Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser
Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.07.2015 18:47

Twój wybór , ale dobrego hamburgera to można zjeść u nas , Cevapcici czy burka u nas nie zjesz , a dobre Chorwackie Cevapcici wali najlepszego hamburgera na łeb. :)
kazow
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kazow » 25.07.2015 18:57

smiem sie nie zgodzic! cevapcici jest OK, ale nie urywa jakos du.py za przeproszeniem, pleskavica to juz wogole

w HR najbardziej sobie cenie ryby z grila i kalmary, chociaz w Polsce tego prawie nie dotykam, w HR ma to niesamowity smak

a co do hamburgera - nic lepszego na swiecie jeszcze nie wynaleziono i nic nie moze sie rownac :) ja tez naleze do klubu wielbicieli hambuksow i moglbym jesc codziennie, ba nawet stawiam je wyzej niz steki

wracja do tematu budzetowego, jak juz wczesniej pisano, normalne dania w Knobie na 2 osoby to 200-250 juz z winem/piwkiem ... a jak pizza to i w 100 z piwem sie zamknie

chociaz te 4.5 tys za caly wyjazd to mi nigdy sie nie udalo osiagnac, na 2 osoby konczylo sie zawsze blizej 7tys na 12/13 dni, ale my z PL raczej nic nie zabieralismy
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.07.2015 19:11

...ja nadal nie wiem jak to robicie...że tak mało wydajecie 8O
...na dwie osoby ... 18 dni z opłatami i dużą częścią jedzenia z PL ...poszło min około 10 k :roll:
...fakt że gdzie mieszkaliśmy mogło spać jeszcze dwoje dzieci :wink:
tanhayi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) tanhayi » 25.07.2015 19:31

kazow napisał(a):smiem sie nie zgodzic! cevapcici jest OK, ale nie urywa jakos du.py za przeproszeniem, pleskavica to juz wogole

w HR najbardziej sobie cenie ryby z grila i kalmary, chociaz w Polsce tego prawie nie dotykam, w HR ma to niesamowity smak

a co do hamburgera - nic lepszego na swiecie jeszcze nie wynaleziono i nic nie moze sie rownac :) ja tez naleze do klubu wielbicieli hambuksow i moglbym jesc codziennie, ba nawet stawiam je wyzej niz steki

Tych dań również skosztuje. Ale hamburgera sobie nie odmówię.

Rybkę z grilla zrobie sobie również a kalmarów nie jadłem.

Tak - hamburger jest lepszy od steka.;d
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.07.2015 19:35

mervik napisał(a):...ja nadal nie wiem jak to robicie...że tak mało wydajecie 8O
...na dwie osoby ... 18 dni z opłatami i dużą częścią jedzenia z PL ...poszło min około 10 k :roll:

10 kawałków pełna rozpusta i rozrzutność , się w doopach poprzewracało . 8O

...mervik znasz mnie :mrgreen:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.07.2015 23:01

maniust napisał(a):
mervik napisał(a):...ja nadal nie wiem jak to robicie...że tak mało wydajecie 8O

10 kawałków pełna rozpusta i rozrzutność , się w doopach poprzewracało . 8O

...mervik znasz mnie :mrgreen:

Maniek ..żeby to była rozpusta...to bym jakoś to przeżył ...ale to było zaciskanie pasa :mrgreen:
...to przez te apartmany :evil: :lool:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.07.2015 23:03

Chciało się na Pagu to się ma....... :lol:
artwro
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) artwro » 25.07.2015 23:08

Janusz Bajcer napisał(a):
pstwdcpjp@gmail.com napisał(a):Dzięki Dzięki już jestem troche spokojnieeszy jak wruce dam całę sprawozdanie ;)

Witam, witam.
Tylko postaraj się napisać sprawozdanie bez błędów :wink: :idea:

popieram w całości
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.07.2015 23:19

maniust napisał(a):Chciało się na Pagu to się ma....... :lol:

..no i Hvaru...a o peljasiu już nie wspomnę :mrgreen:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 25.07.2015 23:23

mervik napisał(a):peljasiu już nie wspomnę :mrgreen:

Kolejny analfabeta......... Obrazek

Peljeszczaku, Peljeszczaku......... :oczko_usmiech:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.07.2015 23:36

maniust napisał(a):
mervik napisał(a):peljasiu już nie wspomnę :mrgreen:

Kolejny analfabeta......... Obrazek

Peljeszczaku, Peljeszczaku......... :oczko_usmiech:

Maniek ja tak łagodnie nazywam bo w żuljance byłem :mrgreen:
tom69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom69 » 26.07.2015 00:35

Moje wydatki, zaznaczam że lubię sam eksperymentować w kuchni z polski biorę na rozruch na 3 dni a resztę kupuję w Chorwacji:
2011 - 4 osoby - 5200 pln - 10 dni Tribunj, rakija po 25kun wino po 20kun, najgorsza zupa rybna jaką jadłem, nie chcę chodzić jeść na miasto. "Dzień osła"(wyścigi) - krewetki z grilla nawet to dobre. Split obiad -taki sobie.
2012 - 4 osoby - 5100 pln - 10 dni Pakostane rakija po 25kun, pierwszy raz tuńczyk w cro (samemu zrobiony), pierwsza pizza, pierwsze kalmary z grilla.
2013 - 3 osoby - 5200 pln- 10 dni Promajna wino po 20kun, brak tuńczyka, pljeskavica d... nie urwała nawet na drugi dzień 8O, za to kotlety jagnięce w Blagaj rewelacja, drinki i kawa na plaży ok, spadochron, shark - dodatkowa zabawa.
2014 - 4 osoby - 7500 pln - 14 dni Valbandon (Istria) wino po 25kun, 2 x tuńczyk i to był błąd, dałem spróbować znajomym i w tym roku jadą z nami na tuńczyka :D , Pizza po raz drugi i trzeci w Fazanie i Peroj z pieca - chyba lubię pizzę, Fazana - najlepsze lody jakie jadłem w Chorwacji no może w Premanturze (w knajpce) przy wieży też dobre :D
2015 - 3 osoby - 12 dni Vir (tak, tak) wyjazd 09.08 - przewidywany koszt 5500 pln, 1200 paliwo i winiety, kwaterę dzielimy na dwie rodziny po 1800 pln. - chyba że dojdą pływadełka co jest w planie.
Do tego doszły wyjazdy na wycieczki po okolicy typu Zadar, Nin, Split, Krka, Sibernik, Vodice, Trogir, Mostar itd. ryby kupowane na ryneczkach - według mnie lepsze są z patelni niż z grilla.
Alga
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alga » 26.07.2015 07:20

Przebrnęłam przez wątek i się zmartwiłam...
Jedziemy w 2 osoby w sierpniu na 10 dni do miasta Krk.

Moje wyliczenia:
Jedzenie z Polski 400 zł. (7 dni gotuje)
Na miejscu 3 dni jedzenia na mieście (nie wynika to z braku kasy, tylko z uwagi na konieczną,specjalną dietę przez chorobę)
Nocleg 1600 zł.
Benzyna/gaz Warszawa - Krk + Plitwickie i zwiedzanie wyspy Krk = 2 tys. zł.
Na miejscu do wydania 4 tys. kun (czyli 2 tys.zł) na bilety wstępu, wycieczki, lody, pieczywo, drobne zakupy, piwko.
Wychodzi dziennie na 2 osoby - 400 kun.
Wiadomo, raz wydam mniej, raz więcej, ale z wątku tematu, wychodzi mi, że jest to za mało...?
khml
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) khml » 26.07.2015 08:08

Faktycznie - po przeczytaniu całego wątku mam wątpliwości czy jadąc w drugiej połowie sierpnia na 14 dni (2os.+2dzieci), /wstępnie Pag 7 dni oraz Vodice 7 dni/ budżet na poziomie 1500 euro (nie wliczając kosztów dojazdu: paliwa, winiet, opłat autostradowych), czyli kwota 1500 euro na apartman + jedzenie na miejscu + wycieczki na Plitvickie i jakieś inne będzie wystarczająca 8O
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 26.07.2015 08:14

Alga napisał(a):Przebrnęłam przez wątek i się zmartwiłam...
Jedziemy w 2 osoby w sierpniu na 10 dni do miasta Krk.

Moje wyliczenia:
Jedzenie z Polski 400 zł. (7 dni gotuje)
Na miejscu 3 dni jedzenia na mieście (nie wynika to z braku kasy, tylko z uwagi na konieczną,specjalną dietę przez chorobę)
Nocleg 1600 zł.
Benzyna/gaz Warszawa - Krk + Plitwickie i zwiedzanie wyspy Krk = 2 tys. zł.
Na miejscu do wydania 4 tys. kun (czyli 2 tys.zł) na bilety wstępu, wycieczki, lody, pieczywo, drobne zakupy, piwko.
Wychodzi dziennie na 2 osoby - 400 kun.
Wiadomo, raz wydam mniej, raz więcej, ale z wątku tematu, wychodzi mi, że jest to za mało...?

uważam, że nie jest to mało, jeśli odpadają wizyty w konobach, to koszty od razu są niższe, no i lpg (w tym roku w Cro max 4 kn/l)
nie lubię restauracji (strata czasu, zawsze jakiś palacz trafi się przy stoliku obok, a przecież w ten upał w środku siedzieć nie będziemy), nie lubimy owoców morza i ryb, jeśli trzeba (np. całodniowa wycieczka), to zdarzy się jakaś pizza, ale nie odmawiamy sobie lodów i burka (choć burek w BiH i tak lepszy i tańszy), sporo zwiedzamy
w dwójkę za tegoroczny wyjazd (14 noclegów, przejechane 4 tys. km) wydaliśmy ok. 4 tys. zł (nie liczę kasy wydanej w Polsce na jedzenie i szeroko rozumiany sprzęt od maski do pływania po GoPro)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji? - strona 33
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone