Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria czy Dalmacja. Gdzie jest taniej?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mirek74
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek74 » 01.05.2006 22:01

Jak w temacie. Istria czy Dalmacja. Gdzie jest taniej? A dokładnie jakie są różnice w cenach apartamentów. :?:
Pozdrawiam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.05.2006 22:55

Byłem na Istrii i była bardzo ładna, byłem w Dalmacji i też jest bardzo ładna.
Na Istrii bardziej zielono i chłodniejsze powietrze i woda, w Dalmacji góry "kąpią" się w cieplejszym morzu i jest bardziej gorąco (jak to na południu)
Choć pogoda wszędzie może spłatać psikusa.
Ja bywam na kempingach, ale z tego forum wiem, że tańsze kwatery są w Dalmacji niż na Istrii, a cena w obu regionach zależna od terminu pobytu, odległości od morza i wyposażenia kwatery.
marco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marco » 02.05.2006 11:58

Na Istrii jest drożej ale wydaje mi sie że standard ogólnie nieco wyższy ale do Dalmacji dalej więc to co się oszczędzi na cenie wyda na paliwo.Lepiej więc myśleć o tym co się chce zobaczyć...
G. Drzycimski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) G. Drzycimski » 02.05.2006 13:29

Dalmacja zdecydowanie tansza i "troche mniejsze tlumy", gdyz dojazd dalszy i bardziej gorzysty. Bardziej urozmaicona krajobrazowo wyadaje sie Dalmacja. No, ale w Chorwacji wszedzie pieknie. Na Istrii raczej wielkie hotelowce, w Dalmacji wiekszy wybor tanszych kwater prywatnych i mniejsza industrializacja. Zalezy co kto lubi. Ja nie znosze molochow hotelowych i wczasow zorganizowanych wiec wybieram Dalmacje.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.05.2006 09:11

nie mamy porownania bo my na razie ONLY ISTRIA

mowia, ze na istrii najdrozej - jest blisko wiec ludzie i tak jezdza, dalej niby taniej jednak na paliwo wiecej kapusty pójdzie no i czasu sie wiecej straci
Vegusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vegusia » 05.05.2006 11:34

Polecam Dalmację , bo taniej ,bo cieplej , bo piekniej.............

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone