Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji
napisał(a) Zacheusz » 25.07.2015 16:33
Byłem pierwszy raz w Chorwacji w tym roku i wiem jak to jest i ile jest informacji sprzecznych nt. cen itp.
W związku z tym chciałbym rozwiać troszkę wątpliwości szczególnie osób wybierających się tam po raz pierwszy, mianowicie jeśli chodzi o ceny to nie ma tragedii. 20 % drożej jeśli chodzi o sklepy, ale jeśli chodzi o restauracje, bary to tutaj ceny są zbliżone do bałtyckich miasteczek typu Darłówko itp. Ja bedąc łącznie 13 dni wydałem około 4 500 zł na 3 osoby w tym 7-letnia pociecha. Oczywiście nie prowadziłem zbyt bogatego nocnego życia, pomijając igraszki z żoną:), ale jadłem myślę że na przyzwoitym poziomie. Miałem oczywiście ze sobą trochę jedzenia, napojów i piwa z Polski, ale obiady, pizze, hamburgery, oczywiście lody nawiedzały moje jelita regularnie. LEŻAK w Omis czy w Baśce praktycznie codziennie, niestety parkingi prawie codziennie, zwiedziłem Brać statkiem, Trogir, Kliss, Baśka Voda, Makarska, Medżugorie i Kravica. Oczywiście 4200 zł to koszty paliwa, wyżywienia, autostrad, bez kwatery, bo tą miałem gratisowo, gdyż kuzyn ma apartament w Stanici.