Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ilu turystów z Polski może odwiedzić przez sezon Chorwacje?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 23.09.2009 08:10

dlatego napisałem OFICJALNA.

Jak wszędzie istnieje szara strefa, niektórzy kombinują i nie rejestrują turystów. Zastanawia mnie tylko jaki może być procent niezgłoszonych osób w stosunku do oficjalnej statystyki.
gospodarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gospodarz » 23.09.2009 08:42

adamk3 napisał(a):skąd oni mają takie dokładne statystyki - do 1 szt -- na granicy pokazuję paszport - celnik, wop - ista : nie bierze - czyli to wielka bzdura

pozdrav

Mówiac najkrócej, statystyka to nie jest liczenie wszystkich owiec w stadzie. Od tego jest spis powszechny. Statystyka, na podstawie wycinka rzeczywistości, stara się odpowiedzieć jaka jest cała rzeczywistość. Oczywiście takie "jasnowidzenie" jest obarczone błędem. Kwestia umowna jest z jaką dokładnością podajemy wyniki naszych wyliczeń.
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 23.09.2009 08:45

adamk3 napisał(a): mnie nigdy nikt w apartamencie nie rejestrował (prosił o paszport).

A taksę klimatyczną właścicielowi/om płaciłeś ??

O ile się dobrze orientuję przepisy o potwierdzeniu zameldowania (potvrda o prijavi boravista) choć martwe to jednak nadal obowiązują. Nie słyszałem aby komuś sprawdzano, ale niech się znajdzie dociekliwy pogranicznik...
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.09.2009 08:49

adamk3 napisał(a):JacYamaha, Arek

moim zdaniem taka statystyka - jest co najmniej śmieszna - mnie nigdy nikt w apartamencie nie rejestrował (prosił o paszport).

A więc bzdurka
:D

pozdrav.

A rezerwowałeś wcześniej? Tax-a płacona?
Jeśli nie to Twój gospodarz umieścił Cię w szarej strefie - Twój urlop jest nie ważny :lol: :wink:
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 23.09.2009 09:50

JacYamaha napisał(a):

moim zdaniem taka statystyka - jest co najmniej śmieszna - mnie nigdy nikt w apartamencie nie rejestrował (prosił o paszport).

A więc bzdurka

pozdrav.

A rezerwowałeś wcześniej? Tax-a płacona?
Jeśli nie to Twój gospodarz umieścił Cię w szarej strefie - Twój urlop jest nie ważny :lol: :wink:

Super wracam - jak tak mówisz, że nie ważny.

:D :D :D :D :D :D :D
jakieś zaświadczenie mam wziąć od właścicieli apart. dla mojego pracodawcy?

(nigdy wcześniej nie rezerwowałem apartamentu - chyba. że hotel)

pozdrav.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 23.09.2009 09:52

A więc bzdurka

pozdrav.

a nas zawsze ( 8 wyjazdów ) rejestrowali.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 23.09.2009 11:19

Muszę jeszcze raz powtórzyć:
Statystyka jest jak bikini, dużo pokazuje, ale najważniejsze nie widać !!!

:lol:
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 23.09.2009 11:30

mirko napisał(a):Muszę jeszcze raz powtórzyć:
Statystyka jest jak bikini, dużo pokazuje, ale najważniejsze nie widać !!!

:lol:

z tym się zgadzam w 100 % :D

pozdrav
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Ilu turystów z Polski może odwiedzić przez sezon Chorwacje? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone