Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji
napisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2015 09:18
Przykładowe koszty 4-ro osobowej rodziny za 13 dni wypoczynku:
Koszty stałe:
1200 – paliwo 3200km w obie strony z wycieczkami na miejscu
280 – winiety jeżeli jazda autostradami
3000 – apartamenty 13x55 euro (pewnie można taniej, a można i drożej)
300 – ubezpieczenie auta i dodatkowe ubezpieczenie
Daje to około 4800 PLN
Zestaw startowy w postaci masek, butów, mat do leżenia, ręczników z mikrofibry, parasola, zastawu badmintona i medykamentów – 1000 PLN (pewnie można taniej) – zestaw startowy zostaje na kolejne lata (oprócz butów dla dzieci bo się po prostu rozleciały i wylądowały w śmietniku)
Już mamy 5800 PLN
Zestaw startowy wyżywienia na kilka pierwszych dni w postaci kilku konserw, wędliny, sera, kiełbasek, pieczywa tostowego i alkoholu (teraz wiem że nie ma sensu go brać) itp. – 300-400 PLN
Teraz mamy 6200 PLN
Jedzenie po drodze, nocleg do CRO i wydatki na miejscu – 4000 PLN (tutaj też cena za autostradę w CRO bo o niej zapomniałem w kosztach stałych około 200 PLN)
Inne – 300 PLN
Całkowity koszt – około 10500 PLN
Odliczając koszt zestawu startowego i kilku innych drobiazgów myślę, że w sezonie można się wyrobić w 9k PLN, a nie jedząc na "mieście" 7,5-8k PLN powinno wystarczyć przy tych cenach apartamentów, które ja podałem. My jedliśmy 6 razy i wydaliśmy na to około 2k kun. Dodatkowo codziennie lody za 20 - 30kn co daje dodatkowe około 300 kun.
W Chorwacji oprócz mięsa, pieczywa i słodkiego picia tak naprawdę reszta żywności jest na podobnym pułapie cenowym co w Polsce. Przynajmniej w tym rejonie co ja byłem.
Ostatnio edytowano 29.07.2015 11:16 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz