Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Issa Mia! Here We Go Again! (oraz Montenegro i Sarajewo)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 28.07.2023 12:02

Issa Mia! Here We Go Again!

Zapraszam na relację z kolejnego Balkan Tripu :D Na początek Chorwacja (inaczej, na razie, nie potrafię; to moje miejsce na ziemi i drugi dom ;)) - powrót na wyspę Vis, który planowaliśmy od kilku lat, bo za pierwszym razem (w 2017 roku) Issa niesamowicie nas zauroczyła. Sprawdzimy, co się zmieniło po filmie "Mamma Mia" ;)

Druga miejscówka jest bardziej egzotyczna - to Rijeka Crnojevića w okolicach Jeziora Szkoderskiego, w Czarnogórze. Kilka lat temu, przejeżdżając przez tę "zagubioną między wzgórzami" wioskę, postanowiliśmy, że kiedyś zatrzymamy się tu na parę dni. Udało się! :D

I na koniec - Sarajeeewoooooo, jak wołał Vučko :mrgreen:

Sarajevo, ljubavi moja - mogę tak powiedzieć... Uwielbiam i na razie więcej nie zdradzę :mrgreen: Tym razem potraktowaliśmy pobyt w mieście nieco inaczej :D

Tegoroczny urlop był, w dużej mierze, podróżą sentymentalną. Nasze wakacje trwały 3 tygodnie, podczas których uskuteczniliśmy trochę powtórek (Here we go again! :mrgreen:), ale też poznaliśmy nowe miejsca.

W relacji, tradycyjnie, nie zabraknie kajakowania (również jeziornego), wieczornych spacerów po starówkach, piwa ;) i gór. Choć górskim szlakiem powędrujemy tylko raz :oops: Upały nie pozwoliły na więcej...

Będzie bardziej leniwie niż zwykle :D Jeśli Was to nie zraża, zapraszam serdecznie :D :D :D
Zostawiam coś na zachętę :mrgreen:

20230708_154039.jpg

IMG_2752.JPG

20230716_133054.jpg

DSCF2566.JPG

IMG_2827.JPG

IMG_3173.JPG

DSCN8048.JPG

DSCF4238.JPG

IMG_3698.JPG

DSCF4603.JPG

IMG_3972.JPG

IMG_4994.JPG

20230724_173751.jpg

IMG_5060.JPG

20230713_185520.jpg

Pozdrawiam :papa:
Ostatnio edytowano 04.10.2023 15:42 przez maslinka, łącznie edytowano 2 razy
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA
Re: Issa Mia! Here We Go Again!

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.07.2023 12:08

Pierwszy choć raz :D Zapowiada się mega

Edit: wyczekiwałem kto w końcu odwiedzi moje miasto :wink:
Resztę również odświeżę sobie.
3 tyg urlopu 8O
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 28.07.2023 12:13

No to druga :wink:
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 28.07.2023 12:41

Mnie tam nie zraża ;) Choć przyznam, że bałkańskie kierunki od 2020 roku mocno zaniedbałem (i nie ma na razie planów, aby tam wrócić, ale kto wie, kto wie) :)

:boss: :papa:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 28.07.2023 12:46

maslinka napisał(a):I na koniec - Sarajeeewoooooo, jak wołał Vučko :mrgreen:

Jestem, obowiązkowo :)
I jak czytam Sarajevo, to od razu mam gęsią skórkę... Nie wiem co jest tak magicznego w tym mieście, że jak wspomnieniami wracam do naszego kilka lat temu jednodniowego pobytu, to mam takie uczucia związane z tym miejscem ...

A i reszta jak widzę będzie, jak to w Twoim wydaniu jest standardem, bardzo dobra 8)

Wydaje mi się, czy aparat zmieniony? Bo zdjęcia dobre 8)

pozdrawiam, Michał :papa:
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 28.07.2023 13:00

Jestem i ja :papa:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 28.07.2023 13:06

Mnie tam Cro nigdy nie żraża, przecież to tam wszystko się zaczęło :oczko_usmiech:
Ale najbardziej zazdroszczę Sarajewa :hearts: , no i 3 tygodni urlopu :smo:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.07.2023 13:08

Zdecydowanie czekam na Sarajewo.
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 28.07.2023 13:17

O, to i ja się dosiadam.

Rijeka Crnojevica (właściwie tylko punkt widokowy Pavlova Strana) to jeden z moich planów na ten wyjazd - ale obawiam się, że nie zdążę o tym w Twojej relacji doczytać przed wyjazdem (już za 5 dni) - to sobie po powrocie porównam.

No a moje Sarajevo to zawsze chętnie.... Ta bałkańska magia - dla mnie najpiękniejsze miasto w Europie :lol: :lol:

"Podobne do niego wśród miast nie powstało... Saraj wśród źródeł i ogrodów, jedyny na świecie..."

Nie wiem, co tam jest, ale jest coś, co sprawia, że cały czas chce się tam wracać...
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 28.07.2023 13:27

Maslinka - jak widać, tutaj każdy pisze "moje" Sarajevo :wink: Wiem, że już czasu nie cofniesz, ale widać po oczekiwaniach, że jakiś "miesiąc" w relacji to powinien być minimum z Sarajeva :smo:

pozdrawiam, Michał
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 28.07.2023 13:37

Coś niebywałego, bardzo rzadko bywam na forum, dziś pomyślałam: zajrzę, może Maslinka wróciła z wakacji i już pisze?
I proszę, JEST :D
Będę śledziła z zapartym tchem, leniwie czy nie, na pewno przepięknie 8)
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 28.07.2023 13:44

Witam
Ta Rijeka mnie szczególnie ciekawi :roll:
No i Sarajewo też :D
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 28.07.2023 13:47

Też będę zaglądał, obecność obowiązkowa :) .
Trzy tygodnie urlopu - przyjemna rzecz :wink: . W zeszłym roku chyba mieliście jeszcze dłuższy wyjazd, coś tak mi się kojarzy :wink: .
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 28.07.2023 13:51

Nie no oprócz ljubavo moja ja chętnie przypomnę sobie Stari Bar i RijekęCrn :wink:
Bratwojciech
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bratwojciech » 28.07.2023 14:04

Melduję się :D
Następna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies