Vjetar napisał(a):pawel4545 napisał(a):generalnie chciałbym zamknąć się w kwocie 8000-8500 zł z noclegiem i przejazdem , chyba powinno się udać
600-trip-czyli-chorwacja-na-2-tyg-za-600zl-t51569.html
rufus295 napisał(a):To możesz na szybko na składowe to 4500 rozbić?. Ile macie km w jedną stronę?
rufus295 napisał(a):Te 1200zl na wyżywienie, wejściówki, na2+1 to skromnie. Nie mówiąc już o jakimś rejsie statkiem bądź ratingu. Z całą pewnością można, ale...
raptorf22 napisał(a):Zawsze warto zabrać więcej i reszta wróci do domu.
Ja w tym roku mam 10 nocek za 55 E, transport na ON + winiety i autocesta wyjdzie 1100 zł. Na wydanie na miejscu zabieram 1500-2000 zł i musi wystarczyć dla rodziny 2+2 na 9 dni. Na całość wyjazdu szacuję 5500 zł.
. To jest świetny sposób i całkowicie go popieram. Od wieku 6 lat można uczyć dziecka gospodarności pieniędzmi i kalkulacją, co bardziej woli, na czym mu zależy..... Mój też ma kieszonkowe (dostaje od dziadków na wyjazd i wujków), ale rzadko do nich sięga, bo w sumie "po co ta pierdółka", a woli potem w domu mieć na colę i chipsy z kolegami na podwórku albo nawet cześć wrzuci do skarbonki jako jego wkład w następny wyjazdamatus1 napisał(a):Co do dzieci to nasza córka dostaje kieszonkowe na wyjazdy, na swoje zakupki (bez lodów i jedzenia) i musi sie w tym co ma zmieścić. Podczas ostatniego wyjazdu do cro miała 60 euro cały czas kalkulowała czy się opłaca kupować czy nie opłaca:).
amatus1 napisał(a):Co do dzieci to nasza córka dostaje kieszonkowe na wyjazdy, na swoje zakupki (bez lodów i jedzenia) i musi sie w tym co ma zmieścić. Podczas ostatniego wyjazdu do cro miała 60 euro cały czas kalkulowała czy się opłaca kupować czy nie opłaca:).
mucha95 napisał(a): obiady i śniadania będziemy sobie sami robić jedynie kolacje we własnym zakresie,
mucha95 napisał(a): weźcie pod uwagę, że w naszym wieku nie będziemy się tam oszczędzać
mucha95 napisał(a):hotel plus przejazd wyjdzie nas około 1500 zł
mucha95 napisał(a):mam pytanie czy prócz tych 1500zł o których wspomniałem powyżej 1000zl mi wystarczy weźcie pod uwagę, że w naszym wieku nie będziemy się tam oszczędzać
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne