hrupek666 napisał(a):A co wy tak z tym euro
Przeca w CRO to Kuniczki chyba jeszcze są, a te maja podobny kurs jak w tamtym roku.
Jak najbardziej kuniczki czyli kuny.
Ale znasz wynajmujących kwatery za kuniczki
hrupek666 napisał(a):A co wy tak z tym euro
Przeca w CRO to Kuniczki chyba jeszcze są, a te maja podobny kurs jak w tamtym roku.
klerjeser napisał(a):Co to są "kuniczki"? jakiś żargon regionalny?
klerjeser napisał(a):Kurs w zeszłym roku był niższy.
Janusz Bajcer napisał(a):Ale znasz wynajmujących kwatery za kuniczki
hrupek666 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Ale znasz wynajmujących kwatery za kuniczki
Dziś jak zwykle panie Januszu odpowiem panu z miła chęcią
Tak
Kwaterki zamówione i umówiona waluta "kuniczki"
Ale wiem że większość chce euro tez tak miałem .
hrupek666 napisał(a):Tak był nie 0,59 tylko 0,56 przepraszam.
klerjeser napisał(a): lubię szerzyć wiedzę wśród ludu
Hercklekot napisał(a): temat zszedł na wypłatę kaski z bankomatów Zagrebačka Banka: on i ja mamy konta w Pekao S.A. i wypłacamy sobie bezprowizyjnie. Kumpel jednak zadał pytanie, które mnie lekko zdziwiło:
"Jak wypłacasz, to co naciskasz - rozlicz wypłatę w HRK czy w PLN ?". Tutaj zgłupiałem i poleciałem szukać starych paragonów i grzebać w historii konta. Co się okazuje - w zależności od wyboru powyższej opcji kurs wymiany się różni (za taką samą kwotę zdjętych z konta złotówek dostajemy docelowo różne ilości kun). Pytanie tylko która opcja jest korzystniejsza - tj. który sposób obciążenia konta wybrać ?
hrupek666 napisał(a):klerjeser napisał(a): lubię szerzyć wiedzę wśród ludu
Jak już zacząłeś to odpowiedz proszę i tym razem rozszerz naszą wiedze,Hercklekot napisał(a): temat zszedł na wypłatę kaski z bankomatów Zagrebačka Banka: on i ja mamy konta w Pekao S.A. i wypłacamy sobie bezprowizyjnie. Kumpel jednak zadał pytanie, które mnie lekko zdziwiło:
"Jak wypłacasz, to co naciskasz - rozlicz wypłatę w HRK czy w PLN ?". Tutaj zgłupiałem i poleciałem szukać starych paragonów i grzebać w historii konta. Co się okazuje - w zależności od wyboru powyższej opcji kurs wymiany się różni (za taką samą kwotę zdjętych z konta złotówek dostajemy docelowo różne ilości kun). Pytanie tylko która opcja jest korzystniejsza - tj. który sposób obciążenia konta wybrać ?
klerjeser napisał(a): ja bym rozliczył w PLN.
Zgadnij dlaczego
klerjeser napisał(a):
No więc szybki maciusiu, ja bym rozliczył w PLN.
Zgadnij dlaczego
deu89 napisał(a): Korzystając z okazji , jeśli ktoś ma orientacje , znajomośc lub doświadczenie i mógłby polecić nam ciekawe , czy też nawet ważne do odwiedzenia miejsca z tamtych okolic , bardzo poproszę o wskazówki ( do tej pory słyszałem o miejscach polecanych takich jak : Dubrownik (mury) , Split , Kravica - wodospady , Mostar , Medjugorie )
FUX napisał(a):Za to możesz pójść do konoby na jakieś 4-6 kolacji w dwie osoby z winem.
Fish picnic to ca. 500-600 kun na dwie osoby.
deu89 napisał(a):chciałbym się was poradzić jaka kwota wystarczyłaby nam na tzw. rozrywkę i dodatkowe drobne wydatki , jeśli mamy już opłacone :
(...)
Czy dodatkowe 1500 Kn byłoby wystarczające czy jest to zbyt mało ?
deu89 napisał(a): nie wiem czy zauważyłeś , ale jeśli chodzi o wyżywienie to mamy zapewnione pełne w hotelu .
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne