Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy ?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
trajano
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trajano » 16.07.2013 10:12

Ja zawsze brałem ok. 500 EUR na 10-12 dni dla 2 dorosłych + dziecko. Szaleństw nie było ale my też nie mamy wymagań typu imprezy, alkohole i takie tam ;) Kolacje i śniadania i tak jemy zawsze na tarasie w apartamencie, obiady często w jakichś tańszych, miejscowych restauracjach ale czasem coś się zrobiło samemu. Wycieczki wychodziły w zależności od dostępności 1-2 sztuki. Zawsze jakąś drobną pamiątkę się także przywiozło :) Tak na prawdę zawsze w kieszeni było 100-200 EUR górki, ale jeszcze się nie zdarzyło, że trzeba było z niej korzystać. Ale tak jak pisali poprzednicy, wszystko zależy od tego, czego oczekujesz od wakacji. Ja biegania i zwiedzania nie lubię, a na wakacjach chcę po prostu odpocząć.
Jednak chciałbym powiedzieć jedno, nigdy nie zabieram ze sobą zbyt wiele suchego prowiantu typu ryż, makarony czy inne puszki. Można to spokojnie kupić na miejscu w Konzumie za niewielkie pieniądze.

Ps. Zapomniałem dodać, że to kwota tylko na "kieszonkowe" Paliwo, apartament to zupełnie inny "stosik" kaski :)
Ostatnio edytowano 16.07.2013 10:50 przez trajano, łącznie edytowano 1 raz
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 16.07.2013 10:30

Dokladnie...my bierzemy 1500euro na 3 tyg. I 3000 kun
musi starczyc. W tej kwocie nie ma apartamentu ktory juz mamy oplacony oraz paliwo w polowie tez.
ag88
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ag88 » 16.07.2013 10:35

Panowie Piter jedzie z biurem podróży (z wyżywieniem i noclegiem), pytał o kieszonkowe :D
Ale mi się Wasze informacje przydały :)
norbert_p
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) norbert_p » 16.07.2013 19:07

Niedzwiad napisał(a):
norbert_p napisał(a):Moim zdaniem nie warto zabierać zbyt dużo euro. Tyle, aby wystarczyło na pokrycie kosztów noclegów i trochę na wyrost. Oczywiście trzeba się liczyć z ewentualnym mandatem... No, ale jeśli się jedzie zgodnie z przepisami... Pozostałe pieniądze to karta i bankomat. Przynajmniej ja tak zrobiłem.

To w tych wszystkich artykułach co koledzy wklejali wczoraj znaczy że kłamią? A Ty masz rację bo tak zrobiłeś?

Czy ja napisałem, że mam rację? Napisałem tylko, że MOIM ZDANIEM nie warto zabierać za dużo euro. Byłem w Cro pierwszy raz i następnym razem wezmę mniej. Euro było mi generalnie potrzebne tylko przy opłaceniu apartamentu. 2 razy zapłaciłem również tą walutą na stacji paliw (jadąc do Cro). W drodze powrotnej płaciłem wyłącznie kartą. Na miejscu wypłacałem w bankomatach Kn i za to kupowaliśmy wszystko co potrzebne na miejscu.
skylogg
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) skylogg » 17.07.2013 14:04

O i w tym wątku też wracamy do dysput nt. wyższości Świąt Bożego Narodzenia względem Wielkanocy? :)

Jestem z tych co wzięli tyle coby starczyło za apartamenty (zakładając 60 e/dobę, przy czym wyszło bodajże 55 e/dobę) + 50 e ekstra na drogę. reszta w gorszym pieniądzu zwanym plastikiem
:)
kafarszczak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafarszczak » 18.07.2013 06:11

ja powiem tak : My bierzemy euro na zapłate za apartamenty a na pare bierzemy po 300 euro na 7 dni i myslimy ze to wystarczy no i nie licząc paliwo ~2 tys zł na 4 osoby :D
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 18.07.2013 07:00

Bocian napisał(a):
piter23 napisał(a):no to jak sie nie lapie to po co balwanie odpisujesz ?

Żebyś synku miał zagadkę. :lol:

:D :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2013 07:22

..to chyba nowy rekord forum..... 8 postów i smutasa zarobił... 8O 8O :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 18.07.2013 07:34

kafarszczak napisał(a):ja powiem tak : My bierzemy euro na zapłate za apartamenty a na pare bierzemy po 300 euro na 7 dni i myslimy ze to wystarczy no i nie licząc paliwo ~2 tys zł na 4 osoby :D

A skąd jedziesz że Ci wyszło 2tyś.pln za paliwo??
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.07.2013 07:43

lubelski napisał(a):..to chyba nowy rekord forum..... 8 postów i smutasa zarobił... 8O 8O :mrgreen:

Obrazek
voite
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) voite » 18.07.2013 07:51

Niedzwiad napisał(a):Dokladnie...my bierzemy 1500euro na 3 tyg. I 3000 kun
musi starczyc. W tej kwocie nie ma apartamentu ktory juz mamy oplacony oraz paliwo w polowie tez.

Jak zobaczyłem te 1500E i 3000 kun to aż się słabo zrobiło. Wybieram się pierwszy raz i przewidziałem dużo mniejsze kwoty, dobrze że po chwili doczytałem że to na 3 tyg :) ja tylko na 1. Przez trzy to mniej więcej odpowiada moim wyliczeniom, a jak będzie to się zobaczy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.07.2013 07:51

1500 ojro i full plastik fantastik :mrgreen:
Ostatnio edytowano 18.07.2013 07:52 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 18.07.2013 07:51

Niedzwiad napisał(a):
kafarszczak napisał(a):ja powiem tak : My bierzemy euro na zapłate za apartamenty a na pare bierzemy po 300 euro na 7 dni i myslimy ze to wystarczy no i nie licząc paliwo ~2 tys zł na 4 osoby :D

Wiesz, ja zakładam że mi auto spali 7l/100 km (mam nadzieję, że mniej, ale zakładam wariant pesymistyczny ;) ), 4000 km zakładam (z dużą górką, ale kto mnie tam wie ile będę jeździć), to przy dzisiejszych cenach paliwa już mi daje dobre 1600 zł, także....już mnie takie kwoty za dojazd nie dziwią :D
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 18.07.2013 07:57

A skąd jedziesz że Ci wyszło 2tyś.pln za paliwo??[/quote]

Wiesz, ja zakładam że mi auto spali 7l/100 km (mam nadzieję, że mniej, ale zakładam wariant pesymistyczny ;) ), 4000 km zakładam (z dużą górką, ale kto mnie tam wie ile będę jeździć), to przy dzisiejszych cenach paliwa już mi daje dobre 1600 zł, także....już mnie takie kwoty za dojazd nie dziwią :D[/quote]

aaaaaaaaaa... sory :mrgreen: ja w jedną stronę jadę na darmowym paliwku. To by się zgadzało. Kupa kasy :boss:
kafarszczak
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafarszczak » 18.07.2013 08:00

Niedzwiad napisał(a):

My ruszamy z Okolic Szczecina wychodzi 1600km w jedną strone jedziemy passatem b5 1,9tdi ~6l na 100 czyli w jedną strone około 1000zł na paliwo
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ile zabrać pieniędzy ? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone