Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Istria 2008 - powrót do źródeł.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 06.03.2009 09:26

Na końcu :) Jak mi powiesz w prostych żołnierskich słowach jak się wkleja film na youtube to coś poszukam i zapodam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.03.2009 09:34

JacYamaha napisał(a):Na końcu :) Jak mi powiesz w prostych żołnierskich słowach jak się wkleja film na youtube to coś poszukam i zapodam.

O, to ciekawe , że tak daleko w głąb lądu widać przypływ i odpływ 8O

Niestety, mimo że byłem w wojsku, wiedza jak wklejać film na yuotube jest dla mnie tajemna. :cry:
Ostatnio edytowano 06.03.2009 19:50 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
bonar
Cromaniak

Postnapisał(a) bonar » 06.03.2009 09:58

LInk nieaktywny :oops:
http://paul4.blog.onet.pl/2,ID108780315,index.html

1. Wejdź na stronę: http://youtube.com

2. Zakładam, że film jest już na Twoim dysku, więc teraz należy się zalogować na tej stronie. W tym celu:

3. Teraz wypełnij pola w niżej umieszczonej ramce rejestracji, a na koniec kliknij na przycisk z napisem "Sign Up".

4. W puste pole wpisz Twój adres e-mail lub gdy jest on już wpisany naciśnij na "Send Email".

5. Na podany wcześniej adres e-mail otrzymasz wiadomość z adresem strony,
na którą musisz wejść.

6. Teraz uzupełnij pola informacjami o filmie, który chcesz umieścić na stronie, a na koniec kliknij na "Continue ->".

7. Po kliknięciu na przycisk z napisem "Browse" wybierz z dysku film. Później kliknij na "Upload Video" i poczekaj kilka minut na wgranie filmu.

8. Gdy film się wgra do serwisu YouTube, otrzymasz adres do strony, na której będzie można go obejrzeć. Skopuj ten adres i zachowaj.

Gotowe.
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 06.03.2009 10:21

Dzięki.
Janusz - w podanym przeze mnie linku pierwsze zdjęcie - tam gdzie stałem za chwilę było wody po kostki. I ten szum. Za plecami jest już asfalt głównej drogi (jakieś 100 m, jest taki zjazd błotnisty trochę i parking dla chcących zwiedzać jaskinię - tablica na trzecim zdjęciu).
Z przyczyn obiektywnych wstawianie filmu musi poczekać.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 06.03.2009 10:40

Janusz Bajcer napisał(a):
Niestety, mimo ze byłe w wojsku, wiedza jak wklejać film na yuotube jest dla mnie tajemna. :cry:

Panie Januszu..zarejestrować się trzeba na you tube pl (dlatego na pl. bo wszystko po polsku) potem wszystko proste , troche trwa , przed chwila wgrywałem tak na próbę ..ok 15 mega coś koło 10 minut, potem przetwarzanie...i...koniec..
ja wstawiałem w avi, taki jak z aparatu. Lidia tam masz wszystko opisane co i jak pozdrav
Ostatnio edytowano 06.03.2009 10:53 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Lidia K
Cromaniak

Postnapisał(a) Lidia K » 06.03.2009 10:49

Bonar,

przepis na wstawienie filmu prosty i prosto podany, ciekawi mnie jak wcześniej przygotować filmik w jakim formacie, ile może mieć Mb plik, ile minut, ile klatek na sekundę, żeby było co oglądać po bardzo silnej kompresji w YouTube. Wysyłanie nie przygotowanego pod tym kątem filmu może być czasochłonne. Ale może to nie ważne? Szkoda czasu na obróbkę wcześniej.

Lidia
Lidia K
Cromaniak

Postnapisał(a) Lidia K » 06.03.2009 10:51

Januszu,

kolejny fajny odcinek, jak zwykle u Ciebie. Wszystko w jednym miejscu. I tak przekrojowo w czasie ze wspomnieniami.
dagiesza
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dagiesza » 06.03.2009 11:45

:o Januszu, super klimatyczne opisy 8) Mam zamiar w 2009 odwiedzić część miejsc, które opisujesz. :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.03.2009 13:29

Odpowiadam hurtowo

lubelski, ponieważ nigdy nie nakręcałem filmików z wakacji, więc dlatego nie zagłębiałem się w tajniki ich wklejania na youtube.
Ale dziękuję za instrukcję :lol:

Lidia K, dziękuję za pochwały, a na umieszczenie w relacji kilku wspomnień z lat poprzednich zdopingował mnie PAP oraz Wasze relacje. :lol:

diagesza, również dziękuję, a jeśli coś z moich wypocin przyda się Wam w zwiedzaniu, to cała przyjemność po mojej stronie. :lol:
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 06.03.2009 19:41

Janusz - przeszukałem już chyba wszystko w domu i filmu brak (a byłem na 200% pewien, że mam). No ale czy to tylko ja miałem taką przygodę?
Przecież mi się nie wydawało (ufo nie widziałem) ani nie byłem w stanie pomroczności jasnej choć pani
Obrazek
ciągle powtarzała: "paproboj pan"
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 06.03.2009 19:49

Tak Jasku, na każdym straganie kuszono próbowaniem, ja nie mam zmiennika za kierownicą, więc musiałem obyć się smakiem :cry:
(ale jednego kieliszeczka, jak żona nie widziała - spróbowałem :wink: )
zawodowiec
Cromaniak

Postnapisał(a) zawodowiec » 07.03.2009 00:35

Janusz Bajcer napisał(a):Skaliste zbocza limskiego kanału są dobrym miejscem do uprawiania wspinaczki skałkowej

Janusz, widzę że sznurka do stronki moich znajomych wrzuciłeś :D Dawno dawno temu zaliczyliśmy razem sporo wyjazdów w skałki, co prawda nie na Istrię tylko w naszą Jurę Krakowsko-Częstochowską i raz do Austrii.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.03.2009 00:46

zawodowiec napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Skaliste zbocza limskiego kanału są dobrym miejscem do uprawiania wspinaczki skałkowej

Janusz, widzę że sznurka do stronki moich znajomych wrzuciłeś :D Dawno dawno temu zaliczyliśmy razem sporo wyjazdów w skałki, co prawda nie na Istrię tylko w naszą Jurę Krakowsko-Częstochowską i raz do Austrii.

Fajny sznurek :lol: i okazuje się, że na końcu zawodowiec przyczepiony :wink:
caal
Croentuzjasta

Postnapisał(a) caal » 07.03.2009 02:15

Nadrobiłam :)
Z wiekiem przestało mi smakować piwo, no poza Tuborgiem, który jak dla mnie jest nr 1, zawsze.
Poza tym ostatnio haniebnie naduzylismy zwiezionych z Istrii zapasów z prezentowanych na zdjęciach powyżej straganów. Teraz mam fazę nie lubienia tych produktów :twisted:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.03.2009 20:32

Witaj caal :lol: faktycznie zwiezionych produktów z Istrii musiało być dużo, skoro do fazy ich nielubienia doszło :wink: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Istria 2008 - powrót do źródeł. - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies