niezawodny napisał(a):Wskrzeszam temat - stary ale jary
Co z dostępem do internetu w HR
Interesują mnie 2 kwestie:
1) dostęp do sieci poprzez hotspoty WiFi - spotkał się już z tym ktoś
2) dostęp przez GPRS/EDGE - czy to tam zadziała i czy jest tak samo pierońsko drogo jak w innych krajach (mam na myśli roaming GPRS)
A może są jakieś inne alternatywy
niezawodny napisał(a):Wskrzeszam temat - stary ale jary
Co z dostępem do internetu w HR
Interesują mnie 2 kwestie:
1) dostęp do sieci poprzez hotspoty WiFi - spotkał się już z tym ktoś
2) dostęp przez GPRS/EDGE - czy to tam zadziała i czy jest tak samo pierońsko drogo jak w innych krajach (mam na myśli roaming GPRS)
A może są jakieś inne alternatywy
krzychu_72 napisał(a):ok byłem właśnie na stronach t-com i skończyły się dobre czasy, 1 sat 60 kun, tak jak u innych
p.s. na otarcie łez pojawiają się apartamenty z dostępem do netu, nawet z adsl i wlanem
Plumek napisał(a):Co do apartmanów z netem hehehe - to będzie dopiero rewolucja! Znaczy w Makarskiej, Podgorze i tym podobnych kurortach możnaby sie juz o to pokusić, bo adsl tam jest dostepny za całkiem przyzwoite pieniądze. Ale wyobraźcie sobie maleńką wioskę zabitą dechami i babinke, co ma dostep do netu hihihi.... Dobrze, że maja zwykły telefon (czasem nawet komórkę i maila, którego się boją jak ognia!), ale żeby wymagać od nich posiadania računalo i to z netem - to jeszcze za wcześnie Choć są już bardziej postępowi w tym względzie - jednak za wcześnie na upowszechnianie sie netu w wioskach... Możliwości techniczne im nie pozwalają...
niezawodny napisał(a):Plumek napisał(a):Co do apartmanów z netem hehehe - to będzie dopiero rewolucja! Znaczy w Makarskiej, Podgorze i tym podobnych kurortach możnaby sie juz o to pokusić, bo adsl tam jest dostepny za całkiem przyzwoite pieniądze. Ale wyobraźcie sobie maleńką wioskę zabitą dechami i babinke, co ma dostep do netu hihihi.... Dobrze, że maja zwykły telefon (czasem nawet komórkę i maila, którego się boją jak ognia!), ale żeby wymagać od nich posiadania računalo i to z netem - to jeszcze za wcześnie Choć są już bardziej postępowi w tym względzie - jednak za wcześnie na upowszechnianie sie netu w wioskach... Możliwości techniczne im nie pozwalają...
I tu bym z tobą Plumek polemizował
Bodaj w 2001 albo 2002 roku odbyłem fajną wycieczkę na dwie urocze acz "zapomniane przez Boga wysepki" Silba i Olib w Archipelagu Zadarskim. Na obu wysepkach mieszka poniżej 200 osób i co? Schodzę na brzeg na Olibie i pierwsze co widzę to Internetcafe Schodzę na ląd na Silbie: 2 x internetcafe.... szczęka mi opadła z wrażenia.
Plumek napisał(a):To naprawdę jestem pod wrażeniem A korzystałeś może z którejś?
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko