agnes25 napisał(a):Witam wszystkich, Jestem po raz pierwszy na forum a w piątek wyjeżdżam do Chorwacji do miejscowości Drvenik na Riwierze Makarskiej. Proszę o jakies informacje na temat tego regionu. Jest to moja pierwsza wizyta w Chorwacji z góry dziękuję
agnes25 napisał(a):Dzięki za info, sama zobacze i po powrocie potwierdze czy to dziura chociaż nie ukrywam, że chętnie oderwe się od zatłoczonych miejsc. Ale mam jeszcze pytanko, czy inieje mozliwość dostania się z Drvenika do Makarskiej np. miejscowym autobusem.
agnes25 napisał(a):Dzięki za info, sama zobacze i po powrocie potwierdze czy to dziura chociaż nie ukrywam, że chętnie oderwe się od zatłoczonych miejsc.
yvonn napisał(a):Mam odmienne zdanie co do miejscowości Drvenik. Byłam tam w tym roku na przełomie czerwca i lipca. Uważam, że plaża jest ładna, a jeżeli ktoś nie lubi tłumu to wystarczy podejść kawałek dalej, jednak to wszędzie tak wygląda, ze przy deptaku i na głównej plaży jest tłoczniej, a niżeli kawałek dalej i to dosłownie kawałek. Jeżeli ktoś lubi wypoczywać w ciszy i spokoju to na pewno Drveni jest dobrym wyborem. Co do kantoru to nie zgodzę się z tymi cenami z kosmosu, przynajmniej w tym terminie jak byłam było znośnie. Zazanczam, że byłam już w różnych miejscach i parę lat z rzędu. Knajpki jak dla mnie były ok. Obsługa i jedzonko również. Zawsze można być z czegoś niezadowolonym, ale ogólnie dla mnie Drvenik był miejscem przyjemnym i miło spędziłam tam urlop.
A tak dla porównania to można Drvenik przybliżyć do Igrane. Jak ktoś lubi więcej szumu, tłoku itp. to zapraszam do Baśki Vody, ewentualnie do Makarskiej lub Omiśa.
Pozdrawiam życząc wszystkim dobrych wrażeń.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne