napisał(a) maniust » 31.01.2012 17:05
consett0805 napisał(a):Nie byłem i nie wiem,ale to mój osobisty osąd i postanowienie, Istrię jeśli odwiedzę to odwiedzę jako ostatnią.
Dlatego najlepszym rozwiązaniem jest dla "pierwszaków" zwiedzić najpierw Istrię , by po pobycie w Dalmacji jak najmniej się rozczarować.
Gdybym zaczął odwrotnie , a po kilku pobytach w Dalmacji , trafił na Istrię to przykro mi to pisać chyba bym się rozczarował.
Fakt że dopiero 3 razy byłem Cro , to jednak zjechałem kawałem Istrii i Dalmacji , więc jakąś skale porównawczą mam.
Istria jest piękna bez dwóch zdań , ale dla mnie "RAJ" zaczyna się od Breli w dół.
Na Istrii jest też cała masa miejsc pięknych do zwiedzania , z pięknymi zabytkami , palmy też są..... , ale jeśli chodzi już o Jadran i plaże to nie ma porównania.
Plaże i i lazur Jadranu w Dalmacji są bajeczne....
Na Istrii more jest kryształowe , jednak nie ma tego koloru......
Czy drożej ?
To zależy , w sklepach ceny są mniej więcej podobne , apartamenty nie wiem , bo na Istrii byłem na campie,.
Jednak campy na Istrii są dużo tańsze i o niebo lepszych standarcie niż w Dalmacji.
Jakość standardu na campach między Istrią a Dalmacją dzieli przepaść.
Dlatego ktoś mądry tu już napisał że "campy na Istrii sa robione pod Włochów i Holendrów" ......tej nacji na Istrii jest najwięcej.