napisał(a) VC4R » 08.09.2006 15:36
rich72 napisał(a):i ch... dlaczego [...]
Ponieważ odwołujesz się nie do "obrazka" a do strony napisanej w PHP;showImage.php która odpowiada za połączenie z bazą zdjęć i wyświetlenie w/g parametrów...takie tam blabla
Rzeczywisty adres Twego zdjęcia to
http://fotokonto.pl/foto.php?id=7394&size=1024 i taki link powinieneś podstawiać, by wyświetlić je na stronie.Ten adres znajdziesz klikając PPM na rzeczonym zdjęciu i używając opcji "pokaż obrazek", "otwórz w nowym oknie", "właściwości" lub podobnej, w zależności od tego jakiej przeglądarki używasz.
Odwołanie do php a nie img to częsty błąd na forum i przyczyna owych wkurzających kwadracików.
Był tu nawet ktoś, kto odwołał się do własnego dysku.
Całkiem dobrym pomysłem wydaje się użycie opcji "Podgląd" zanim wyśle się post.Ze zdjęciami czy też nie.
I jeszcze jedno.Zdjęcie o rozmiarach 1024*768 ze względu na swą "wielkość" nie zmieści się w tabeli i...brzydko mówiąc...rozpieprzy wygląd całej strony.Zamień więc parametr 1024 w adresie na np.640 i będzie ślicznie i apetycznie.
Tak jak poniżej
Autorem tego zdjęcia jest rich72
Mam nadzieję, biorąc pod uwagę chęć pokazania go kilka postów wyżej, że umieszczając to zdjęcie nie naruszyłem Twych praw autorskich.