napisał(a) Highlander » 13.08.2014 17:15
mcbas napisał(a):Cześć.
Highlander napisał(a):Piasku na Istrii raczej nie znajdziesz... Chyba, że takiego dosypanego jak w Medulinie, ale Medulina akurat raczej nie polecam - zwłaszcza jeśli miałoby być miejsce pod nagie opalanie. Byłem w Medulinie w 2012 r.
Na Istrii campów FKK od groma, więc wystarczy wybrać. Jeśli gdzieś poza campem FKK (osobiście sam nie lubię) to w zasadzie wszędzie będzie podobnie. Na pewno WARTO przejechać się na Kamenjak i wybrać którąś z mniej popularnych jego zatok - na pewno będą tam i warunki do nagiego plażowania i amatorzy takiej formy plażowania... Wjazd na Kamenjak jest płatny, ale moim zdaniem zapłacić tam warto.
Spróbujmy wyprostować trochę te informacje:
1. W Medulinie gdzieś na plaży miejskiej jest piasek, ale plaża miejska jest obrzydliwa i tekstylna...
2. Plaża fkk w Medulinie znajduje się na kempingu Kazela i za nim. Na pewno nie ma tam piasku.
3. Kamjeniak jest pięknym półwyspem. Do zwiedzania i podziwiania. Ale nie ma tam żadnych plaż fkk. Jeżeli znajdziesz tam fajne miejsce do nagiego opalania to bądź świadom, że na skarpie nad tobą biegnie szlak pieszo-rowerowy więc ludzie będą co chwilę się tam pojawiać...
Bardzo polecamy kemping Kazela (część fkk) dla osób spokojnych, szukających ciszy i przestrzeni.
Pozdrawiamy.
Poniewczasie odkopię temat, ale może na przyszłość zostanie...
1. W 2012 roku na głównej plaży miejskiej w Medulinie na całej przestrzeni był nasypany piach. Na jej środku w tłumie jeszcze jakoś ten piasek wyglądał, ale po bokach to było zwyczajne błotko. ogólnie sama plaża - szału rzeczywiście nie ma...
2. Racja. Kazela wyleciała mi z głowy, ale to jest kemping w połowie naturystyczny, a ja odnosiłem się do ew. nagiego opalania poza kampami, a do tego Medulin jest raczej kiepskim miejscem.
3. Na Kamenjaku jest tyle miejsca na tych wszystkich skałkach, na których i za którymi można się zamontować, że nie powinno być problemu z nagim opalaniem. Nie wszystkie miejsca widać, ze szlaku. Widziałem trochę osób plażujących nago (nie ze szlaku
)
Mam nadzieję, że wakacje były udane.