Stary Chorwat napisał(a):Zapraszam na moją stronę www.mojachorwacja.eu , gdzie znajdziecie zdjęcia i relacje z pobytu na Istrii i przylądku Kamenjak.
Bardzo interesujący opis - czegoś takiego szukałem. Dzięki.
Stary Chorwat napisał(a):Zapraszam na moją stronę www.mojachorwacja.eu , gdzie znajdziecie zdjęcia i relacje z pobytu na Istrii i przylądku Kamenjak.
principessina napisał(a):golpol a myslalam, ze M.Draga jest mniej zatloczona, my tez nie lubimy zbytniego tloku na plazy, szukam miejscowosci podobnej do Cavtat niedaleko Dubrovnika, tam bylo super, na plazy malo osob, ale i wieczorem bylo gdzie pospacerowac, ladna promenada, knajpki itd. W tej Sveta Marina to nie ma zadnej starowki:/ przegladam i przegladam i teraz wpadlam na miejscowosc Brsec, czy kto tam byl? jakie plaze?
mireks my 2 lata temu bylismy 3 tyg. Dalmacja, BiH pozniej Czarnogora i wybrzeza Albanii niezapomniane widoki![/b]
mireks napisał(a):...
Na Istrii jeszcze nie byliśmy,ja wiem kiedyś trzeba,ale nie wiem czy nie odbiję na dalmację.
a to ja napisał(a):mireks napisał(a):...
Na Istrii jeszcze nie byliśmy,ja wiem kiedyś trzeba,ale nie wiem czy nie odbiję na dalmację.
Tak a propos "odbijania na dalmację" ...
... w ubiegłym roku nadszedł TEN czas, że wreszcie na Istrię nam "było trzeba"
(samo życie pomogło nam w podjęciu akurat takiej decyzji)
Praktycznie to od samego Zagrzebia jechaliśmy w mega wielkim korku.
Autostradowa masakra ... w dodatku z migrenowcem na pokładzie
Do czasu ... rozjazdu na Rijekę : mega wielki korek pojechał ... w lewo , "na Dalmację"
Dzięki "a to ja" za zrozumienie.
Ja sobie tłumaczę tym że jak pojedziemy na Istrię to odwiedzimy Wenecję{w tym roku obchodzimy okrągłą rocznicę ślubu}zawsze,nawet jadąc do Włoch mijaliśmy ją bokiem,może kiedyś trzeba ją odwiedzić.Ale ja nadal jestem myślami w Dalmacji,na Peljesacu,w Trogirze,w Dubrowniku czy Splicie czasami w Mostarze,zobaczymy.
A tak serio: wiem, co czujesz.
Nam też nie było łatwo powiedzieć: "Teraz Istria!"
Ale warto było.
Bo ... inaczej było.
A Dalmacja? - kochamy ją ... mam nadzieję z wzajemnością
Więc ... pewnie poczeka!
P.s. Zawsze "czegoś" nam będzie szkoda. Od ubiegłego roku będzie nam brakowało w Dalmacji ... np. Kamenjaka.
Pozdraviam
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne