szaki17 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):ale jak nie ma potrzeby zatrzymania, to wygodniej jest jechać nowym przejściem.
Ale konieczna jest wtedy winieta
To zależy skąd się jedzie
szaki17 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):ale jak nie ma potrzeby zatrzymania, to wygodniej jest jechać nowym przejściem.
Janusz Bajcer napisał(a):szaki17 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):ale jak nie ma potrzeby zatrzymania, to wygodniej jest jechać nowym przejściem.
To zależy skąd się jedzie
adamo67 napisał(a)::papa: Witam. Bardzo ucieszył mnie ten post, ponieważ wybieram się do Rabaca 25.06. Myślę, że po powrocie zamieścisz jakieś ciekawe uwagi i informacje o miejscowości oraz co warto zobaczyć w okolicy. Ja już 4-raz jadę na Chorwację, ale poprzednio to wypady na riwierę makarską ( serdecznie polecam ).
Zawsze jeździłem przez Słowację, Węgry(kierunek Mosonomagyovar , Csorna , Szombathely , Kormend , Letenye ).Teraz też tak zamierzam jechać , ale w Kormend zbaczam na Redics i Mursko Srediśte .A później już na Zagrzeb i Rijekę. Trasa około 45km dłuższa , ale winietka tylko na Słowacji i w Chorwacji(autostrady)
Myślę, że istotne jest to jak długo zamierzasz jechać, czy masz małe dzieci, czy jedziesz sam czy ze znajomymi. Każda z wymienionych tras z pewnością będzie dobra bardziej istotne są te niuanse . W każdym razie szerokiej drogi i udanych wakacji
.
Lednice napisał(a):Jak ktoś lubi kultową drogę nr 86 przez Węgry, to dla niego ta trasa jest optymalna
Przez Węgry jedzie się bardzo często zwykłymi drogami i czasowo różnica jest już spora.
SingSing74 napisał(a):
Czy w Czechach w soboty trwają remonty?
Jak uciążliwe są te prace na drogach?
Czy odcinek płytowy skrócił się od zeszłego roku?
Lednice napisał(a):Wybieram się wtedy do Wiednia i stosowny raport wrzucę na forum
Lednice napisał(a):SingSing74 napisał(a):
Czy w Czechach w soboty trwają remonty?
Jak uciążliwe są te prace na drogach?
Czy odcinek płytowy skrócił się od zeszłego roku?
Odpowiedź na te pytania będę miał dla wszystkich na początku czerwca
Wybieram się wtedy do Wiednia i stosowny raport wrzucę na forum
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi