Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria czy Dalmacja

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
basiajula
Podróżnik
Istria czy Dalmacja

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 09.03.2012 18:20

Witam! Mam pytanie odnośnie plaży, gdzie są najlepsze plaże w okolicy Poreć, Puli. Mamy 2 dzieci więc skalne zejścia odpadaja najlepiej zwirkowe plaże. Niewiemy jaki camping wybrac Lanterna a może jakis inny który najlepszy.
Podobno plaże w kierunku Dalmacji są piekne, bylismy na Pag w Nowalji tam było super ale chcemy zwiedzic tez inne tereny. Prosze pomóżcie czy istria zadowloli mnie czy lepiej jechac dalej np. do Sybenika na solaris?
marcinos75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcinos75 » 10.03.2012 10:41

Może kemping Zaton koło Zadaru? Piaszczysta plaża, mnóstwo placów zabaw, czysto i ładnie. Kemping nie jest tani, ale warto. Byliśmy tam 3 razy, w razie pytań służę pomocą :)
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 12.03.2012 14:49

Solaris i Zaton są super.
W Zatonie ponoc nawet lepiej niz w Strasko Novalija - dla dzieciaków masz spory basen. Toalety zadbane. Po prostu pierwsza liga kempingów w CRO.

Na Istrie minimalnie bliżej i np. taka Lanterna tez bardzo fajna. (plaża drobno żwirkowa)

Sam chyba pojade w tym roku do Zaton.
Jedynie zastanawia mnie czy jest tam cicho po 22:00 - tzn. czy spokojnie dzieciaki moga pospać...
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 13.03.2012 16:44

A mam jeszcze takie pytanie odnosnie campingu Lanterna na Istri czy sa tam jakies kontrola w czasie pobytu? jak bylismy na Strasko to takie owszem się zdazały. Czasem jak męża nie było bo pojechał na zakupy to przyszedł pan i chciał karte campingową to ja mu tłumacze, że mąz ma bo pojechał do miasta. W każdym bądz razie trzeba było potem latac po recepcji i pokazywac tę kartę.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 13.03.2012 16:47

Przez dwa tygodnie pobytu na Lanternie nie miałem żadnej kontroli...ale też nie siedziałem cały czas na miejscu.
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 13.03.2012 17:01

Jaki brac przedłużacz na Lanterne dośc długi czy 3 metrowy wystarczy, podobno nie ma tam pola namiotowego tylko wyznaczone parcele, więc tak sobie myśle, że przedłużacza na bebnie chyba nie trzeba brać.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.03.2012 07:27

basiajula napisał(a): podobno nie ma tam pola namiotowego tylko wyznaczone parcele,

Powiem szczerze, że nie rozumiem tego 8O .
Co masz na myśli :?:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.03.2012 09:26

basiajula napisał(a):Jaki brac przedłużacz na Lanterne dośc długi czy 3 metrowy wystarczy, podobno nie ma tam pola namiotowego tylko wyznaczone parcele, więc tak sobie myśle, że przedłużacza na bebnie chyba nie trzeba brać.

3 metry za krótki, lepiej mieć 25 metrów :idea:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 14.03.2012 09:32

Nawet jeśli na polu wyznaczone są parcele to rzadko to oznacza że dla każdej jest oddzielne przyłącze. Przyłącza są najczęściej zbiorcze dla kilku/kilkunastu parcel w jednym miejscu co oznacza że nawet 25 mb przedłużacza może być za mało.
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 14.03.2012 10:35

Najlepiej wziąć 50 m na bębnie i do tego jeszcze jakiś "backup" ze 20 m. Pamiętaj, że praktycznie nigdy nie przeciągniesz kabla najkrótszą możliwą drogą od gniazda do namiotu.
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 14.03.2012 10:35

Dzieki za info odnosnie przedłuzacza. Myslałam, że na każdej parceli jest złącze do pradu.
Jak się przyjeżdza na Lanterne to oni sami pokazują miejsce wolne parcel, czy trzeba samemu szukać. Czy warto przed wyjazdem zerknąc sobie na ich mapke i samemu mniej wiecej określić jaki nr prcel by mnie interesował?
basiajula
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) basiajula » 14.03.2012 10:38

A jeszcze mi się przypomniało macie może jakieś informacje odnoście objazdu Maribor tej granicy żeby nie płacić za vinete. Może jakas fajna mapka jak to ominąć?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.03.2012 10:44

basiajula napisał(a):Jak się przyjeżdza na Lanterne to oni sami pokazują miejsce wolne parcel, czy trzeba samemu szukać. Czy warto przed wyjazdem zerknąc sobie na ich mapke i samemu mniej wiecej określić jaki nr prcel by mnie interesował?

Przyjechałem, zapytałem czy są miejsca, poszukałem najlepszego dla siebie, zamieszkałem - tyle.
Przy wcześniejszej rezerwacji może i warto przestudiować mapkę i zaklepać (choć nie sądzę żeby to był dobry pomysł jeśli nie znasz campu).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.03.2012 12:09

basiajula napisał(a):A jeszcze mi się przypomniało macie może jakieś informacje odnoście objazdu Maribor tej granicy żeby nie płacić za vinete. Może jakas fajna mapka jak to ominąć?

Szukaj w FAQ :idea:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 14.03.2012 13:32

Istria czy Dalmacja :? :? :?

Więc, tak mówi statystyka :wink: :wink: :wink:

Rok 2011,

Istarska županija
Liczba turystów - 2.895.686

Splitsko dalmatinska županija
Liczba turystów - 1.777.700

Statystyka jest jak bikini, wykazuje wiele ale co najważniejsze, ukrywa :wink: :wink: :wink:
Następna strona

Powrót do Kempingi

Istria czy Dalmacja
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone