Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Lukey1984
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukey1984 » 21.08.2010 21:03

Czesc wszystkim,

na poczatku mojego posta chcialbym przeprosic za to ze go w ogole stworzylem bo wiem ze podobnych postow do mojego jest zapewne multum tutaj na forum...no ale jednak nie potrafilem sie oprzec pokusie spytania Was o to ile pieniedzy powinnismy ze soba zabrac na te 10 dni do Chorwacji.

Lokum juz mamy zapewnione (Zadar - 50 Euro za noc dla 4 osób w terminie od 4 do 14 wrzesnia)...wiec pytam o sume "do reki" na wydatki inne niz noclegi i dojazd, tzn. jedzenie, 2-3 wycieczki i male zachcianki ;) ?

Zdecydowalismy wstepnie z dziewczyną ze wezmiemy ze soba na ten wyjazd 400 Kun i 400 Euro (+ 100 euro na czarna godzine)...czy to Nam wystarczy ..czy powinnismy cos wiecej odlozyc na ten wyjazd ?

Pozdrawiam :)
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 21.08.2010 21:40

Hej- będziecie mieć ok. 3060 kun - nie licząc tych 100 euro.
Moim zdaniem starczy Wam spokojnie.
Byliśmy w Makarskiej i mieliśmy praktycznie identyczną sytuację - 10 dni pobytu, opłacony apartament i przejazd.
Wydaliśmy ok. 3200 kun - wszystkie obiady w konobach, kolacyjki i śniadanka z produktów zakupionych w miejscowych sklepach, dużo ( bardzo ) piwa, codziennie pyszna kawka w barze , owoce,lody jakieś przekąski i wycieczka do Omiśa.
Pozdrawiamy i życzymy wspaniałych wakacji :D
ElciaS
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ElciaS » 22.08.2010 01:52

Też uważam że wystarczy,tylko jak jedzie się swoim autem to dobrze mieć parę złotych więcej,różnie bywa w drodze.
Lukey1984
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lukey1984 » 22.08.2010 11:52

Dziękuje bardzo za pomocne odpowiedzi :D

senior111
Podróżnik
Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) senior111 » 20.10.2010 23:01

Lukey1984 napisał(a):Czesc wszystkim,

na poczatku mojego posta chcialbym przeprosic za to ze go w ogole stworzylem bo wiem ze podobnych postow do mojego jest zapewne multum tutaj na forum...no ale jednak nie potrafilem sie oprzec pokusie spytania Was o to ile pieniedzy powinnismy ze soba zabrac na te 10 dni do Chorwacji.

Lokum juz mamy zapewnione (Zadar - 50 Euro za noc dla 4 osób w terminie od 4 do 14 wrzesnia)...wiec pytam o sume "do reki" na wydatki inne niz noclegi i dojazd, tzn. jedzenie, 2-3 wycieczki i male zachcianki ;) ?

Zdecydowalismy wstepnie z dziewczyną ze wezmiemy ze soba na ten wyjazd 400 Kun i 400 Euro (+ 100 euro na czarna godzine)...czy to Nam wystarczy ..czy powinnismy cos wiecej odlozyc na ten wyjazd ?

i co wystarczyło ????
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.10.2010 18:19

piotrek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek99 » 12.07.2013 18:01

Wiem że ten post od dłuższego czasu nie był odwiedzany, ale mam pytanie ile mam zabrać pieniędzy na 10 dni w Cro? Apartamet 60 euro /noc , omijamy winietę w Słowenii 1200-1300 euro wystarczy?
Snooky
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Snooky » 12.07.2013 18:10

Nie musisz brać € ! .
Spokojnie wymienisz złotówki na kuny w chorwacji . w MiENiALnICAch (pl.kantorach).
1200 € to już porządzisz. ale nie bierz € jak wspominałem bo każdy policzy Ci po swojemu .
Ja wymieniałem złotówki bez problemu na HRK.
W zeszłym roku za 100 PLN dostałem 180 HRK także spoko.
Wymieniając PLN na € to jest 1 transakcja, € na HRK znowu druga transakcja czyli tracisz
piotrek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek99 » 12.07.2013 18:13

Dzięki Kolego! Pozdrawiam. ;)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.07.2013 18:17

piotrek99 napisał(a):Wiem że ten post od dłuższego czasu nie był odwiedzany, ale mam pytanie ile mam zabrać pieniędzy na 10 dni w Cro? Apartamet 60 euro /noc , omijamy winietę w Słowenii 1200-1300 euro wystarczy?

Jak można odpowiedzieć na tak zadane pytanie, nie wiedząc na ile osób ta kwota ma być przeznaczona i jaki jest program pobytu. To ma być tylko plażowanie, czy maksymalna ilość atrakcji :?: Piszesz, że omijacie autostradę w Słowenii, ale nie podajesz jak daleko jedziecie :?:
piotrek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek99 » 12.07.2013 18:21

Miejscowość Seget Vranjica(ok. Trogiru), 2+2(rodzina!), 1-2 wycieczki do ok.100km. ;) Czekam na odpowiedź!
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 12.07.2013 18:33

Snooky napisał(a):Wymieniając PLN na € to jest 1 transakcja, € na HRK znowu druga transakcja czyli tracisz

W ilu miejscach jeszcze tę bzdurę napiszesz ?
W sąsiednim wątku Ci udowodniłem że to nieprawda.
Przytocz kursy wymiany, dane, rachunki...
Możesz zrobić nawet 10 transakcji ale liczą się różnice kursowe a nie ich ilość.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 12.07.2013 18:34

piotrek99 napisał(a):Miejscowość Seget Vranjica(ok. Trogiru), 2+2(rodzina!), 1-2 wycieczki do ok.100km. ;) Czekam na odpowiedź!

Już odpowiadam. Jeśli to jest kwota do wydania na miejscu, to jak napisał Snooky - porządzisz, a raczej porządzicie, bo to wyjazd familijny. :wink:
Jeśli to jest budżet na całą eskapadę to wystarczy, ale szału nie będzie, bo koszty paliwa + opłaty drogowe to ok. 1500 zł, pensjonat ok. 2300 (policzyłem 9 noclegów), do tego wyżywienie na miejscu i ... na szaleństwa nie starczy. :(
Ale ja też nie szaleję, a każde wakacje są udane i tego życzę. :wink:
piotrek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrek99 » 12.07.2013 18:38

Dziękuję Walp i też życzę Ci udanych wakacji jeśli też jedziesz w tym roku! :)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 12.07.2013 18:59

Mosqito napisał(a):
Snooky napisał(a):Wymieniając PLN na € to jest 1 transakcja, € na HRK znowu druga transakcja czyli tracisz

W ilu miejscach jeszcze tę bzdurę napiszesz ?
W sąsiednim wątku Ci udowodniłem że to nieprawda.
Przytocz kursy wymiany, dane, rachunki...
Możesz zrobić nawet 10 transakcji ale liczą się różnice kursowe a nie ich ilość.

Idąc Twoim tokiem myślenia: w Zgierzu dzisiaj euro kupię po 4,33, w banku w Cro dostanę za 100 € - 751,57 kun, a za 433 zł dostanę 752,85 kun. Popraw jeśli coś nie tak.
próbuję zrozumieć, bo niedługo jadę :smo:
Następna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies