Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy ?

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.09.2013 11:38

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):
jara napisał(a):Widzę. że wreszcie zgodnie z tematem. Zabrać, według potrzeb.

Jedni się chwalą, że wydali 3 kilo na dwa tygodnie, inni że 10 kilo... Każdemu przyświeca chyba inny cel.

Bocian, słowo "chwalą" za nic mi nie pasuje, gdy mowa o pieniądzach.

A mi właśnie w tych przypadkach pasują...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.09.2013 11:40

Bocian napisał(a):A mi właśnie w tych przypadkach pasują...

no chyba, że masz na myśli "ciężkie przypadki" :mrgreen:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 11:42

jara napisał(a):
Bocian napisał(a):
jara napisał(a):Widzę. że wreszcie zgodnie z tematem. Zabrać, według potrzeb.

Jedni się chwalą, że wydali 3 kilo na dwa tygodnie, inni że 10 kilo... Każdemu przyświeca chyba inny cel.

Bocian, słowo "chwalą" za nic mi nie pasuje, gdy mowa o pieniądzach.

Wzorując się na innych forumowiczach którzy wrócili w lipcu , jechałem na urlop z myślą oszczędzania. Wziąłem z PL piwko , wodkę , soki ,wodę i redbulle które skończyły się trzeciego dnia. Sam się dziwiłem jaki ze mnie opoj i nie ma raczej się czym tu chwalić. Ale Zdziwiło mnie że kasa ucieka raz dwa.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.09.2013 11:45

Niedzwiad napisał(a):Wzorując się na innych forumowiczach którzy wrócili w lipcu , jechałem na urlop z myślą oszczędzania. Wziąłem z PL piwko , wodkę , soki ,wodę i redbulle które skończyły się trzeciego dnia. Sam się dziwiłem jaki ze mnie opoj i nie ma raczej się czym tu chwalić. Ale Zdziwiło mnie że kasa ucieka raz dwa.

Dlatego uważam, że każdy wydaje tyle, ile potrzebuje wydać.
Ja przed wyjazdem nie liczę ile wydam. Liczę po powrocie ile wydałem i stwierdzam, że tak musiało być :smo:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 11:47

jara napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):Wzorując się na innych forumowiczach którzy wrócili w lipcu , jechałem na urlop z myślą oszczędzania. Wziąłem z PL piwko , wodkę , soki ,wodę i redbulle które skończyły się trzeciego dnia. Sam się dziwiłem jaki ze mnie opoj i nie ma raczej się czym tu chwalić. Ale Zdziwiło mnie że kasa ucieka raz dwa.

Dlatego uważam, że każdy wydaje tyle, ile potrzebuje wydać.
Ja przed wyjazdem nie liczę ile wydam. Liczę po powrocie ile wydałem i stwierdzam, że tak musiało być :smo:

Zgadza się. Ładnie to ubrałeś w słowa. Wcale nie domyśli się nikt że wydałeś worek pieniędzy :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.09.2013 11:54

Niedzwiad napisał(a):Zgadza się. Ładnie to ubrałeś w słowa. Wcale nie domyśli się nikt że wydałeś worek pieniędzy :mrgreen:

Radek. Koszta apartmanów i transportu każdy z nas zna. Więc po co mi wiedza, ile ktoś wydał. Chyba, że ktoś ma potrzebę dowartościowania się poprzez takie przedstawienie swojego pobytu w Cro.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 12:02

jara napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):Zgadza się. Ładnie to ubrałeś w słowa. Wcale nie domyśli się nikt że wydałeś worek pieniędzy :mrgreen:

Radek. Koszta apartmanów i transportu każdy z nas zna. Więc po co mi wiedza, ile ktoś wydał. Chyba, że ktoś ma potrzebę dowartościowania się poprzez takie przedstawienie swojego pobytu w Cro.

Ale co to za dowartościowanie? Raczej mi wstyd. Bo czym tu się chwalić? Moim zdaniem padł mit taniej Chorwacji. Może kiedyś ale nie w tym roku. I raczej mam na myśli kierowanie przestrogi do tych którzy chcą się wybrać do Cro za 3500pln w 4 osoby. Nie da się.
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.09.2013 12:13

Niedzwiad napisał(a):
jara napisał(a):

Ale co to za dowartościowanie? Raczej mi wstyd. Bo czym tu się chwalić? Moim zdaniem padł mit taniej Chorwacji. Może kiedyś ale nie w tym roku. I raczej mam na myśli kierowanie przestrogi do tych którzy chcą się wybrać do Cro za 3500pln w 4 osoby. Nie da się.

Jeszcze raz powtarzam; wydaje się tyle ile trzeba wydać. Np. ja nie piję alkoholu, to na niego nie wydam. Przecież na siłę nie będę kupował piwa. A z tego co czytam, to Karlovacko i Ożujsko robią spore wyrwy w urlopowych budżetach. :smo:
splitmaniak
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) splitmaniak » 04.09.2013 12:17

Niedzwiad napisał(a):
jara napisał(a):

3000zł lub 3500zł na 4 osoby w cro na tydzień to rzeczywiście mało, i raczej ciężko będzie się zmieścić! Sam transport samochodem to średni koszt ok 1200 - 1400zł (oczywiście w zależności od samochodu, preferowanej jazdy itd.) Wydaje mi się, że absolutne minimum na osobę to 1500zł bez transportu. Prawdą jednak jest, że wszystko zależy od własnych potrzeb.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.09.2013 12:19

Niedzwiad napisał(a):Ale co to za dowartościowanie? Raczej mi wstyd. Bo czym tu się chwalić? Moim zdaniem padł mit taniej Chorwacji. Może kiedyś ale nie w tym roku. I raczej mam na myśli kierowanie przestrogi do tych którzy chcą się wybrać do Cro za 3500pln w 4 osoby. Nie da się.

Mit taniej Cro padł wiele lat temu. Poza tym tanio czy drogo to indywidualna sprawa. I dlaczego w Cro miałoby być tanio? Jest jak jest i albo się to akceptuje albo nie. Pokutuje ciągłe porównywanie do PL.
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 04.09.2013 12:23

Bocian napisał(a):
Niedzwiad napisał(a):Ale co to za dowartościowanie? Raczej mi wstyd. Bo czym tu się chwalić? Moim zdaniem padł mit taniej Chorwacji. Może kiedyś ale nie w tym roku. I raczej mam na myśli kierowanie przestrogi do tych którzy chcą się wybrać do Cro za 3500pln w 4 osoby. Nie da się.

Mit taniej Cro padł wiele lat temu. Poza tym tanio czy drogo to indywidualna sprawa. I dlaczego w Cro miałoby być tanio? Jest jak jest i albo się to akceptuje albo nie. Pokutuje ciągłe porównywanie do PL.

A to bym się zgodził. Racja
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.09.2013 12:26

Niedzwiad napisał(a):
Bocian napisał(a):

A to bym się zgodził. Racja

Koszta są jakie są. Ale lecę, bo chcę... :lol:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.09.2013 12:27

Najlepsze są te jęki pod tytułem "a dlaczego w cro nie ma schabowych z kapustą" albo , że na plaży "nie sprzedają pierogów"... A dlaczego mieliby sprzedawać?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 04.09.2013 12:28

jara napisał(a):
Koszta są jakie są. Ale lecę, bo chcę... :lol:

Lecisz , bo Cię stać. I nie jęczysz, że drogo...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 04.09.2013 12:29

Bocian napisał(a):Najlepsze są te jęki pod tytułem "a dlaczego w cro nie ma schabowych z kapustą" albo , że na plaży "nie sprzedają pierogów"... A dlaczego mieliby sprzedawać?

Gdyby sprzedawali, to byłyby znowu za drogie :roll:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

Ile zabrać pieniędzy ? - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone