Witam szanowne grono
W tym roku po raz czwarty będę miała to szczęście spędzić urlop w ukochanej już Chorwacji. Po raz pierwszy jednak chciałabym zwiedzić Istrię, bo do tej pory urlopowałam w rejonie Dalmacji: od Zeceva po Dubrownik a Istrii nigdy nie widziałam.... i ta ciekawość więła w tym roku górę
Odnoszę wrażenie, że ceny apartamentów na Istrii są wyższe od tych w Dalmacji a znalezienie lokum blisko plaży to niezłe wyzwanie - wszędzie daleko i co mnie zaskoczyło nawet te apartamenty oddaleno o 10 km są już zarezerowane w letnich miesiącach za duże pieniądze!
Apartemanty głównie 2 do 4 osób - dla naszej 6 nie ma wielkiego wyboru a chcemy być razem w jednym apartamencie. W Dalamacji szukając zawsze w okolicach lutego miałam do wyboru ładne, przestronne apartamenty a i terminy nie były, aż tak oblegane. Apartamenty głównie blisko plaż (o widokach nie piszę, bo to wiadomo, że Dalmacja to inna bajka).
Z czego to wynika, że mniej barwna Istria jest tak oblegana nie mając w swoich zasobach takiego atrakcyjnego wyboru apartamentów jak Dalmacja? Dlaczego jest tam drożej, niż w dużo atrakcyjniejszym rejonie?