Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

INFO o KAMPINGU MINDEL KORCZULA, kto był??

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Dryblas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dryblas » 26.07.2009 16:10

Witam,
Wybieram zie z znajomymi na Krczule w wrześniu.
Popszukuje informacji o kempingu Mindel, te które znalazłem na steonach e-camp są dośc lakoniczne a i strona kampingu tez nie zwala z nóg.
A może ktoś z szanownych forumowiczów zna inny dobry (spokojny kampiong na korczuli z dużą ilością cienia i WF :)
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 26.07.2009 19:03

Camping KALAC -do miasta Korcula spacerkiem 20-30 min., bardzo dużo cienia,czyste sanitariaty, zawsze ciepła woda, sklep na miejscu.5 min. spacerkiem do promu pływającego do Orebicza.Obok duży kompleks hotelowy z basenem, restauraca itd= do dyspozycji gości campingowych.Praktycznie leży nad samą woda- plaże do wyboru= piaszczysta i kamienista. Byłem tam w zeszłym roku we wrześniu, było ok.
Dryblas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dryblas » 26.07.2009 19:54

Chej,
Dzieki masz może jakiś link do tego Kempingu??
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 27.07.2009 15:13

Dryblas napisał(a):Chej,
Dzieki masz może jakiś link do tego Kempingu??

http://www.korcula-hotels.com/en/hotels/kamp-kalac.php
Dryblas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dryblas » 27.07.2009 20:18

Jeszce raz dzieki.Wjedziemy zobaczyć i jak sie spodoba zostaniemy na mijscu, choc kusi mnie na ten Mindel troche bardziej na uboczu. :)
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 27.07.2009 20:26

Dryblas napisał(a):Jeszce raz dzieki.Wjedziemy zobaczyć i jak sie spodoba zostaniemy na mijscu, choc kusi mnie na ten Mindel troche bardziej na uboczu. :)

Ja będe tam ok 5 września /auto i przyczepa na szczecińskich numerach/- zapraszam na rakije... Miłych wakacji.
Dryblas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dryblas » 27.07.2009 20:35

My bedziemy juz od 3 wiec kto wie, kto wie :)
daniszko
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) daniszko » 28.07.2009 05:52

Byłem w zeszłym roku na tym campingu. Leży on dokładnie na drugiej stronie wyspy od miasta Korcula i campu Kalac. Od Vela Luki oddalony jest o około 5 km. Osobiście uważam, że plaże, jakie tam spotkałem były najpiękniejszymi, jakie widziałem w Chorwacji. Na początku sierpnia było tam bardzo ciepło (37 C) i bardzo wilgotno. Camping jest nie za duży, można na nim znaleźć miejsca zacienione. Jedynym minusem jest odległość do plaż, rekompensatą jest jednak widok. Spacerkiem dojście do morza wraz z ekwipunkiem zajmowało około 15 - 20 minut (jest możliwość podjechania samochodem). Polecam go osobom, które szukają ciszy i spokoju. Camp Kalac nie zapewni tego, a na pewno nie w środę, Kiedy to na plaży odbywa się całonocna dyskoteka. Będąc na Kalacu polecam plażę w stronę Lumbardii - o niebo lepsze.
zybog
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zybog » 28.07.2009 12:17

Byłem 3 środy na campie Kalac i noce były spokojne.Restauracje i dancingi / być może i na plarzy/ odbywają się w kompleksie hotelowym a to jednak troche dalej.Potwierdzam -plarza w Lumbardzie ma swój urok- też tam jeżdziliśmy, / fajna jest w samym centrum-kamyczki, no i ta dalej-piasek/.Tu też regularnie robiliśmy zakupy w Studenaku- tani sklep.
Dryblas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dryblas » 15.09.2009 17:01

Veni, Vidi, Vici :).Byłem , zobaczyłem, i jestem pewien ze zwyciezyłem .
kemping rzezcywiscie bardzo mały i przytulny a co wazne bardzo cichy i spokojny. Tak jak juz pisali koledzy z formum to je jest miejsce dla imprezowiczów, zreszta sam właciciel dba by na kempingu była cisza i spokój.
Ma tylko 3 minusy:
-dojścia do plazy (sama odległośc może nie powala ale róznica poziomów wysokości juz tak.
-brak sklepu na kempingu ( choć tu pomocny jest właściciel Goran, zmawia się u niego towary i na 8.30 zkupy jak za dotknieciem czarodziejskiej różdżki są na miejscu)
- tylko 2 plaże które nadaja sie dla małych dzieci jedna piaszczysto kamienista i jedna kamienista. pozostałe zdecydownie dla dorosłych wejścia do wody po skałkach.

Jednak całość rekompensuja widoki zachodzacego słońca dostepne z specjalnego tarasu na kempingu.
Napewno wrócimy tam z rodzina możwe nie w przyszłym roku ale wrócimy :)
Dryblas
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dryblas » 15.09.2009 17:02

Dodam tylko że chodzi o Mindel w Vela Luka :)
w_ania
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) w_ania » 15.09.2009 18:04

oprócz minusów o których pisał Dryblas jest jeszcze jedna kwestia. Kwestia wody, którą beczkowóz przywozi na camping i która grzana jest słońcem w specjalnych zbiornikach.
Wody jest pod dostatkiem ale nie mozna jej pić nie przegotowanej!!!
Byliśmy tam z dwójką małych dzieci było super.
- właściciel campingu bardzo miły i sympatyczny,
- plaże ciche i spokojne o tej porze roku (wrzesień) bywało że na plaży byliśmy sami
- znajduje się też niedaleko oznaczona plaża dla naturystów (jak ktoś lubi)
- dla amatorów nurkowania w miejscowości Vela Luka znajduje się baza nurkowa prowadzona przez anglików badzo miłych.
marsss75
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) marsss75 » 17.07.2010 11:56

Witam.MAm pytanie dotyczące camou Midel.Czy jest tam w pobliżu jakieś miasto do którego można dojść piechotką?

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone