napisał(a) szrama » 30.06.2017 11:09
szrama napisał(a):Cześć, w połowie czerwca jedziemy we dwoje na dwa tygodnie do Drvenika z biura podróży i dlatego mam kilka pytań.
1.ile kosztuje prom z Drvenika na Hvar?
2.ile kosztuje prom z Drvenika na Korcule? czy prom zatrzymuje się w mieście Korcula?
3.ile kosztuje bus (wiem że taki jeździ) z Drvenika do Splitu, Trogiru, Dubrovnika, Makarskiej, Szybenika?
4.czy wypożycze tam samochód? jeśli tak to ile będzie kosztować wypożyczenie na jeden dzień jakiegoś najtańszego np. Fiata Pandy?
5.bardziej opłaca się zwiedzać z biurem podróży (wycieczki fakultatywne) czy właśnie jeździć busem lub wypożyczonym autem?
6.bardziej opłaca się zabrać euro czy kuny?
Pytam bo chcę w miarę określić swój budżet na wakacje, także wszelkie odpowiedzi będą mile widziane.
Pozdrawiam
Przyjechałem wczoraj więc sam sobie odpowiem, może się komuś przyda:
ad1. 16 kun za osobe, 108 kun za samochód osobowy
ad2. nie pływa prom z Drvenika na Korcule ale pływa fishpicnic który kosztuje 220 kun, zatrzymuje się w porcie przy starym mieście
ad3 z Drvenika do Splitu 69 kun, ze Splitu do Trogiru 28 kun, do Makarskiej 30 kun, ale to zależy od przewoźnika, w drugą strone ceny inne,
ad4 najtańszy vv up to cena 41 kun plus 12 euro ubezpieczenia , to cena za jeden dzień
ad5 cenowo bardziej opłaca się samemu zwiedzać, ale jak sie jedzie z wycieczką to nie musisz sie o nic martwić,
ad6 bardziej opłaca się mieć kuny, ja miałem 230 euro i 350 kun na dwa tygodnie i potem musiałem wyniemiać euro na kuny i mimo że miałem w pakiecie all inclusive i jedzenia nie kupowałem to i tak sie prawie spłukałem bo ceny bardzo wysokie
Ogólnie ten Drvenik spoko miejscowość, można tam odpocząć a i do pozwiedzania dobra baza wypadowa.