Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Issa Mia! Here We Go Again! (oraz Montenegro i Sarajewo)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bbee88
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bbee88 » 16.01.2024 11:38

Dzięki za super relację! Sama przyjemność przemierzać z Tobą kajakiem Jezioro Szkoderskie i Adriatyk oraz spacerować po Sarajewie :)
Mam nadzieję, że już wyzdrowiałaś :) Ja za to ze zdrowiem poległam trochę...
Co do kawy też jej nie piję raczej. Czasem do towarzystwa z mężem w weekendy piję pół filiżanki, ale tylko z kafeterki lub ekspresu :D Za to herbaty piję morze, jedną za drugą.

Jak widzę Waszą powrotną podróż to Wam mega zazdroszczę tej bliskości do południowej granicy Polski! :jezykukos:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 16.01.2024 13:01

Bardzo dziękuję Ci za relację i za poświęcony czas :proszedzieki: Jak zwykle super :hearts:

pozdrawiam, Michał :papa:
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 16.01.2024 16:15

Dzięki za relację. Zwłaszcza Sarajewo było mi miło odwiedzić Twoimi oczami.

Zazdroszczę zimowego Splitu i okolic (szkoda, że nie będzie relacji, ale rozumiem, jak dużo czasu i zaangażownia Cię to kosztuje), od kilku lat chodzi mi po głowie taki wypad. Nie znoszę śniegu, zwłaszcza w mieście, nie jeżdżę na nartach, więc może to będzie nasz sposób na ferie szkolne, pierwsze już za dwa lata :cojest:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 17.01.2024 20:07

megidh napisał(a):Dzięki za kolejną wspaniałą relację, bardzo dokładną i dla tych, którzy będą chcieli skorzystać z Waszych doświadczeń, lepszą od przewodników. Od jakiegoś czasu stwierdzam, że relacje forumowe są dużo lepsze, niż najlepsze, polecane przewodniki, w których może i jest sporo informacji, ale są one bardzo pobieżne, bez interesujących szczegółów. A ponadto forumowe relacje przewyższają przewodniki tym, że zawsze można dopytać autora o jakieś szczegóły.

Od dawna już nie kupuję przewodników :) Dzięki za obecność :D

Nefer napisał(a):
maslinka napisał(a):Co będzie później, zobaczymy ;)

Oczywiście, będziemy czekać, co przyniesie przyszlość :D.

:mg:

empire13 napisał(a):Jak zwykle fajnie się czytało.
Vis jak zawsze cudowny.

Vis idealnie nadaje się na leniwe wakacje na wodzie i w wodzie 8)

morgana napisał(a):Również bardzo dziękuję - to była bardzo przyjemna podróż :hearts: .
Szczególnie sarajevska część, ale nie tylko, oczywiście.

Sarajewska część była bardzo krótka, ale rozciągnęłam ją w czasie ;)

ZytaS napisał(a):Czytałam dwa razy, podzielam zdanie, sprawia wrażenie, jakby się tam było

Kolejna rekomendacja :idea: Dzięki!

Bbee88 napisał(a):Mam nadzieję, że już wyzdrowiałaś :)

Tak, od poniedziałku jestem w pracy i dlatego nie mam na nic czasu...

Bbee88 napisał(a):Ja za to ze zdrowiem poległam trochę...

Zdrówka! :cmok:

Bbee88 napisał(a):Jak widzę Waszą powrotną podróż to Wam mega zazdroszczę tej bliskości do południowej granicy Polski! :jezykukos:

Fakt, z tym mamy dobrze :mg:

majkik75 napisał(a):Bardzo dziękuję Ci za relację i za poświęcony czas :proszedzieki: Jak zwykle super :hearts:

Cieszę się, że Ci się podobało :D

Kasia i Krzyś napisał(a):Zazdroszczę zimowego Splitu i okolic (szkoda, że nie będzie relacji, ale rozumiem, jak dużo czasu i zaangażownia Cię to kosztuje), od kilku lat chodzi mi po głowie taki wypad. Nie znoszę śniegu, zwłaszcza w mieście, nie jeżdżę na nartach, więc może to będzie nasz sposób na ferie szkolne, pierwsze już za dwa lata :cojest:

Na razie w pracy mam jeden z trzech najgorszych okresów w roku... Później - zobaczymy ;)

Jeśli nic Cię z zimą nie łączy ;), to tylko bardziej południowe kierunki :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 18.01.2024 10:46

Dziękuję za całą relację ale szczególnie za Twoją atrakcję numer 1 bo dla mnie też była NAJ ze wszystkiego co pokazałaś :hearts:
Klimat tego jeziora - roślinność, ptaki, widoki - absolutnie piękny!
Mam nadzieję, że jeszcze tam wrócisz a ja razem z Tobą w kolejnej relacji :cmok:
crooopka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) crooopka » 18.01.2024 17:39

Piękna to była podróż... i relacja :hearts:

Być może znajdziesz kiedyś czas i chęci aby przybliżyć nam (około)sylwestrową Chorwację? :proszedzieki: Sama chciałabym zorganizować taki wyjazd, ale moja druga połówka kręci nosem...
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.01.2024 21:30

Aga, dzięki za kolejną (którą to już) super wspaniałą relację. Skadarsko i Sarajewo to są jednak miejsca, ktore muszę odwiedzić

APA, IPA - lubuję się i próbuje różnych browarów lokalnych - mamy dwa takie sklepy z bogatą ofertą

hejka! :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.01.2024 21:35

Kapitańska Baba napisał(a):Dziękuję za całą relację ale szczególnie za Twoją atrakcję numer 1 bo dla mnie też była NAJ ze wszystkiego co pokazałaś :hearts:
Klimat tego jeziora - roślinność, ptaki, widoki - absolutnie piękny!
Mam nadzieję, że jeszcze tam wrócisz a ja razem z Tobą w kolejnej relacji :cmok:

W tym roku tam raczej nie wrócimy, ale myślę, że za parę lat będzie trzeba ;) :mg:
Dzięki za obecność :D

crooopka napisał(a):Być może znajdziesz kiedyś czas i chęci aby przybliżyć nam (około)sylwestrową Chorwację? :proszedzieki: Sama chciałabym zorganizować taki wyjazd, ale moja druga połówka kręci nosem...

W naszym przypadku to był pomysł mojego męża. Nie sądziłam, że będzie mu się chciało jechać tak daleko tylko na tydzień ;) (Zawsze jeździmy do Cro na minimum 3 tygodnie :mg:) Zaskoczył mnie, bo zazwyczaj ja jestem od szalonych pomysłów :mg:

tony montana napisał(a):Aga, dzięki za kolejną (którą to już) super wspaniałą relację. Skadarsko i Sarajewo to są jednak miejsca, ktore muszę odwiedzić

Serdecznie Ci polecam :D

A relacja dziewiętnasta :bojesie:, z Chorwacji, tych pozostałych nie liczę ;) Z CROrelacjami jest łatwiej, bo wiem, że nie napisałam tylko z pierwszego wyjazdu (w 2006 roku) i z tego ostatniego, grudniowego ;) :mg:
AgaGy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgaGy » 19.01.2024 22:30

Ja też dziękuję za relację. Nie komentowałam co prawda, ale czytałam na bieżąco. Zresztą od dawna, bo bardzo lubię Twoje relacje i jeszcze kilku użytkowników. :tak:
lawenda80
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lawenda80 » 20.01.2024 14:16

Dziękuję za relacje .Bardzo się przyda na czerwcowy Vis :hearts: Notatki zrobiłam.Fajnie opisane okolice Oključnej i Pritiscina idealnie bo chcemy właśnie się tam wybrać .Twoja relacja idealnie wpisała się w nasze plany tegoroczne .Coś czuję ,że wyspa Vis będzie dużą konkurencją dla otok Hvar :hut: Sarajewo niesamowite miasto jak i cała Bośnia .Miałam okazję dwa dni być w Sarajewie .Mam piękne wspomnienia :serduszka:
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 20.01.2024 18:41

Oczywiście ja też dziękuję za wspaniałą relację :hearts:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.01.2024 14:16

AgaGy napisał(a):Ja też dziękuję za relację. Nie komentowałam co prawda, ale czytałam na bieżąco. Zresztą od dawna, bo bardzo lubię Twoje relacje i jeszcze kilku użytkowników. :tak:

Dzięki za miłe słowa :)

lawenda80 napisał(a):Dziękuję za relacje .Bardzo się przyda na czerwcowy Vis :hearts: Notatki zrobiłam.Fajnie opisane okolice Oključnej i Pritiscina idealnie bo chcemy właśnie się tam wybrać .Twoja relacja idealnie wpisała się w nasze plany tegoroczne .Coś czuję ,że wyspa Vis będzie dużą konkurencją dla otok Hvar :hut:

Oj, zdecydowanie jest! :D Zavisujecie się kompletnie :mg:

lawenda80 napisał(a):Sarajewo niesamowite miasto jak i cała Bośnia .Miałam okazję dwa dni być w Sarajewie .Mam piękne wspomnienia :serduszka:

To prawda, cała BiH jest świetna! Trochę egzotyczna, trochę swojska ;)

pomorzanka zachodnia napisał(a):Oczywiście ja też dziękuję za wspaniałą relację :hearts:

Kamilla, dzięki za obecność! :D

Wczoraj (wreszcie! rekordowo późno) rozpoczęliśmy sezon narciarski - w moich ulubionych czeskich Jesenikach, na Ramzovej :D

2024-01-20-11h29m00.JPG

2024-01-20-12h04m52.jpg

2024-01-20-13h47m04.JPG

2024-01-20-14h38m15.jpg

Pogoda piękna, ale warunki dość trudne - bardzo twardo, a miejscami lodowo :? Trzeba sobie radzić ;)
Mam nadzieję na długą zimę :jezykukos:, a potem niech od raz przyjdzie lato :mg: Lubię "konkretne" pory roku, za tymi przejściowymi (wiosna, jesień) nie przepadam, chociaż oczywiście mają swoje zalety 8)

:papa:
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 28.01.2024 19:28

Dzięki z świetną (jak zwykle 8) wakacyjną relację, liczę na to, że kiedyś wrócę do niej po inspiracje :). Póki co, moja Gocha z rodziną mają w zamiarze w tym roku kolejny wypad w te strony :), na razie jednak jeszcze nie przystąpili do planowania, jakie konkretnie miejsca odwiedzić. Może to będą któreś z Twoich?
wiola2012
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiola2012 » 28.01.2024 20:40

Chyba te wakacje nie były aż tak krótkie :), dużo zobaczyliście i moc wrażeń przywieźliście, a najważniejsze, że potrafisz je opisać i przekazać. Dzięki za relację :tak:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 05.02.2024 13:11

dangol napisał(a):Dzięki z świetną (jak zwykle 8) wakacyjną relację, liczę na to, że kiedyś wrócę do niej po inspiracje :). Póki co, moja Gocha z rodziną mają w zamiarze w tym roku kolejny wypad w te strony :), na razie jednak jeszcze nie przystąpili do planowania, jakie konkretnie miejsca odwiedzić. Może to będą któreś z Twoich?

Danusiu, dzięki za miłe słowa :)
Polecam Vis :idea: Jeśli Gocha będzie bliżej planowania i pójdzie w tę stronę, śmiało - pytajcie :D

wiola2012 napisał(a):Chyba te wakacje nie były aż tak krótkie :), dużo zobaczyliście i moc wrażeń przywieźliście, a najważniejsze, że potrafisz je opisać i przekazać. Dzięki za relację :tak:

Zdecydowanie zbyt szybko minęły ;) i jednak były krótsze niż poprzednie dwa urlopy :mg: Ale wrażeń mieliśmy moc! :D
Dzięki za obecność! :D

Mnóstwo pięknych doznań dostarczył nam również ubiegły tydzień, który spędziliśmy, szusując po trasach słonecznych Dolomitów 8) :D Było cudnie! :hearts: Garść wspomnień:

2024-01-28-08h38m10.jpg

2024-01-28-10h44m39.jpg

2024-01-29-12h52m16.jpg

2024-01-30-10h10m56.jpg

2024-01-30-11h01m36.jpg

2024-01-30-15h02m14.jpg

2024-01-30-17h32m54.jpg

2024-01-31-10h52m50.jpg

2024-01-31-14h05m29.jpg

2024-02-01-14h46m10.jpg

2024-02-02-09h06m13.jpg

2024-02-02-09h23m19.jpg

2024-02-02-09h47m01.jpg

2024-02-02-10h06m57.jpg

2024-02-02-13h18m33.JPG

2024-02-03-14h03m58.jpg

:papa: :papa: :papa:
Ostatnio edytowano 26.11.2024 21:28 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Issa Mia! Here We Go Again! (oraz Montenegro i Sarajewo) - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies