Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

INTERNET w Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SNIPER
Cromaniak
INTERNET w Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 18.06.2003 21:10

Mam delikatne pytanko... :roll:
Czy ktoś się spotkał z dostępem do internetu w wynajętych apartmanach ? :?:
Rozumiem klima, TV Sat i "te" rzeczy, ale czy można już wynająć apartman z kompem? 8O
(Hehehe...może mi się już w głowie przewraca...)
To może są jakieś "kafejki internetowe" ?
8)
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 18.06.2003 21:17

SNIPER napisał(a):To może są jakieś "kafejki internetowe" ?
8)

jezusie panie "expert"!
wystarczy kliknac "szukaj" i wpisac slowo "internet"
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 19.06.2003 07:42

erloy napisał(a):jezusie panie "expert"!
wystarczy kliknac "szukaj" i wpisac slowo "internet"

Czyli "Gościu" wg Ciebie to forum jest zupełnie niepotrzebne :?:
"Sucha" wiedza może Tobie wystarczy, ja wolę "żywą" informację, od kogoś kto "veni, vidi,..." , spróbował i dotknął problemu. Od kogoś kto ma coś do powiedzenia.
I po to na tym forum jesteśmy 8)
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 19.06.2003 09:23

Ja biorę laptopa ze sobą (no niestety muszę) i sprawdzałem z plusie, czy mają umowy roamingowe na GPRS w Cro, ale niestety nie.
Tak więc pozostanie mi kabelek i zwykłe gniazdko telefoniczne.

Co prawda z kompami w apartamentach się nie spotkałem (ale ja nie korzystam z apartamentów), natomiast spoko zawsze sie znajdzie jakaś kawiarenka internetowa.
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 19.06.2003 09:23

SNIPER napisał(a):Czyli "Gościu" wg Ciebie to forum jest zupełnie niepotrzebne :?:
"Sucha" wiedza może Tobie wystarczy, ja wolę "żywą" informację, od kogoś kto "veni, vidi,..." , spróbował i dotknął problemu. Od kogoś kto ma coś do powiedzenia.
I po to na tym forum jesteśmy 8)

Nie "expercie". Po prostu nie mam ochoty codziennie przebijac sie przez setki identycznych postow tylko dlatego ze komus nie chce sie zajrzec do wczorajszych postow z takim samym pytaniem.
Sadzisz ze jak ktos wczoraj na to odpowiadal to udzielil "suchej wiedzy" a dzisiaj odpowie ci "zywa informacje" ?
Grzes

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzes » 19.06.2003 09:52

Siema Sniper. Ten temat tez mnie interesuje i znalazlem cos takiego: http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=164 ... t=internet .
Ale z netem w apartamentach jeszcze sie nie spotkalem. I nieprzejmuj sie "goscmi" z ich odzywkami. Sam niem narazie jestem ale mam troche wyrozumialosci. Jesli niechce pomoc to siedze cicho. A niektorzy maja chyba kompleks jedynaka. Nara
erloy

Nieprzeczytany postnapisał(a) erloy » 19.06.2003 10:07

Nie mozliwe! Dalo sie znalezc? Po co tyle trudu, przeciez wystarczylo zapytac i zaspamowac troche forum zeby stalo jeszcze mniej czytelne
SNIPER
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SNIPER » 19.06.2003 10:22

erloy napisał(a):wystarczylo zapytac i zaspamowac troche forum zeby stalo jeszcze mniej czytelne

No właśnie robisz to uporczywie. Admin powinien dać Ci od razu "experta spazmatycznego spamu". Ale widocznie równowaga w przyrodzie musi być i tacy jak Ty też muszą być. Tylko po cholerę tutaj na tym forum :?:
Dzięki Grzes i maciogg - wiem więcej. :wink:
A Tobie erloy - zewrzyj zwieracze i wyluzuj - bez odbioru.
8)
romek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) romek » 20.06.2003 06:56

W każdej prawie miejscowości,np.Gradac na Makarskiej Riwierze były kawiarnie z internetem.Mój syn korzystał,ok.15-30Kun za godzinę,jeśli dobrze pamiętam.Drogo,ale to są wakacje :!: :D
Makta
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Makta » 24.06.2003 11:17

SNIPER napisał(a):Mam delikatne pytanko... :roll:
Czy ktoś się spotkał z dostępem do internetu w wynajętych apartmanach ? :?:
Rozumiem klima, TV Sat i "te" rzeczy, ale czy można już wynająć apartman z kompem? 8O
(Hehehe...może mi się już w głowie przewraca...)
To może są jakieś "kafejki internetowe" ?
8)

Apartament z kompem? O czyms takim jeszcze nie słyszałam..;)
Ale jezeli chodzi o kafejki internetowe to jest ich wiele szczegolnie w wiekszych miejscowosciach;) Warto zwrócić uwage na ulotki w roznych sklepach czy knajpkach reklamujace kafejki. Zazwyczaj znajduja sie one w waskich uliczkach, dlatego nie łatwo jest je znależć. Jednak radze Ci, żebys na czas urlopu oderwał sie od netu i cieszyl urokami Chorwacji!!!!
SylwiaMM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SylwiaMM » 24.06.2003 11:41

Witam :)

Kafejek jest dość dużo, więc nie powinno być żadnego problemu z dostępem do internetu. Niestety nie korzystałam, więc i nie powiem jakie są ceny :(
W ub. roku latem, wpadali do chorwackich kafejek nasi forumowicze i na bieżąco dzielili się wrażeniami z pobytu :)
Pzdr.
szon
Odkrywca
Internet

Nieprzeczytany postnapisał(a) szon » 06.07.2003 16:30

Co do kawiarenek to nie ma problemu, tylko te ceny. Natomiast spotkałem się z apartamentami z dostępem do internetu (mają jeszcze klimę, tv sat), ale cenowo nie wygląda to tak różowo. Pozdrawiam
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 07.07.2003 08:54

erloy napisał(a):Nie mozliwe! Dalo sie znalezc? Po co tyle trudu, przeciez wystarczylo zapytac i zaspamowac troche forum zeby stalo jeszcze mniej czytelne

a co ty taki czepliwy, nikt ci nie każe odpowiadać, zresztą naet się nie zalogowałeś a "gadasz" jakbyś co najmniej adminem był 8O
ari
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ari » 07.07.2003 09:00

Hej,

Poszukaj np. w Turist Centre, tam zwykle możesz bezpłatnie korzystać z internetu do 15 min, wystarczy na sprawdzenie maila, i szybki przegląd newsów :), . Niestety dostępne tylko w dużych miastach. np. Pula ( stara część miasta, ulicą od Koloseum)
Pozdrawiam,
Ari
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 07.07.2003 09:28

Korzystałem z internetu w kawiarence internetowej w Makarskiej,bez tłoku ,bez problemu, tylko cena.
:lol:
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone