napisał(a) SingSing74 » 09.11.2019 21:34
Rafi70 napisał(a):Nie wiem jak jest na tym kempingu , ale pisałem do Lanterny prośbę o rezerwację konkretnej parceli na przyszły sezon i dostałem taką odpowiedź ....
Numer parceli zostanie przydzielony w dniu przyjazdu, nie można wybrać dokładnego stanowiska, ale recepcja weźmie pod uwagę Twoje preferencje w zależności od dostępności.
to ja się pytam , po co jest rezerwacja i za co pobierają przedpłatę ??
Na Strasko można, ale te które sobie upatrzyłem już dawno są zaklepane. Niestety, bo to świetne miejsce.
Kemping na Istrii, o który zapytałem, właśnie wysłał mi wycenę na 1138 euro za parcelę i skład 2+1(8lat), a do tego 50 euro za rezerwację, czyli 5000 zł za plac pod namiot (14 dni). Jak porównywałem wg cennika 2019, to zwyżka o około 10%. Fakt, że kemping jest nowy i wypasiony jak niemiecka locha, jednak to już pułap dość wysoki. Warunkiem rezerwacji jest jeszcze karta kredytowa, której nie posiadam, bo nie potrzebuję i muszę sprawdzić w swoim banku czy dostanę ją za darmo, bo jeśli będzie to kolejny koszt, to "lecę" do Włoch na kemping Marina di Venezia, odświeżony, również 5* i tańszy.