Vjetar napisał(a):Wybrałbym okolice Zadaru z jednego względu - na Istrii w II połowie września może być zimno i deszczowo.
(a tak między nami to pojechałbym jeszcze trochę dalej na południe)
elwirka_ napisał(a): (...) Jak zaplanowac te 2 tygodnie żeby wypocząć i zwiedzić ( co polecacie w tej okolicy do zwiedzania).
elwirka_ napisał(a):Dzięki wszystkim za odpowiedź. Ciągnie mnie Istria, właśnie obawiam sie o pogodę, z drugiej strony bliżej to może jak na pierwszy raz samochodem (a i tak stres związny z wyjazdem, winietami) tym bardziej że jesteśmy "zgredkami" po 50 i z językami u nas nie najlepiej. Lubimy jeździć, tylko do tej pory korzystaliśmy ze zorganizowanej formy wyjazdów ale może od czegoś trzeba zacząć. Zastnawiam się i czytam cro.pl jak połączyć w razie czego tą Istrię i Plitwice. Chcemy wyjechać w piątek z tym,że mój mąż nie bardzo lubi jeździć w nocy, kurdę troche tego jest do ogarnięcia, dlatego proszę o informacje jak to pogodzić...
Okolice Zadaru też mi się podobają (nawet chyba bardziej), zastanawiam nad Pakostane i wtedy tam też jest co zwiedzać, jest jeszcze trochę czasu także mam nadzieję, że dzięki forum i forumowiczom znajdziemy fajną opcje dla nas...
arek_sosnowiec napisał(a):Też dobry wybór
Do zwiedzenia: Szybenik, wodospady Krka, Trogir, Split i Salona a w drugą stronę Zadar i ewentualnie Nin i Park Narodowy Paklenica. A jeżeli któregoś popołudnia będziecie się nudzić to warto się wybrać nad Vransko jezero a szczególnie na taki punkt widokowy z którego pięknie widać wysepki Parku Narodowego Kornati. Jeżeli dobrze pamiętam to chyba nazywał się on Kamenjak.
Kasia i Krzyś napisał(a):arek_sosnowiec napisał(a):Też dobry wybór
Do zwiedzenia: Szybenik, wodospady Krka, Trogir, Split i Salona a w drugą stronę Zadar i ewentualnie Nin i Park Narodowy Paklenica. A jeżeli któregoś popołudnia będziecie się nudzić to warto się wybrać nad Vransko jezero a szczególnie na taki punkt widokowy z którego pięknie widać wysepki Parku Narodowego Kornati. Jeżeli dobrze pamiętam to chyba nazywał się on Kamenjak.
pojawił się już w mojej relacji:
Kamenjak
od siebie oczywiście polecam także plażowanie na Pagu
i punkt widokowy Pariževačka glavica (widok na kanion rzeki Zrmanja, gdzie kręcono filmy z Winnetou)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne