Ponieważ mój poprzedni komunikat nie był zbyt jasny dla wszystkich, przekazuję teraz oficjalne zaproszenie:
************************************************************************************
Konsul Honorowy Republiki Chorwacji w Krakowie Paweł Włodarczyk
ma zaszczyt zaprosić
Członków internetowego forum https://www.cro.pl na uroczystą Galę Chorwacką z okazji wejścia Republiki Chorwacji
z dniem 1 lipca 2013 roku do Unii Europejskiej.
Uroczystość odbędzie się 3 lipca 2013 roku o godz. 18:00 w
Teatrze im. Juliusza
Słowackiego przy pl. Św. Ducha 1 w Krakowie Gościem honorowym Gali Chorwackiej będzie przedstawiciel Chorwackiego Zgromadzenia Narodowego Wicemarszałek Nenad Stazič
Galę uświetni swoim występem światowej sławy chorwacka wiolonczelistka Ana Rucner oraz bijący popularność na Bałkanach chorwacki piosenkarz Goran Karan
Zaproszenia dla osób - uczestników forum cro.pl znajdują się u pana Krzysztofa Wilka (kw), do którego należy się zgłaszać celem ich otrzymania. Ilość zaproszeń ograniczona!!!
Kontakt: e-mail:wilk@agh.edu.pl
Zapraszamy również 3 lipca 213 roku na
Rynek Główny w Krakowie godz. 15:00 kiermasz wyrobów regionalnych producentów chorwackich,
godz. 15:00 koncert zespołów regionalnych z Chorwacji,
godz. 20:00 koncert zespołów regionalnych z Chorwacji,
godz. 21:00 koncert Gorana Karana z zespołem Vagabundo-band
Patronat nad tą Galą objęli: Wicemarszałek Sejmu RP Eugeniusz Grzeszczak, Wojewoda Małopolski
Jerzy Miller, JE Ks. Kardynał Stanisław Dziwisz, Marszałek Województwa Małopolskiego
Marek Sowa, Prezydent Miasta Krakowa Jacek Majchrowski
Patroni medialni: TVP Kraków, Radio Kraków, Dzienniki Polski
Sponsorzy: Toyota INTER CAR Nowak, Rank Progress S.A, Instal Kraków S.A, Grupa ZUE S.A,
BRUK-BET sp. z o.o, MPL Kraków-Balice sp. z o.o.
Ja tylko uzupełnię, że akcję w tej sprawie na cro.pl prowadzi również Janusz - Krakuscity.
Czy dostanę zaproszenia imienne - czy in blanco, do tej pory nie wiem. Na wszelki wypadek poproszę zainteresowanych o podanie imion i nazwisk i nicków dla naszych potrzeb. PESEL, NIP i adres nie będą potrzebne. PIN do karty bankomatowej też nie.
Konsul obiecał nam załatwić jeden lub dwa rzędy w teatrze. My postaramy się zrobić identyfikatory cro.pl
dla wszystkich naszych członków.
Pozdrawiam wszystkich, Krzysztof Wilk (kw)