Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Issa Mia! Here We Go Again! (oraz Montenegro i Sarajewo)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agus78
Croentuzjasta
Re: Issa Mia! Here We Go Again!

Postnapisał(a) agus78 » 28.07.2023 14:13

Vis i Sarajewo :hearts: Piękny zestaw, który ciągle tylko w mojej głowie......Ale trzeba mieć jakieś marzenia. Może uda mi się po 15 razach w Cro w końcu tam trafić :D Nawet nie wiesz, jaką radość sprawiasz Maslinko swoim pisaniem.... :mrgreen:
Ciekawa jestem, kiedy jechaliście do Cro, bo wracając na początku lipca myślałam, czy się nie miniemy gdzieś po drodze...Czekam na relację :papa:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 28.07.2023 15:43

Witam Wszystkich! :D Nie spodziewałam się aż takiego odzewu. To bardzo miłe :D Dzięki! Mam nadzieję, że nie zawiodę Waszych oczekiwań.

te kiero napisał(a):Pierwszy choć raz :D

Hehe, w końcu się udało ;)

te kiero napisał(a):Edit: wyczekiwałem kto w końcu odwiedzi moje miasto :wink:

:mrgreen:

te kiero napisał(a):3 tyg urlopu 8O

W zeszłym roku było prawie 4 :oops:

Kapitańska Baba napisał(a):No to druga :wink:

Witaj, Beata! :D

tony montana napisał(a):Mnie tam nie zraża ;) Choć przyznam, że bałkańskie kierunki od 2020 roku mocno zaniedbałem (i nie ma na razie planów, aby tam wrócić, ale kto wie, kto wie) :)

:boss: :papa:

Od 2020 nie minęło tak dużo czasu ;) Jeśli Ci się Cro znudziła, polecam Czarnogórę, Bośnię i Macedonię :D

majkik75 napisał(a):Jestem, obowiązkowo :)
I jak czytam Sarajevo, to od razu mam gęsią skórkę... Nie wiem co jest tak magicznego w tym mieście, że jak wspomnieniami wracam do naszego kilka lat temu jednodniowego pobytu, to mam takie uczucia związane z tym miejscem ...

Ja też nie wiem, o co dokładnie chodzi, ale miasto jest magiczne :hearts:

majkik75 napisał(a):Wydaje mi się, czy aparat zmieniony? Bo zdjęcia dobre 8)

To jest miks zdjęć z czterech "źródeł", m.in. z telefonu męża ;) Ale aparat "główny" ten sam, niezmieniony od lat - Canon PowerShot G16.

Bartek81 napisał(a):Jestem i ja :papa:

Cześć Bartku! :D

mysza73 napisał(a):Ale najbardziej zazdroszczę Sarajewa :hearts: , no i 3 tygodni urlopu :smo:

Mogłoby być więcej ;), gdybyśmy nie wykorzystali każdego długiego weekendu ;) Tym razem Małżowi przeszedł z poprzedniego roku tylko jeden dzień urlopu. Każdy jest na wagę złota i został dobrze zagospodarowany :mrgreen:

piekara114 napisał(a):Zdecydowanie czekam na Sarajewo.

Jej, widzę, że większość tak ma :o :D

marekkowalak napisał(a):Rijeka Crnojevica (właściwie tylko punkt widokowy Pavlova Strana) to jeden z moich planów na ten wyjazd - ale obawiam się, że nie zdążę o tym w Twojej relacji doczytać przed wyjazdem (już za 5 dni) - to sobie po powrocie porównam.

Skoro jedziesz za 5 dni, to od razu Ci powiem, że "główny" punkt widokowy jest niedostępny bez zakupów u pewnego pana... Facet, który ma dom obok, postawił na szczycie skałki winiarnię 8O I zrobił "płatny widok". Nie wejdziesz tam, jeśli nie kupisz u kolesia wina albo innych wyrobów... Chodzi o to miejsce:
https://www.google.pl/maps/place/Mirado ... ?entry=ttu

My, w ramach protestu, tam nie podeszliśmy, bo nie cierpię takiego zmuszania do zakupów. Gdyby facet powiedział: Popatrzcie sobie, a jeśli będziecie chcieli, to zapraszam, pewnie byśmy coś kupili. A tak - trudno :roll:

Edit: Jak czytam komentarze pod tym linkiem, to mi się włos jeży na głowie 8O

Obok jest "darmowy widok", nieco gorszy, ale cóż.

Natomiast ten z zajawki jest w innym miejscu - na drodze z Rijeki Crnojevića do Karuča:
https://www.google.pl/maps/place/Pavlov ... ?entry=ttu

Chyba że właśnie o ten Ci chodzi :D Bo na Google Maps się nazywa tak oficjalnie :D

marekkowalak napisał(a):No a moje Sarajevo to zawsze chętnie.... Ta bałkańska magia - dla mnie najpiękniejsze miasto w Europie :lol: :lol:

Ooo, aż tak? :D Ale to fakt, Sarajewo przyciąga jak magnes.

majkik75 napisał(a):Maslinka - jak widać, tutaj każdy pisze "moje" Sarajevo :wink: Wiem, że już czasu nie cofniesz, ale widać po oczekiwaniach, że jakiś "miesiąc" w relacji to powinien być minimum z Sarajeva :smo:

W takim razie postaram się jak najbardziej rozciągnąć te 3 dni, które spędziliśmy w Sarajewie :lol:

AniaJ. napisał(a):Coś niebywałego, bardzo rzadko bywam na forum, dziś pomyślałam: zajrzę, może Maslinka wróciła z wakacji i już pisze?
I proszę, JEST :D
Będę śledziła z zapartym tchem, leniwie czy nie, na pewno przepięknie 8)

Aniu, jak miło Cię widzieć :D Kopę lat ;)

lotnikwsk napisał(a):Witam
Ta Rijeka mnie szczególnie ciekawi :roll:

Ja właśnie na Rijekę Crnojevića czekałam najbardziej :D Bo to dziwna i "kosmiczna" miejscówka, nawet jak na nas ;) Miałam rację, działo się, od pierwszej chwili :lol:

Nefer napisał(a):Trzy tygodnie urlopu - przyjemna rzecz :wink: . W zeszłym roku chyba mieliście jeszcze dłuższy wyjazd, coś tak mi się kojarzy :wink: .

Masz dobrą pamięć :D
Dwa lata z rzędu mieliśmy prawie czterotygodniowy urlop. W tym roku musieliśmy się zadowolić 3 tygodniami :mrgreen:

te kiero napisał(a):Nie no oprócz ljubavo moja ja chętnie przypomnę sobie Stari Bar i RijekęCrn :wink:

Stari Bar też super :D No a Rijeka - ciekawostka ;)

Bratwojciech napisał(a):Melduję się :D

Witaj, Bracie! :D

agus78 napisał(a):Vis i Sarajewo :hearts: Piękny zestaw, który ciągle tylko w mojej głowie......Ale trzeba mieć jakieś marzenia. Może uda mi się po 15 razach w Cro w końcu tam trafić :D Nawet nie wiesz, jaką radość sprawiasz Maslinko swoim pisaniem.... :mrgreen:

Cześć Aguś! :D Dzięki za miłe słowa :oops: Marzenia się spełniają i tego Ci życzę :D

agus78 napisał(a):Ciekawa jestem, kiedy jechaliście do Cro, bo wracając na początku lipca myślałam, czy się nie miniemy gdzieś po drodze...Czekam na relację :papa:

Przyjechaliśmy do Cro 6 lipca rano :)
DamianM
Croentuzjasta

Postnapisał(a) DamianM » 28.07.2023 17:35

Witam.
Jak zwykle,jest Piwo jestem i Ja. :D :D
marekkowalak
Cromaniak

Postnapisał(a) marekkowalak » 28.07.2023 18:36

maslinka napisał(a):
marekkowalak napisał(a):Rijeka Crnojevica (właściwie tylko punkt widokowy Pavlova Strana) to jeden z moich planów na ten wyjazd - ale obawiam się, że nie zdążę o tym w Twojej relacji doczytać przed wyjazdem (już za 5 dni) - to sobie po powrocie porównam.

Skoro jedziesz za 5 dni, to od razu Ci powiem, że "główny" punkt widokowy jest niedostępny bez zakupów u pewnego pana... Facet, który ma dom obok, postawił na szczycie skałki winiarnię 8O I zrobił "płatny widok". Nie wejdziesz tam, jeśli nie kupisz u kolesia wina albo innych wyrobów... Chodzi o to miejsce:
https://www.google.pl/maps/place/Mirado ... ?entry=ttu

My, w ramach protestu, tam nie podeszliśmy, bo nie cierpię takiego zmuszania do zakupów. Gdyby facet powiedział: Popatrzcie sobie, a jeśli będziecie chcieli, to zapraszam, pewnie byśmy coś kupili. A tak - trudno :roll:

Edit: Jak czytam komentarze pod tym linkiem, to mi się włos jeży na głowie 8O

Obok jest "darmowy widok", nieco gorszy, ale cóż.

Natomiast ten z zajawki jest w innym miejscu - na drodze z Rijeki Crnojevića do Karuča:
https://www.google.pl/maps/place/Pavlov ... ?entry=ttu

Chyba że właśnie o ten Ci chodzi :D Bo na Google Maps się nazywa tak oficjalnie :D

Tak, dokładnie do tego drugiego punktu - Pavlova Strana - się wybieram (po trasie z Cetinje do Podgoricy).

O tym pierwszym podlinkowanym przez Ciebie nawet nie wiedziałem - ale dzięki za ostrzeżenie. Zdecydowanie nie dam się naciągnąć :wink: :wink:
wiolek_lp
Cromaniak

Postnapisał(a) wiolek_lp » 28.07.2023 21:01

I ja będę podglądać :lol: Na osłodę, bo moje wakacje też już się skończyły, a i do pracy trzeba było wrócić :cry:
Co do Sarajewa, jak inni, pełna zgoda, dlatego "wpadliśmy " tu 4 raz :hearts:
Swojej relacji pisać nie będę, więc pozwolę sobie wrzucić 2 zdjęcia, ledwo z zeszłej soboty :cry: z naszego najwspanialszego app, do którego wróciliśmy 2 raz :oczko_usmiech:
IMG_20230722_200913_copy_600x1066.jpg

IMG_20230722_070105_copy_600x1066.jpg
Goniaa
Cromaniak

Postnapisał(a) Goniaa » 28.07.2023 21:56

Super! My nie byliśmy tak długo na urlopie, ale i Sarajewo i kąpiel w Jeziorze Szkoderskim zaliczyliśmy. Vis pozostaje nadal w planach więc tym chętniej zasiadam do czytania i oglądania
mchrob
Cromaniak

Postnapisał(a) mchrob » 28.07.2023 22:40

Kurcze już drugi rząd, spóźniłem się. Ale ruch u Ciebie - ale nie dziwię się.

Vis o którym marzę i Sarajevo za którym tęsknię - czekam na relację.
empire13
Cromaniak

Postnapisał(a) empire13 » 29.07.2023 00:09

Vis uwielbiam (choć w tym roku przegrał z Hvarem) a Sarajewo jest w planach.
W takim razie będzie to lektura obowiązkowa :)
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Postnapisał(a) te kiero » 29.07.2023 06:36

wiolek_lp napisał(a):Swojej relacji pisać nie będę, więc pozwolę sobie wrzucić 2 zdjęcia, ledwo z zeszłej soboty :cry: z naszego najwspanialszego app, do którego wróciliśmy 2 raz :oczko_usmiech:

Miejscówka z cudnym pogledem 8O
croktoś
Odkrywca

Postnapisał(a) croktoś » 29.07.2023 09:08

Ale tutaj ruch!
Świetna zajawka i energetyczny tytuł relacji :D
Bardzo się cieszę, że już się zabierasz do pisania, wrażenia jeszcze świeże i piękne widoki trzeba utrwalić.
Super,że wreszcie jakaś bałkańska relacja 8)
Tzn z Tych Bałkanów :wink:
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 29.07.2023 11:57

DamianM napisał(a):Witam.
Jak zwykle,jest Piwo jestem i Ja. :D :D

Ostatnie zdjęcie w zajawce jest specjalnie dla Ciebie :D

marekkowalak napisał(a):O tym pierwszym podlinkowanym przez Ciebie nawet nie wiedziałem - ale dzięki za ostrzeżenie. Zdecydowanie nie dam się naciągnąć :wink: :wink:

Jak przejeżdżaliśmy tamtędy 5 lat temu, ten pierwszy to był właśnie "główny" punkt widokowy. Widok bardziej centralny, ale teraz już prywatny :evil:
Cała sytuacja jest niemal nie do uwierzenia, a komentarze w opiniach szokujące, ale niestety, to prawda.

wiolek_lp napisał(a):Co do Sarajewa, jak inni, pełna zgoda, dlatego "wpadliśmy " tu 4 raz :hearts:
Swojej relacji pisać nie będę, więc pozwolę sobie wrzucić 2 zdjęcia, ledwo z zeszłej soboty :cry: z naszego najwspanialszego app, do którego wróciliśmy 2 raz :oczko_usmiech:

Super zdjęcia i przepiękny widok :hearts:
My też mieliśmy świetną miejscówkę, z ogródkiem i wspaniałym gospodarzem :)

Goniaa napisał(a):Super! My nie byliśmy tak długo na urlopie, ale i Sarajewo i kąpiel w Jeziorze Szkoderskim zaliczyliśmy. Vis pozostaje nadal w planach więc tym chętniej zasiadam do czytania i oglądania

Witaj, Goniaa :)
No to pięknie - i Sarajewo, i Szkoderskie :D

mchrob napisał(a):Vis o którym marzę i Sarajevo za którym tęsknię - czekam na relację.

Postaram się równolegle skończyć rumuńską relację i wrzucić tu pierwszy odcinek ;) Ale nie jestem pewna, czy mi się uda :oops: Proszę o chwilę cierpliwości. Od poniedziałku będzie mi łatwiej :)

empire13 napisał(a):Vis uwielbiam (choć w tym roku przegrał z Hvarem) a Sarajewo jest w planach.

Vis, Hvar i Brač to dla mnie czołówka wysp, więc mógł przegrać z Hvarem ;)
Miło Cię widzieć :)

croktoś napisał(a):Świetna zajawka i energetyczny tytuł relacji :D

Dzięki! :D

croktoś napisał(a):Bardzo się cieszę, że już się zabierasz do pisania, wrażenia jeszcze świeże i piękne widoki trzeba utrwalić.

Póki jeszcze mam więcej czasu ;)
Pogoda w Polsce taka dziwna, że trzeba się grzać wspomnieniami :D
feniks7
Croentuzjasta

Postnapisał(a) feniks7 » 29.07.2023 14:53

Ciekawi mnie Rijeka Crnojevica i spacer po rzece :) .
Cały czas tak płytko było? A jak z temperaturą?

I na Sarajevo zerknę, bo przedłużająca się podróż (dotarliśmy ~21) i kłopoty z kołem (poszukiwania wulkanizatora)
znacząco skróciły czas na zwiedzanie.

A 3 tygodniowych wakacjach to marzę
agus78
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agus78 » 29.07.2023 19:37

maslinka napisał(a):
Przyjechaliśmy do Cro 6 lipca rano :)

Czyli dobrze czułam, myśląc o Tobie w drodze powrotnej :hearts: :jupi: My 6 w nocy wróciliśmy do domu… Drugi rok z rzędu mijamy się po drodze :mg:
karin74
Cromaniak

Postnapisał(a) karin74 » 29.07.2023 20:08

Jestem i ja :hearts:
Pozdrawiam :serduszka:
morgana
Cromaniak

Postnapisał(a) morgana » 29.07.2023 21:31

Z różnych przyczyn tęsknię za Chorwacją i Bałkanami już czwarty rok...
Jakże czekałam na TĘ relację :mg: .

I podobnie jak wielu, jak zobaczyłam, że Sarajevo, to.... :hearts:
Niezwykła jest magia tego miejsca, że kocha się je w zasadzie od pierwszego zakrętu za górą :mg: .

Czekam na kolejne odcinki i zamierzam się napawać bardzo :hearts: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Issa Mia! Here We Go Again! (oraz Montenegro i Sarajewo) - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies