Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kassiaa
Plażowicz
Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) kassiaa » 31.07.2013 14:56

To może i nam ktoś przyblizy sredni koszt jaki może nas wynieśc pobyt w Chorwacji na 14 dni, koniec sierpnia poczatek wrzesnia. Jedziemy w 2+1 (dziecko 3 lata). Noclegi zamierzamy szukac na miejscu, raczej jakies pokoje, kwaterki, co 2 noc w innej miejscowosci bo chcemy pozwiedzać. Plan wycieczki: Plitvice, Trogir, Split, Wyspa Brać, Solta, Makarska, Mostar (BiH), dojazd do Dubrownika a nawet do Czarnogóry nad Zatokę Kotorską (Herceg Novi). Na paliwo szacujemy 2-2.5 tys. Obiady na mieście, swoje śniadania i kolacje. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 31.07.2013 16:37

kassiaa napisał(a):To może i nam ktoś przyblizy sredni koszt jaki może nas wynieśc pobyt w Chorwacji na 14 dni, koniec sierpnia poczatek wrzesnia. Jedziemy w 2+1 (dziecko 3 lata). Noclegi zamierzamy szukac na miejscu, raczej jakies pokoje, kwaterki, co 2 noc w innej miejscowosci bo chcemy pozwiedzać. Plan wycieczki: Plitvice, Trogir, Split, Wyspa Brać, Solta, Makarska, Mostar (BiH), dojazd do Dubrownika a nawet do Czarnogóry nad Zatokę Kotorską (Herceg Novi). Na paliwo szacujemy 2-2.5 tys. Obiady na mieście, swoje śniadania i kolacje. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

w Plitwicach kwatery dość drogie- w zeszłym roku na miejscu najtańszą kwaterę znaleźliśmy za 30 euro od osoby. Przenosząc sie z miejsca na miejsce tez prawdopodobnie będziecie musieli zapłacić sporo za apartamenty, bo pobyt krótszy niż 3 dni zawsze jest dość drogi.
W planach widzę wyspę więc trzeba doliczyć prom w dwie strony to jest 320kun za samochód + 196kun za osoby na Brać+ dodatkowa opłata za prom na Solte .Na moje oko to około 10tys :D
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 31.07.2013 16:58

kassiaa napisał(a):To może i nam ktoś przyblizy sredni koszt jaki może nas wynieśc pobyt w Chorwacji na 14 dni, koniec sierpnia poczatek wrzesnia. Jedziemy w 2+1 (dziecko 3 lata). Noclegi zamierzamy szukac na miejscu, raczej jakies pokoje, kwaterki, co 2 noc w innej miejscowosci bo chcemy pozwiedzać. Plan wycieczki: Plitvice, Trogir, Split, Wyspa Brać, Solta, Makarska, Mostar (BiH), dojazd do Dubrownika a nawet do Czarnogóry nad Zatokę Kotorską (Herceg Novi). Na paliwo szacujemy 2-2.5 tys. Obiady na mieście, swoje śniadania i kolacje. Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi.

to nie jest najlepszy pomysł przemieszczać się co 2 dni. lepiej i taniej zakotwiczyć gdzieś pośrodku interesującego Was terenu i trochę pojeździć. może przy półwyspie? stamtąd relatywnie blisko wszędzie tam, gdzie wskazałaś...
pozdrawiam,
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 31.07.2013 17:45

cooleczka napisał(a):

to nie jest najlepszy pomysł przemieszczać się co 2 dni. lepiej i taniej zakotwiczyć gdzieś pośrodku interesującego Was terenu i trochę pojeździć. może przy półwyspie? stamtąd relatywnie blisko wszędzie tam, gdzie wskazałaś...
pozdrawiam,

święta racja- najlepiej zrobić sobie nocleg tranzytowy w Plitvicach, pozwiedzać, a następnie zatrzymać się gdzieś w okolicach Trogiru ( można zobaczyć Split, a nawet wybrać sie do Omisa i odwiedzić Rivierę Makarską, popłynąc na Soltę) a ostatnie 7 dni spędzić np w Orebicu ( w zasięgu jest BiH, Korcula i Dubrownik). Jazda co 2 dni spowoduje stratę czasu i wykończenie 3-letniego dziecka. No i koszty olbrzymie :P
sneer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sneer » 31.07.2013 20:41

kassiaa napisał(a):Noclegi zamierzamy szukac na miejscu, raczej jakies pokoje, kwaterki, co 2 noc w innej miejscowosci bo chcemy pozwiedzać.

Podzielam zdanie poprzedników, że lepiej mieć jedną kwaterę "bazę", niż co chwilę zmieniać miejscówkę (ewentualnie robić tak jak zwykle robię ja, czyli tydzień w jednym, tydzień w drugim miejscu).

Jeśli zdecydujesz się i tak co 2 dni zmieniać kwaterę, to jadąc na przełomie sierpnia/września powinno się to udać, nie mniej ja do dziś pamiętam OGROMNE problemy ze znalezieniem kwatery na 1 noc w sierpniu parę lat temu. Zupełnie nikt nie chciał mnie przenocować (była niestety sobota i gospodarze czekali na "grube ryby").
Marbad
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marbad » 31.07.2013 22:54

Kompletnie nie rozumiem idei takiego wypoczynku. To nie wczasy tylko rajd samochodowy Paryż-Dakar w dodatku z 3 letnim dzieckiem. Co dwa dni szukać kwatery, targać bagaże, pakowanie, rozpakowywanie, czekanie na prom...
Oczywiście wiem, że gusta są różne ale nie mogę się powstrzymać przed udzieleniem wam nieproszonej rady. Wasze dziecko ma 3 lata i potrzebuje Was, powolnych spacerów z Wami, placów zabaw, rozmów z Wami, ciapania się w wodzie. A nie spędzenia praktycznie kilku godzin codziennie w foteliku samochodowym, czy "zwiedzania" Plitwic, Dubrownika czy Bóg wie czego jeszcze.
Na waszym miejscu pojechałbym znacznie bliżej, w jedno miejsce. Na przykład tu
https://www.cro.pl/holiday-village-zaton-t18126.html
czy w podobnym kempingu ( mam na myśli noclegi w apartamencie czy Mobile homie, na początku września ceny robią się już znośne). I nie wiem ile Wam potrzeba pieniędzy ale myślę, że mniej niż Waszym pierwotnym planie....
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 01.08.2013 06:51

Zgadzam się z tym ,że dla 3-letniego dziecka taki wyjazd to męka , nie wakacje. Umęczycie się i Wy i dziecko. Sto razy lepiej jest znaleźć fajną miejscówkę i robić wypady do zwiedzania innych miejsc , taniej to wyjdzie napewno , wygodniej i wykorzystacie czas urlopu na maksa odpoczywając , bawiąc się z dzieckiem i zażywając kąpieli w boskim Jadranie ... :lol:
kassiaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kassiaa » 01.08.2013 08:21

Dzięki wielkie za podpowiedzi...wsumnie to macie rację:) To nasz pierwszy wyjazd taki dluzszy z dzieckiem, tymbardziej za granicę...i dobrze jest poznać opinię innych osob. A podpowiedzcie czy lepiej szukać noclegów w okolich Trogiru czy bliżej Makarskiej???
GREG_G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) GREG_G » 01.08.2013 08:29

Może moja relacja Ci pomoże, wrzesień 2012, wyjazd 10 dniowy, zwiedzone miejscowości jak w Twoim planie:

tucepi-dubrownik-wenecja-we-wrzesniu-2012-t39945.html

koszt w sumie okolo 6000 wszystko, dojazdy, noclegi, troche jedzenia z Polski
kassiaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kassiaa » 01.08.2013 09:12

GREG_G napisał(a):Może moja relacja Ci pomoże, wrzesień 2012, wyjazd 10 dniowy, zwiedzone miejscowości jak w Twoim planie:

tucepi-dubrownik-wenecja-we-wrzesniu-2012-t39945.html

koszt w sumie okolo 6000 wszystko, dojazdy, noclegi, troche jedzenia z Polski

Bardzo fajna relacja, zdjęcia, które zamieściłeś utwierdzją nas w przekonaniu, że warto zobaczyć te miejsca:)
vister24
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) vister24 » 02.08.2013 18:02

ja jadę z przyjaciółmi mamy pensjonat biorę 5 tys zl i 200 euro i myślę ze mi wystraszy pobyt 10dni piwo i vodka tylko z PL....
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 02.08.2013 18:18

vister24 napisał(a):ja jadę z przyjaciółmi mamy pensjonat biorę 5 tys zl i 200 euro i myślę ze mi wystraszy pobyt 10dni piwo i vodka tylko z PL....

Vodki nie polecam- ale chorwackie wino za 30kn (1,5l) jak najbardziej :lol:
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 02.08.2013 19:35

Plan powinniście podporządkować Malcowi i to jest priorytet bo, Dziecina może nie wytrzymać tak napiętego programu. Dostałaś bardzo cenne rady Kol którzy przerabiali temat z Pociechami w tym wieku. Macie dwa tygodnie i mając stacjonarną miejscówkę ewentualnie dwie zwiedzicie to co zaplanowaliście.

Pzd be-ja
alienrlkp
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) alienrlkp » 05.08.2013 10:09

My jedziemy pierwszy raz we wrześniu ostatni tydzień wyspa HVAR

6-7dni na nocleg mamy przeznaczone 350€ 2 osoby
Paliwo wyniesie nas około 400zł w PL i 120€ na zachodzie

Czyli sam przyjazd i nocleg to = 2500zł
Teraz ile trzeba mieć gotówki na miejscu, aby normalnie zjeść, robić sobie samemu jedzenie i spędzić dobrze czas, nie jesteśmy ludźmi którzy trwonią pieniądze na lewo i prawo, raczej zaliczamy się do grupy oszczędnych :P

Czy 2000zł na 6 dni wystarczy?
harnas474
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) harnas474 » 05.08.2013 11:14

Ile mniej więcej muszę zabrać pieniędzy jadąc (a właściwie lecąc) na 10 dni. Przelotu nie liczę bo to już zapłacone. Chodzi mi o kwotę na osobę ? Noclegu będę szukał na miejscu + jedzenie + ewentualny autobus na małą wycieczkę. Termin od 7 do 17 sierpnia - okolice Zadaru. Chcę tam żyć bardzo oszczędnie :) żadnych zbędnych wydatków.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji? - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone