie ma po co! :roll:

Arturac dobrze mówi.
Pomijam fakt,że JP są dziesięć razy ładniejsze od Krka.
Tylko Plitvice!
O Krka zapomnij!
Porażka i tyle! :roll:

Z Istrii chcę podjechać do Wenecji, to pierwszy etap...
Drugi etap to południe kraju z malowniczymi wodospadami...

Reasumując prosiłbym o polecenie miejscówki na Istrii, i coś na południu blisko tych Plitovic (skoro warto), ale nad morzem ;)

Ps. Miejscówki z "plażami dla dzieci" łagodne zejście i raczej żwir niż głazy/beton
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 04.03.2012 13:59

Jeziora Plitwickie nie są ani nad morzem ani na południu,te jeziora zwiedza się w drodze do Chorwacji lub w drodze do domu,ok.4-6godz.zwiedzania.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.03.2012 14:01

siwyyy77 napisał(a):Reasumując prosiłbym o polecenie miejscówki na Istrii, i coś na południu blisko tych Plitovic (skoro warto), ale nad morzem ;)

Ps. Miejscówki z "plażami dla dzieci" łagodne zejście i raczej żwir niż głazy/beton

Pag.
Wszystko czego potrzebujesz.

No i do Plitovic :D jakieś sto parę kilometrów. 8)

mireks napisał(a):te jeziora zwiedza się w drodze do Chorwacji lub w drodze do domu

8O
Inaczej nie można?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 04.03.2012 14:14

W Plitovicach nie można się kąpać w przeciwieństwie do Krka, Kravicy czy Zrmanji. To tak żebyście mieli większy dylemat :D
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 04.03.2012 14:17

Rysio napisał(a):W Plitovicach nie można się kąpać w przeciwieństwie do Krka, Kravicy czy Zrmanji. To tak żebyście mieli większy dylemat :D

Kłamiesz!
Oczywiście,że można! :D
Nie można się tylko........dać złapać. :wink:

A w Plitovicach se można pociągiem pojeździć!
Ha! :D
ferster
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ferster » 04.03.2012 14:34

Choroby morskiej niech się nie obawia!! Z Rovinji do venice płynie się katamaranem wycieczkowym, Adriatic jet- się nazywa. Praktycznie nie ma żadnych przechyłów jedzie jak po stole, klima itp. Ponadto jadąc do rovinji polecam drogę przez Słowenię (piękny kraj), droższą, szybką i widokową, a przede wszystkim należy odwiedzić (po drodze) słynną postojnską jamę - atrakcja na równi z Wenecją (zwłaszcza dla dzieci)!!
siwyyy77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) siwyyy77 » 04.03.2012 15:30

anakin napisał(a):Pag.
Wszystko czego potrzebujesz.

No i do Plitovic :D jakieś sto parę kilometrów. 8)

obadam, a coś na Istrii ? godnego polecenia dla dzieciaków...
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 04.03.2012 16:11

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Istria gdzie z dziećmi - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone