alukanko napisał(a):Drodzy Cromaniacy
Wybieram się w m-cu czerwcu br. kolejny raz do Chorwacji , na Istrię a konkretnie do Hotelu Croatia w miejscowości Duga Uvala .
Jadę z osobą niepełnosprawną i tak się złożyło że ten hotel potwierdził możliwość zakwaterowania takiej osoby .
Przeglądając opinię o tej miejscowości i tym hotelu to stwierdzam że są one w większości niezbyt pochlebne .
Pobyt opłacony i już nic nie zmienię .
Dlatego prosiłbym o rzetelną informację z ubiegłego lub tego roku o tej miejscowości i hotelu .
Oraz jeśli to możliwe o propozycję wycieczek do pobliskich miejscowości , najlepiej od osób którzy takie wypady zaliczyli .
Przygotuj się na problemy, chyba że będziesz na lewo i prawo rzucać napiwkami. W ośrodku typu hotel, ośrodki należy być ostrożnym, ponieważ południowcy przy pracy dla kogoś, kiedy szefa brak pod bokiem niestety nie spisują się najlepiej. Byłem raz w ośrodku tego typu i był to raz ostatni. Teraz tylko kwatery prywatne. Są czystsze i gospodarze raczej są mili. Jak poczytać fora, to większość ma podobne doświadczenia. Może coś się zmieniło, jadę do Cro po dłuższej przerwie, po 10 latach. Byłem 4 razy i mimo hotelu podobało mi się bardzo. Jednak mając na uwadze tamte doświadczenie i głosy na forum- nie zaryzykowałbym ośrodka czy hotelu. Ale skoro i tak jedziesz, to napisz jak już tam będziesz jak jest - może jest to jeden z nielicznych lepszych ośrodków/hoteli.
Na Istrze, jeśli masz auto nie sposób się nudzić, a i bez nie ma problemów. Wszystkie miejsca masz właściwie w zasiegu do max60-80 km, zależy jak daleko chcesz się wypuścić. Obowiązkowo PULA i rzymski amfiteatr, oraz świątynia. Poza tym Porec, do tego Rovinj. Novgrad. W zasięgu masz także Rijeka, ale to klasyczne portowe miasto. Warto ze względu na galerie handlowe - kobiety zawsze coś sobie znajdą
Na Istrze byłem 2 razy i w tym roku także jadę. Tym razem do Puli.