wikol napisał(a):Nie ma odpowiedzi na pytanie ile należy wziąć pieniędzy.
Jest i to bardzo prosta. Tyle aby starczyło do końca.
Rysio napisał(a):Ja akurat nie spokałem na plaży Polaków z Żubrem, w ogóle mało kogo spotkałem, widziałem natomiast Austriaków, którzy przyjechali z przyczepką w której mieli z przynajmniej 6 zgrzewek piwa, wodę i ciort wie co jeszcze bo w skrzynkach popakowane. Pan Mąż ze 4 godziny to z przyczepki do apartamentu nosił.
Niedzwiad napisał(a):Dobra wyjaśnie Ci to Bo ja tam piłem dużo. Nie ukrywam. Ale mimo urlopu biegałem i ćwiczyłem.
...
No ale skoro latasz i wcinasz to spalasz alko? Przyznasz mi racje? i nie zamulasz.Nie śpisz Bo non top jesteś nakręcony.
Bocian napisał(a):wikol napisał(a):Nie ma odpowiedzi na pytanie ile należy wziąć pieniędzy.
wikol napisał(a):Bocian napisał(a):wikol napisał(a):Nie ma odpowiedzi na pytanie ile należy wziąć pieniędzy.
Nie ma bardzo prostych odpowiedzi. Jeśli odpowiedzi były by proste nikt nie zadawałby pytań zwłaszcza tych trudniejszych.
Autor wątku zadał pytanie "ile zabrać pieniędzy" - czyli oczekiwał odpowiedzi w konkretnych sumach, kwotach.
Jednemu starczy do końca 7 tys. zł, innemu 7 tys. ale EURO.
Ale fakt faktem - tyle aby starczyło do końca !!!
piter23 napisał(a):Witam
Jadę z biurem podróży na Chorwację pierwszy raz. I mam takie pytanie. Ile zabrać pieniędzy żeby spokojnie przetrwać te parę dni, od czasu kupić jakiś owoc, lody, wodę czy coś zjeść itd. i w jakiej walucie najlepiej ? Będę tam z dziewczyna 8 dni. Nocleg i wyżywienie mamy zapewnione. Czekam na jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam
wikol napisał(a):piter23 napisał(a):Witam
Jadę z biurem podróży na Chorwację pierwszy raz. I mam takie pytanie. Ile zabrać pieniędzy żeby spokojnie przetrwać te parę dni, od czasu kupić jakiś owoc, lody, wodę czy coś zjeść itd. i w jakiej walucie najlepiej ? Będę tam z dziewczyna 8 dni. Nocleg i wyżywienie mamy zapewnione. Czekam na jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam
Kolega piter23 jedzie z biurem podróży więc jak skończy mu się kasa to raczej nie będzie koniec pobytu gdyż jedzenie i noclegi ma zapewnione. Kilka dni bez kasy przetrwa bo nie będzie chodził głodny i będzie miał gdzie spać.
wikol napisał(a):My za obiad dla 3 osób przy porcie w Tucepi
2 piwa Karlovacko, mała coca cola + 2 * cevapcici + jakieś danie dla dziecka zapłaciliśmy 180kn
I co dziwne im bliżej portu tym taniej.
Przy porcie w knajpie cevapcici kosztowało 45kn a już bliżej ulicy Dracevice - 60kn.
Leżaki przy Dracevice 30kn, przy porcie 20kn.
Niby różnice niewielkie ale zawsze.