Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria 2014

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
croturist
Globtroter
Istria 2014

Nieprzeczytany postnapisał(a) croturist » 19.03.2014 11:57

Hello....
Nieustannie zbliża się okres wakacyjny. W tym roku cel: Istria, trochę ogólnie, ale nie mam bladego pojęcia jaki konkretnie obrać kierunek. Jedziemy z maluszkiem i fajnie byłoby z plażą piaszczysta (wiem wiem :) ) lub drobny żwirek noi oczywiście FKK w niedalekiej odległości. Proszę o propozycje miejsc i oczywiście namiary na kwaterki. Dziękuję z góry i pozdrawiam :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 19.03.2014 12:53

Polecam najpierw poczytać :) czy tu, czy na Naszej Naturystycznej stronie :) zanim zada się pytanie :)
Jest wyszukiwarka :)
Jak będziecie mieli szczęście pojawi się tu "dobry duch tego forum " :papa:
Jaron
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaron » 19.03.2014 16:22

Polecam Naturist Camp Valalta . Myślę, że jest to idealne miejsce fkk do pobytu z dzieckiem. W razie pytań pisz na priv. Pozdrawiam.
Piotr53
Globtroter
Małe pytanko

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr53 » 13.04.2014 14:22

Istria, okolice Fażana - czy są tam jakieś oficjalne plaże na których można opalać się bez tekstyliów?
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 13.04.2014 21:29

Na Istrii bywamy od dłuzszego czasu, piasku nie widziałem. Odwiedzamy camp Ulika k/Poreć gdyż tam jest basen ze slodka wodą a dla maluszka to sie moze przydać
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 20.04.2014 13:22

Jezeli chodzi o Istrię, to poza Valaltą i Uliką polecam FKK Solaris, ewntualnie Koversadę.Oczywiscie na Istrze kempingów naturystycznych jest znacznie więcej, ale w/w w moim odczuciu są najfajniejsze.
Pozdrawiam
aaddaamm1
Globtroter
Re: Małe pytanko

Nieprzeczytany postnapisał(a) aaddaamm1 » 23.04.2014 12:59

Piotr53 napisał(a):Istria, okolice Fażana - czy są tam jakieś oficjalne plaże na których można opalać się bez tekstyliów?

W samej Fazanie nie znalazłem , ale idąc( a raczej jadąc ) dalej na południe za Kampem Puntižela, zaczynają się plaże czy raczej skałki oznaczone i w 50% wykorzystywane jako FKK. Woda super - dużo lepsza niż w Fazanie - także polecam
Highlander
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Highlander » 28.04.2014 02:15

croturist napisał(a):Hello....
Nieustannie zbliża się okres wakacyjny. W tym roku cel: Istria, trochę ogólnie, ale nie mam bladego pojęcia jaki konkretnie obrać kierunek. Jedziemy z maluszkiem i fajnie byłoby z plażą piaszczysta (wiem wiem :) ) lub drobny żwirek noi oczywiście FKK w niedalekiej odległości. Proszę o propozycje miejsc i oczywiście namiary na kwaterki. Dziękuję z góry i pozdrawiam :papa:

Piasku na Istrii raczej nie znajdziesz... Chyba, że takiego dosypanego jak w Medulinie, ale Medulina akurat raczej nie polecam - zwłaszcza jeśli miałoby być miejsce pod nagie opalanie. Byłem w Medulinie w 2012 r.
Na Istrii campów FKK od groma, więc wystarczy wybrać. Jeśli gdzieś poza campem FKK (osobiście sam nie lubię) to w zasadzie wszędzie będzie podobnie. Na pewno WARTO przejechać się na Kamenjak i wybrać którąś z mniej popularnych jego zatok - na pewno będą tam i warunki do nagiego plażowania i amatorzy takiej formy plażowania... Wjazd na Kamenjak jest płatny, ale moim zdaniem zapłacić tam warto.
mcbas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mcbas » 30.04.2014 08:52

Cześć.
Highlander napisał(a):Piasku na Istrii raczej nie znajdziesz... Chyba, że takiego dosypanego jak w Medulinie, ale Medulina akurat raczej nie polecam - zwłaszcza jeśli miałoby być miejsce pod nagie opalanie. Byłem w Medulinie w 2012 r.
Na Istrii campów FKK od groma, więc wystarczy wybrać. Jeśli gdzieś poza campem FKK (osobiście sam nie lubię) to w zasadzie wszędzie będzie podobnie. Na pewno WARTO przejechać się na Kamenjak i wybrać którąś z mniej popularnych jego zatok - na pewno będą tam i warunki do nagiego plażowania i amatorzy takiej formy plażowania... Wjazd na Kamenjak jest płatny, ale moim zdaniem zapłacić tam warto.

Spróbujmy wyprostować trochę te informacje:
1. W Medulinie gdzieś na plaży miejskiej jest piasek, ale plaża miejska jest obrzydliwa i tekstylna...
2. Plaża fkk w Medulinie znajduje się na kempingu Kazela i za nim. Na pewno nie ma tam piasku.
3. Kamjeniak jest pięknym półwyspem. Do zwiedzania i podziwiania. Ale nie ma tam żadnych plaż fkk. Jeżeli znajdziesz tam fajne miejsce do nagiego opalania to bądź świadom, że na skarpie nad tobą biegnie szlak pieszo-rowerowy więc ludzie będą co chwilę się tam pojawiać...

Bardzo polecamy kemping Kazela (część fkk) dla osób spokojnych, szukających ciszy i przestrzeni.
Pozdrawiamy.
croturist
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) croturist » 20.05.2014 13:26

mcbas napisał(a):Cześć.
Highlander napisał(a):Piasku na Istrii raczej nie znajdziesz... Chyba, że takiego dosypanego jak w Medulinie, ale Medulina akurat raczej nie polecam - zwłaszcza jeśli miałoby być miejsce pod nagie opalanie. Byłem w Medulinie w 2012 r.

1. W Medulinie gdzieś na plaży miejskiej jest piasek, ale plaża miejska jest obrzydliwa i tekstylna...
2. Plaża fkk w Medulinie znajduje się na kempingu Kazela i za nim. Na pewno nie ma tam piasku.
3. Kamjeniak jest pięknym półwyspem. Do zwiedzania i podziwiania. Ale nie ma tam żadnych plaż fkk. Jeżeli znajdziesz tam fajne miejsce do nagiego opalania to bądź świadom, że na skarpie nad tobą biegnie szlak pieszo-rowerowy więc ludzie będą co chwilę się tam pojawiać...

Bardzo polecamy kemping Kazela (część fkk) dla osób spokojnych, szukających ciszy i przestrzeni.
Pozdrawiamy.

Kemping to raczej tylko namiot albo bungalow. Namiot odpada a jedziemy tylko w trójkę więc chyba domek też. Jesteśmy w kropce...
croturist
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) croturist » 21.05.2014 14:45

Vrsar-to chyba będzie miejscem naszego wypoczynku...co Wy na to? może macie jakieś propozycje kwater w niedużej odległości od fkk...
DolnoŚlązak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) DolnoŚlązak » 21.05.2014 17:06

Gratuluje wyboru. Co prawda nie znam apartamentu, który mogę polecić, ale miejscowość oraz bliskość Koversady to duży atut. W Koversadzie plaża piaszczysta...tak tak jest tam piasek na małej plaży za którym jest plac zabaw. Tak więc sprawdzi się taka opcja dla Was w 100%.
Dla nas w zeszłym roku (z roczną córą) to był strzał w dziesiątkę.

Sam teraz szukam na lipiec apartamentu blisko plaży FKK, bo kemping w sezonie nie jest na naszą kieszeń :(
(Różnica w cenie pomiędzy wrześniem a lipcem ponad 300 %, przynajmniej jeśli chodzi o Koversadę)
croturist
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) croturist » 22.05.2014 08:00

My również celujemy w lipiec :). Przysłali mi z Koversady wycenę pobytu i zaczyna się od 826Euro, tak więc...nie tym razem :/. Szukam dalej....
Highlander
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Highlander » 13.08.2014 18:15

mcbas napisał(a):Cześć.

Pozdrawiamy.

Poniewczasie odkopię temat, ale może na przyszłość zostanie...

1. W 2012 roku na głównej plaży miejskiej w Medulinie na całej przestrzeni był nasypany piach. Na jej środku w tłumie jeszcze jakoś ten piasek wyglądał, ale po bokach to było zwyczajne błotko. ogólnie sama plaża - szału rzeczywiście nie ma...
2. Racja. Kazela wyleciała mi z głowy, ale to jest kemping w połowie naturystyczny, a ja odnosiłem się do ew. nagiego opalania poza kampami, a do tego Medulin jest raczej kiepskim miejscem.
3. Na Kamenjaku jest tyle miejsca na tych wszystkich skałkach, na których i za którymi można się zamontować, że nie powinno być problemu z nagim opalaniem. Nie wszystkie miejsca widać, ze szlaku. Widziałem trochę osób plażujących nago (nie ze szlaku ;))

Mam nadzieję, że wakacje były udane.
mcbas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mcbas » 13.08.2014 22:23

Cześć.
Highlander napisał(a):Poniewczasie odkopię temat, ale może na przyszłość zostanie...

1. W 2012 roku na głównej plaży miejskiej w Medulinie na całej przestrzeni był nasypany piach. Na jej środku w tłumie jeszcze jakoś ten piasek wyglądał, ale po bokach to było zwyczajne błotko. ogólnie sama plaża - szału rzeczywiście nie ma...
2. Racja. Kazela wyleciała mi z głowy, ale to jest kemping w połowie naturystyczny, a ja odnosiłem się do ew. nagiego opalania poza kampami, a do tego Medulin jest raczej kiepskim miejscem.
3. Na Kamenjaku jest tyle miejsca na tych wszystkich skałkach, na których i za którymi można się zamontować, że nie powinno być problemu z nagim opalaniem. Nie wszystkie miejsca widać, ze szlaku. Widziałem trochę osób plażujących nago (nie ze szlaku ;))

Mam nadzieję, że wakacje były udane.

Ad.1 tak jest...
Ad.2 można spokojnie plażować zaraz za Kazelą i korzystać z jej natrysków...
Ad.3 w tym roku na Kamjeniaku jest zatrzęsienie ludzi. Nigdy dotąd tylu nie widzieliśmy. Opalać nago się da, ale trzeba dobrze znaleźć miejscówkę. A za wejście na Kamjeniak się nie płaci. Opłata dotyczy tylko samochodu...

Właśnie siedzimy w Kazeli i jest naprawdę milusio...

Pozdrawiamy.
Basia i Maciek. :papa:
Następna strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja