Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Issa Mia! Here We Go Again! (oraz Montenegro i Sarajewo)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Nefer
Koneser
Re: Issa Mia! Here We Go Again!

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 12.08.2023 06:12

maslinka napisał(a):Chorwacka rodzina przybyła tu z eleganckiego parkingu taką wygodną ścieżką :evil::

No cóż, miejscowi wiedzieli lepiej, którędy łatwiej zejść na plażę. Tak to zwykle bywa :). Ale rzecz jasna zejścia przez chaszcze nie zazdroszczę, moja żona na pewno zarządziłaby odwrót. ;)
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 12.08.2023 06:29

maslinka napisał(a):Na razie wolę o tym nie myśleć i cieszę się odkrytym przez nas miejscem :D:

Jak oceniasz plażę?
Nam w zeszłym roku do gustu nie przypadła. Pewnie z powodu śmieci.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 12.08.2023 10:05

Bartek81 napisał(a):
maslinka napisał(a):Piękna owieczka :) Co ona ma na karku? ;)

Szybko przebiegła i nie zwrociłem uwagi, myślę że ktoś ją oznaczył

Pewnie tak ;)

Nefer napisał(a):No cóż, miejscowi wiedzieli lepiej, którędy łatwiej zejść na plażę. Tak to zwykle bywa :). Ale rzecz jasna zejścia przez chaszcze nie zazdroszczę, moja żona na pewno zarządziłaby odwrót. ;)

Tak należało zrobić ;) Z naszej dwójki to Małż jest tą rozsądną połową :D

empire13 napisał(a):
maslinka napisał(a):Na razie wolę o tym nie myśleć i cieszę się odkrytym przez nas miejscem :D:

Jak oceniasz plażę?

Podobało mi się widokowo. Czysta woda, prawie pusto, nieźle. Śmieci trochę było, ale znaleźliśmy czysty fragment plaży. Pod tym względem dużo lepiej niż w zatoczce Zukamice, do której ostatnio ;) dopłynęliśmy kajakiem.
Oczywiście są na Visie lepsze plaże :)
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 12.08.2023 17:22

maslinka napisał(a):Z naszej dwójki to Małż jest tą rozsądną połową :D

:D U nas to raczej moja żona jest bardziej rozsądna, choć ja też takim kompletnym wariatem/lekkoduchem nie jestem :).
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 14.08.2023 10:10

maslinka napisał(a):Od 17 lat 8O piszę tutaj relację po powrocie z wakacji w Cro. Tradycja ;) A może już za długo, bo w tym roku mocno się zastanawiałam... Zajmuje to mnóstwo czasu, a wiem, że będą przestoje (życie!), których sama nie lubię.

Oj nie, nie możesz nie pisać ... Twoje relacje są dla mnie trzonem tego forum. Zawsze się na nie czeka i z ogromną przyjemnością czyta :przytul:

Nadrobiłem zaległości ;) I już teraz będę na bieżąco :spoko:

pozdrawiam, Michał :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 14.08.2023 10:17

maslinka napisał(a):Dla mnie, bo Małż uważa, że to głupie było i należało podjechać na bliższy parking i sobie wygodnie zejść 8)
No to ja bym z Twoim mężem na parking pojechała...

empire13 napisał(a):Jak oceniasz plażę?
Po zdjęciach też mi ta plaża na brudną wygląda...
Bartek81
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek81 » 15.08.2023 10:35

majkik75 napisał(a):
maslinka napisał(a):Od 17 lat 8O piszę tutaj relację po powrocie z wakacji w Cro. Tradycja ;) A może już za długo, bo w tym roku mocno się zastanawiałam... Zajmuje to mnóstwo czasu, a wiem, że będą przestoje (życie!), których sama nie lubię.

Oj nie, nie możesz nie pisać ... Twoje relacje są dla mnie trzonem tego forum. Zawsze się na nie czeka i z ogromną przyjemnością czyta :przytul:

Aga,jeśli przestaniesz pisać to zakończy się tutaj pewna epoka, pewna tradycja
pomorzanka zachodnia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pomorzanka zachodnia » 15.08.2023 17:53

Nadrobiłam 8) :papa:
maslinka napisał(a):Turystycznej infrastruktury na Visie będzie przybywać i jest to nieuniknione. Śpieszcie się więc odkrywać Vis :D Mamma Mia wcale go nie "zniszczyła", przynajmniej w mojej ocenie (będę o tym pisała oczywiście w podsumowaniu), ale ewentualne "zabetonowanie" wybrzeża już może, choć to na razie odległa perspektywa...

Gdy zabetonują kawałek wybrzeża przy nowych hotelach- wydaje mi się, że amatorzy bardziej ukrytych plaż zbytnio nie ucierpią ;) .
My w tym roku tak usilnie szukaliśmy mniej popularnych plaż, że też mieliśmy przygody z niefortunnymi szutrami :oczy: :mg: .
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 16.08.2023 09:00

Żeglarze walczą :D:

Nie walczą ;) Korzystają z wiatru ;)
Ja powiedział nam kiedyś bardzo mądry Kapitan gdyby morze się dowiedziało, że my słabi ludzie z nim walczymy to by nas zabiło śmiechem ;)

Za nic nie wróciłabym tą drogą z plaży. Choćbym miała przejśc nie 5 a 10 km to nie weszłabym w te pajaki :nie: :roll: 8O
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.08.2023 11:20

majkik75 napisał(a):Oj nie, nie możesz nie pisać ... Twoje relacje są dla mnie trzonem tego forum. Zawsze się na nie czeka i z ogromną przyjemnością czyta :przytul:

Dzięki za miłe słowa :oops:

Wracam wczoraj w nocy z krótkich wakacji, a tu niespodzianka - zostałam weteranem forum 8O :mg: Nieźle! :mg:

piekara114 napisał(a):
maslinka napisał(a):Dla mnie, bo Małż uważa, że to głupie było i należało podjechać na bliższy parking i sobie wygodnie zejść 8)
No to ja bym z Twoim mężem na parking pojechała...

Z każdym krokiem miałam nadzieję, że ścieżka zrobi się szersza ;)

Bartek81 napisał(a):Aga,jeśli przestaniesz pisać to zakończy się tutaj pewna epoka, pewna tradycja

Tradycje trzeba podtrzymywać, więc "zaraz" zapraszam na kolejny odcinek 8)

pomorzanka zachodnia napisał(a):My w tym roku tak usilnie szukaliśmy mniej popularnych plaż, że też mieliśmy przygody z niefortunnymi szutrami :oczy: :mg: .

Uuu, zaciekawiłaś mnie...
Będzie relacja? :mg:

Kapitańska Baba napisał(a):Nie walczą ;) Korzystają z wiatru ;)
Ja powiedział nam kiedyś bardzo mądry Kapitan gdyby morze się dowiedziało, że my słabi ludzie z nim walczymy to by nas zabiło śmiechem ;)

No tak, racja ;) Dobre powiedzenie :D

Kapitańska Baba napisał(a):Za nic nie wróciłabym tą drogą z plaży. Choćbym miała przejśc nie 5 a 10 km to nie weszłabym w te pajaki :nie: :roll: 8O

Ja, na szczęście, nie boję się pająków, chociaż oczywiście nie są to dla mnie stworzenia do głaskania ;)

Witam Wszystkich po przerwie spowodowanej jeszcze bardziej przedłużonym ;) długim weekendem, który spędziłam w Sztokholmie :D

Było przepięknie! :hearts:

IMG_6084.JPG

IMG_6892.JPG

IMG-20230814-WA0008.jpg

IMG-20230813-WA0147.jpg

IMG-20230813-WA0209.jpg

IMG-20230815-WA0021.jpg

IMG-20230816-WA0006.jpg

IMG-20230816-WA0027.jpg

IMG-20230816-WA0076.jpg

IMG-20230816-WA0079.jpg

Może kiedyś napiszę relację z tego wyjazdu (wylotu? ;))... :D
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 18.08.2023 11:38

Sztokholm? Czyżbyś poleciała się ochłodzić? :mg: :mg: :mg:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.08.2023 11:42

Kapitańska Baba napisał(a):Sztokholm? Czyżbyś poleciała się ochłodzić? :mg: :mg: :mg:

Hehe, lot rezerwowaliśmy w kwietniu, więc nie wiedziałam, że teraz będą w Polsce takie mordercze upały ;) Miałam nadzieję, że pogoda będzie przynajmniej przyzwoita.
Była idealna :hearts: - przez 5 dni 23 stopnie, słońce i tylko trochę chmurek. Do zwiedzania w sam raz :D
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 18.08.2023 12:01

Szalejesz. Samolot długo nie, a teraz już drugi lot... To wciąga :mg:
majkik75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majkik75 » 18.08.2023 12:07

Napisz, proszę. Sztokholm chciałbym kiedyś zobaczyć, właśnie albo na długi weekend, albo w połączeniu z jakąś objazdówką po Szwecji, Norwegii ... Z ciekawością poczytam :proszedzieki:

maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.08.2023 12:48

piekara114 napisał(a):Szalejesz. Samolot długo nie, a teraz już drugi lot... To wciąga :mg:

No tak - drugi raz w życiu i w tym roku jednocześnie :mg: Oj, wciąga, bardzo :lol:

majkik75 napisał(a):Napisz, proszę. Sztokholm chciałbym kiedyś zobaczyć, właśnie albo na długi weekend, albo w połączeniu z jakąś objazdówką po Szwecji, Norwegii ... Z ciekawością poczytam :proszedzieki:

Michale, najpierw dokończę bałkańską relację, a potem postaram się napisać ze Sztokholmu. Sama chciałabym sobie uporządkować ten wyjazd na przyszłość ;), więc może mi się uda :D

Pozdrawiam :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Issa Mia! Here We Go Again! (oraz Montenegro i Sarajewo) - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone