piotrekbeti napisał(a):Osobiście szukam i rezerwuję kilka miesięcy wcześniej, zimą, raczej mieszkania typu 1-2pokojowe w większych miastach typu Gdynia, Ustka, Świnoujście Kołobrzeg i bez problemu w 2014 i wcześniej mieszkaliśmy 2+2 w cenie 120-140 w lipcu-sierpniu, przy rezerwacji na 10-14dni, raczej kilkanaście minut spacerkiem do plaży, uważam mieszkanko z pełnym wyposażeniem za rozsądną alternatywę dla pokoju z łazienką lub bez i aneksem wynajmowanymi od naszych drogich właścicieli domków którzy w 2 miesiące letnie w roku chcą pokryć cały koszt budowy całego domu
tolek81 napisał(a):1. Widzę sklep Konzum - odwiedziłem stronę przepatrzyłem ofertę i porównałbym to Biedronki ?! TAK/NIE
tolek81 napisał(a):2. Co do kwestii ceny dojazdu ja z Nowego Sącza czy polskie może czy chorwacja godzinowo to samo , może Cro szybciej ?
tolek81 napisał(a):3. Cenę jaką mi zarpoponowano w kantorze w NS to 0,57 centus oczywiście przy większej ilości wg. kalkulatora to i tak jakieś 2,5 gr drożej niż w CRO?.
tolek81 napisał(a):4. Przez 10 dni w dwie osoby myśle zmieścić się z opłatami małym co nieco z PL reszta na miejscu w 3500 PL rozliczenie za kwatere EUR, paliwo itp gotówka bądź karta, oczywiście będę posiadał większy zapas kasy.
Wyjazd na 4 dni - długi weekend do Hajduszoboszlo , Węgry na 2 osoby koło 1000 z wstępami na basen, winko, paliwo, bograc itd.
Na rezerwę PL bo można wymienić na kuny oraz EUR plus karta w razie w...
maniust napisał(a): tolek81 napisał(a):
1. Widzę sklep Konzum - odwiedziłem stronę przepatrzyłem ofertę i porównałbym to Biedronki ?! TAK/NIE
NIE ....w Konzumie nie znajdziesz tych samych produktów co w Biedrze.
2. Co do kwestii ceny dojazdu ja z Nowego Sącza czy polskie może czy chorwacja godzinowo to samo , może Cro szybciej ?
...ale o co chodzi?
3. Cenę jaką mi zarpoponowano w kantorze w NS to 0,57 centus oczywiście przy większej ilości wg. kalkulatora to i tak jakieś 2,5 gr drożej niż w CRO?.
Przy kursie 0,55 czy 0,57 różnica w przeliczeniu całej kwoty wydanej w Cro na PLN , niewielka.
Mnie osobiście wygodniej w Cro brać ze ściany.
tolek81 napisał(a):Jaka różnica ? Sklep online wydaje się mieć bogatszą ofertę. Produkty jak nabiał, mięcho czy %% są ?
tolek81 napisał(a):Polskie morze - błąd wynikający z szybkości pisania
maniust napisał(a):Wiesz .....mieszkam nad Kałtykiem , do Cro mam 1400-1800 km , zależy czy Istria czy Dalmacja i ciągnie mnie tam jak cholera.
Inny klimat , inne morze , inne obyczaje......
maker napisał(a):Jak widzę Wasze koszty to trochę łapię się za głowę
U mnie wychodzi to zdecydowanie taniej:
Wycieczka objazdowa Kraków -> Senj -> Split -> Makarska -> Kotor -> Mostar -> Sarajewo -> Zagrzeb -> Kraków
2 osoby dorosłe, wszystkie noclegi rezerwowane na booking.com
Paliwo: około 790 zł
Autostrady: 280 zł
Apartamenty: 1225 zł
Kieszonkowe na miejscu: 1000 zł
Prezenty, alkohol do Polski (opcjonalnie): 400 zł
Śniadania i kolacje w apartamentach, obiad na mieście niekoniecznie w najdroższych miejscach.
Assistance na auto wykupuje na caly rok razem z OC więc nie wliczam tego kosztu.
Koszty wychodzą 3295 zł na 2 osoby.
Oczywiście na "kieszonkowym" można popłynąć znacznie bardziej ale z doświadczenia z poprzednich lat wiem, że można w tym zmieścić danie główne + napój do obiadu i składniki na śniadanie i kolacje. No i dodatkowo w Bośni ceny znacznie niższe ale będę tam tylko 2 dni.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne