Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Issa Mia! Here We Go Again! (oraz Montenegro i Sarajewo)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Issa Mia! Here We Go Again!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.07.2023 21:53

Trochę spóźniony...ale jestem na trzeciej stronie :coool:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 29.07.2023 22:21

maslinka napisał(a):Zostawiam coś na zachętę...

...bardzo zachęcające i śliczne te fotki :D
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 29.07.2023 22:35

lekko spózniony ale jestem,
jakoś dziwnie na tegoroczny wrzesień Sarajewo
jest dla mnie zawsze(prawie)po drodze,
(po raz kolejny , zawsze za krótko)
będę zaglądał,
:-)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 29.07.2023 22:49

feniks7 napisał(a):Ciekawi mnie Rijeka Crnojevica i spacer po rzece :) .
Cały czas tak płytko było? A jak z temperaturą?

Cześć :)
To nie jest sama Rijeka Crnojevića. My tam robiliśmy duuużo kilometrów kajakiem. Miejsce ze zdjęcia z zajawki:
https://www.google.pl/maps/@42.3231313, ... ?entry=ttu

To rzeka Biševina wypływająca z jeziora Gornje Malo Blato. Było płytko, ale bez przesady. Wysiedliśmy z kajaka, bo nam nogi zdrętwiały ;)

Temperatury wody była zbyt wysoka. 30 stopni :bojesie: I w jeziorze, i w rzekach. Tak nam powiedział gospodarz, chociaż wydawało nam się, że jest jeszcze wyższa :oczy:

agus78 napisał(a):
maslinka napisał(a):
Przyjechaliśmy do Cro 6 lipca rano :)

Czyli dobrze czułam, myśląc o Tobie w drodze powrotnej :hearts: :jupi: My 6 w nocy wróciliśmy do domu… Drugi rok z rzędu mijamy się po drodze :mg:

:cmok:
Fajne te nowe emotki :D
Niektóre łudzące podobne do tych, które pamiętam z Gadu-Gadu :chytry:

karin74 napisał(a):Jestem i ja :hearts:
Pozdrawiam :serduszka:

Witaj, Karin! :D

morgana napisał(a):I podobnie jak wielu, jak zobaczyłam, że Sarajevo, to.... :hearts:
Niezwykła jest magia tego miejsca, że kocha się je w zasadzie od pierwszego zakrętu za górą :mg: .

Przyprawia o szybsze bicie serca :tak:

morgana napisał(a):Czekam na kolejne odcinki i zamierzam się napawać bardzo :hearts: .

:spoko:

Janusz Bajcer napisał(a):Trochę spóźniony...ale jestem na trzeciej stronie :coool:

Ale za to na samej górze :spoko:
Witaj, Januszu! :D

majeczka napisał(a):
maslinka napisał(a):Zostawiam coś na zachętę...

...bardzo zachęcające i śliczne te fotki :D

Dzięki, Majeczko! :D

599 napisał(a):lekko spózniony ale jestem,
jakoś dziwnie na tegoroczny wrzesień Sarajewo
jest dla mnie zawsze(prawie)po drodze,
(po raz kolejny , zawsze za krótko)
będę zaglądał,
:-)

To prawda, Sarajewo jest po drodze :D Skąd by się nie jechało...
wiolek_lp
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolek_lp » 30.07.2023 09:00

te kiero napisał(a):Miejscówka z cudnym pogledem 8O

Oj tak ! Jeśli komuś nie przeszkadza, że trzeba iść pod górę, to nie ma lepszego miejsca :hearts:
Ja uwielbiam Vratnik :oczko:
Plus sam app cudowny, pięknie urządzony z dbałością o szczegóły, w łazience znaleźć można było nawet suchy szampon :lool: Kostkarka do lodu też się znalazła :zeby:
I to wszystko za 50 e za noc za moją rodzinę 2+3, zdecydowanie zaniżona cena...
A sam gospodarz :hearts: Najlepszy jaki w życiu mieliśmy, zresztą wróciliśmy do niego jak do dobrego znajomego, przesiedzieliśmy z nim prawie 2 godziny na rozmowach, a jak widział jak wracaliśmy cali upoceni z dołu - było 37 stopni ! leciał z zimnym piwkiem :piwo:

maslinka napisał(a):Super zdjęcia i przepiękny widok :hearts:
My też mieliśmy świetną miejscówkę, z ogródkiem i wspaniałym gospodarzem :)

Do tych gospodarzy w BIH zwykle mam szczęście , albo może ludzie tam są tacy wspaniali :hearts:
Natomiast tego roku bardzo zawiedliśmy się na jedzeniu :cfaniak:
Bo jedzenie trafiło się słabe, i 2 razy oszukiwania, nie przynosili rachunków tylko przychodzili z kwotą, jak prosiliśmy o rachunek to były ponabijane dodatkowe rzeczy :evil:
feniks7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) feniks7 » 30.07.2023 11:52

maslinka napisał(a):Cześć :)
To nie jest sama Rijeka Crnojevića. My tam robiliśmy duuużo kilometrów kajakiem. Miejsce ze zdjęcia z zajawki:
https://www.google.pl/maps/@42.3231313, ... ?entry=ttu

To rzeka Biševina wypływająca z jeziora Gornje Malo Blato. Było płytko, ale bez przesady. Wysiedliśmy z kajaka, bo nam nogi zdrętwiały ;)

Temperatury wody była zbyt wysoka. 30 stopni :bojesie: I w jeziorze, i w rzekach. Tak nam powiedział gospodarz, chociaż wydawało nam się, że jest jeszcze wyższa :oczy:

Przypłynęliście z Rijeki, czy gdzieś po drodze wodowaliście? No.... temperatura raczej na leżakowanie w wodzie 8). Dno było piaszczyste, twarde?
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 30.07.2023 12:08

Ty wróciłaś a ja właśnie jadę :serduszka:. Trzeba sobie jednak zajc miejsce, chociaż w trzecim rzędzie więc się zgłaszam. :)
Pamiętam że poprzednim razem Vis też był w połączeniu z Sarajewem, będzie co oglądać.
mariuszgw
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariuszgw » 30.07.2023 13:39

Cześć Agnieszka :)

Dosiadam się również, z wielką przyjemnością czyta się Twoje relacje :D

pozdrawiam,
Mariusz
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 30.07.2023 15:36

wiolek_lp napisał(a):
te kiero napisał(a):Miejscówka z cudnym pogledem 8O

Oj tak ! Jeśli komuś nie przeszkadza, że trzeba iść pod górę, to nie ma lepszego miejsca :hearts:

A to w Saraj gdzieś nie jest pod górkę :jezykukos:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.07.2023 21:54

wiolek_lp napisał(a):Do tych gospodarzy w BIH zwykle mam szczęście , albo może ludzie tam są tacy wspaniali :hearts:

Ludzie w BiH chyba tacy są - bardzo serdeczni i gościnni :)

feniks7 napisał(a):Przypłynęliście z Rijeki, czy gdzieś po drodze wodowaliście? No.... temperatura raczej na leżakowanie w wodzie 8).

Różnie bywało ;) Wszystko będzie w relacji :mg: Nie chcę teraz zbyt dużo zdradzać :chytry:

pomorzanka zachodnia napisał(a):Ty wróciłaś a ja właśnie jadę :serduszka:.

Cudownych wakacji! Bawcie się dobrze! :cmok:

pomorzanka zachodnia napisał(a):Pamiętam że poprzednim razem Vis też był w połączeniu z Sarajewem, będzie co oglądać.

Dokładnie tak było :D

mariuszgw napisał(a):Cześć Agnieszka :)

Dosiadam się również, z wielką przyjemnością czyta się Twoje relacje :D

pozdrawiam,
Mariusz

Cześć Mariuszu! :D
Pozdrawiam serdecznie :D

W weekend byłam trochę nieobecna ;) Chociaż myślami (i nie tylko :mg:) ciągle w Sarajewie :chytry:

20230730_162641.png

Jutro zapraszam na pierwszy odcinek 8)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 31.07.2023 00:51

No, w końcu jest i Vučko :mg: :mg:
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 31.07.2023 09:01

W końcu jakaś relacja, strasznie ich tu mało ostatnio :|

Chętnie poczytam, planujemy powrót do Cro w tym roku, choć nasz styl podróżowania się nieco zmienił i wybraliśmy kontynentalną część wybrzeża 8O Mam nadzieję, że 5-latek złapie bakcyla i następne wyjazdy będą bardziej "w stylu sprzed lat". Wtedy na pewno i Sarajewo będzie uwględnione w planie podróży.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.07.2023 11:16

marekkowalak napisał(a):No, w końcu jest i Vučko :mg: :mg:

Przynajmniej na koszulce :mg:

Kasia i Krzyś napisał(a):W końcu jakaś relacja, strasznie ich tu mało ostatnio :|

Od 17 lat 8O piszę tutaj relację po powrocie z wakacji w Cro. Tradycja ;) A może już za długo, bo w tym roku mocno się zastanawiałam... Zajmuje to mnóstwo czasu, a wiem, że będą przestoje (życie!), których sama nie lubię.

Jednak dla mnie to też forma utrwalenia wspomnień, więc fajnie jest pisać i dla kogoś, i dla siebie przy okazji :D Chociaż wymaga to sporo pracy 8)
Właśnie się do niej zabieram, hihi ;)

Kasia i Krzyś napisał(a):Chętnie poczytam, planujemy powrót do Cro w tym roku, choć nasz styl podróżowania się nieco zmienił i wybraliśmy kontynentalną część wybrzeża 8O Mam nadzieję, że 5-latek złapie bakcyla i następne wyjazdy będą bardziej "w stylu sprzed lat". Wtedy na pewno i Sarajewo będzie uwględnione w planie podróży.

Na pewno złapie :D Wszystko w Waszych rękach :D
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 31.07.2023 11:45

maslinka napisał(a):Od 17 lat 8O piszę tutaj relację po powrocie z wakacji w Cro. Tradycja ;) A może już za długo, bo w tym roku mocno się zastanawiałam...

Nawet o tym nie myśl!!
Twoje relacje są według mnie w absolutnym Top 3 na tym forum i zawsze dobrze się je czyta i ogląda.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.07.2023 12:37

marekkowalak napisał(a):
maslinka napisał(a):Od 17 lat 8O piszę tutaj relację po powrocie z wakacji w Cro. Tradycja ;) A może już za długo, bo w tym roku mocno się zastanawiałam...

Nawet o tym nie myśl!!
Twoje relacje są według mnie w absolutnym Top 3 na tym forum i zawsze dobrze się je czyta i ogląda.

Dzięki :oops:
Bardzo mi miło :)

Zapraszam na pierwszy odcinek :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Issa Mia! Here We Go Again! (oraz Montenegro i Sarajewo) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies