napisał(a) romuald22 » 01.07.2017 00:44
pyton napisał(a):mirko napisał(a):Przez długi czas myślę o tym problemie i to jest moja rada:
Ile zabrać pieniędzy - wystarczająco
Wydaje mi się, że że to jest esencja tego wątku
Wystarczająco
Nie mogę uwierzyć, że ten wątek jednak działa i nakręca się jakoś sam.
Choć już wielu z
duuuużym dystansem się tu wypowiadało.
Już na pierwszej stronie tego wątku, 4 lata temu jego założyciel otrzymał odpowiedź, żeby wziąć 600 EUR. Nie usatysfakcjonowała go ta rada. Dostał kolejną - żeby zabrać 2000 EUR. Też nie był zadowolony. Chyba z tego powodu nie logował się też na forum od tamtego czasu. Ale dogódź to Polakowi...Może wziął 1300...?
Nie mogę uwierzyć, że ktoś kto planuje jakikolwiek wyjazd z domowych pieleszy (np: do Chorwacji) nie jest w stanie policzyć kilku podstawowych rzeczy, do których nie potrzeba ukończenia studiów matematycznych.
Zsumować koszty przejazdu, koszty noclegu, dodając do tego własne potrzeby żywieniowe i rozrywkowe.
Moja śp. babcia zawsze mi mówiła - weź sobie tyle pieniędzy żeby ci starczyło i jeszcze coś na wszelki wypadek miej.
To również powinna być swego rodzaju kwintesencja tego wątku.
Wątku moim zdaniem do zamknięcia.Po pierwsze istnieją praktycznie bliźniacze:
ile-kosztuje-urlop-w-chorwacji-t22917-6555.htmlkoszt-urlopu-w-chorwacji-t42005.html#p1208442policz-zanim-pojedziesz-t36745-1245.html#p1876118Po drugie - skoro można radzić sobie nawzajem ile zabrać pieniędzy, to może mogą pojawić się podobne wątki, np:
Ile jeść?
Ile spać?
Ile chodzić, a ile leżeć?
I tam będziemy sobie nawzajem doradzać.
Ja doradzę komuś na którym boku ma spać, a ktoś doradzi mi jak długo mam gryźć surową marchewkę.