Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
walp
Weteran
Re: Ile zabrac pieniedzy na 10 dniowy wyjazd do Chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 30.07.2014 17:59

Brutaka napisał(a):Znam takich co taskają wodę mineralną do picia z PL bo uważają, że 18 kun za 5 litrowy baniak w Studenacu to za dużo :papa:

To ja, to ja, ale ... tylko zgrzewkę, właściwie starcza na drogę :lool:
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 30.07.2014 19:35

Brutaka napisał(a):
Znam takich co taskają wodę mineralną do picia z PL bo uważają, że 18 kun za 5 litrowy baniak w Studenacu to za dużo :papa:

Za tą cenę w Kauflandzie wyjdzie z 25 litrów wody :D Dla oszczędnych rachunek jest prosty :D
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 31.07.2014 14:25

walp napisał(a):To ja, to ja, ale ... tylko zgrzewkę, właściwie starcza na drogę :lool:

Oczywiście na drogę to bierze chyba każdy ale nikt chyba przy zdrowych zmysłach nie taszczy pełnego zapasu na cały pobyt w CRO :)
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 31.07.2014 14:41

Co do wody... dla niektórych ma jeszcze znaczenie jej jakość (a właściwie poziom zmineralizowania) - jak mamy kupować w Cro wodę typu nasz Żywiec-kranówka, to wolimy te dwie zgrzewki wrzucić do auta (może na cały wyjazd nie starczy, ale choć częściowo zapobiegnie wypłukaniu z organizmu wszelkich minerałów). A poza tym 5-litrowe baniaki są nieporęczne i trudno je do lodówki upchnąć ;)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2014 14:46

Bez przesady z tą wodą i tymi mikroelementami :) Przerwa w piciu jakiegoś rodzaju wody przez dwa tygodnie to nie jest tragedia dla organizmu a sądzę, że organizm tego nawet nie odczuje, szczególnie, że tam zjada się dużo owoców i warzyw.
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 31.07.2014 14:51

Kasia i Krzyś napisał(a):wodę typu nasz Żywiec-kranówka,

Akurat w tej kwestii z uwagi na moje zajęcie zawodowe śmiem twierdzić, że nie masz zupełnie racji.
Fabryki wody Żywiec (Cięcina i Mirosławiec) mają w Polsce jedne z najostrzejszych norm pod względem jakości wody pitnej i pod żadnym względem nie porównywałbym tej wody do miejskiej "kranówy".

Bez przesadyzmu również z tymi minerałami. Ja od 16 lat piję wodę z osmozy (gotowanie, napoje) oraz różne mineralne w upale. Jak 7 dni popiję zwykłej kranówy nic mi nie jest i też żyję :hut:
Kasia i Krzyś
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasia i Krzyś » 31.07.2014 17:04

Bocian napisał(a):Bez przesady z tą wodą i tymi mikroelementami :) Przerwa w piciu jakiegoś rodzaju wody przez dwa tygodnie to nie jest tragedia dla organizmu a sądzę, że organizm tego nawet nie odczuje, szczególnie, że tam zjada się dużo owoców i warzyw.

może tragedii nie będzie, ale ja lubię konkretną markę wody i już :)

Brutaka napisał(a):
Kasia i Krzyś napisał(a):wodę typu nasz Żywiec-kranówka,

Akurat w tej kwestii z uwagi na moje zajęcie zawodowe śmiem twierdzić, że nie masz zupełnie racji.
Fabryki wody Żywiec (Cięcina i Mirosławiec) mają w Polsce jedne z najostrzejszych norm pod względem jakości wody pitnej i pod żadnym względem nie porównywałbym tej wody do miejskiej "kranówy".

Bez przesadyzmu również z tymi minerałami. Ja od 16 lat piję wodę z osmozy (gotowanie, napoje) oraz różne mineralne w upale. Jak 7 dni popiję zwykłej kranówy nic mi nie jest i też żyję :hut:

co do norm jakości się nie wypowiadam, bo nie mam takich informacji, chodziło mi bardziej o mineralizację, która jest najsłabsza spośród znanych mi wód. Jak mam pić czystą wodę za 3 zł za 1,5 litra, to wolę gotowaną, albo przefiltrowaną po prostu...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2014 17:29

Kasia i Krzyś napisał(a):może tragedii nie będzie, ale ja lubię konkretną markę wody i już :)

No i to do nie przemawia a nie jakieś minerały :lol:
Brutaka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Brutaka » 31.07.2014 17:32

Kasia i Krzyś napisał(a):co do norm jakości się nie wypowiadam, bo nie mam takich informacji, chodziło mi bardziej o mineralizację, która jest najsłabsza spośród znanych mi wód. Jak mam pić czystą wodę za 3 zł za 1,5 litra, to wolę gotowaną, albo przefiltrowaną po prostu...

Kup sobie wodę wysoko mineralizowaną jeśli oczekujesz mocnego uderzenia smaku.
Polecam lekturę: http://www.pro-test.pl/tests_article/16 ... +wody.html
Tyle ode mnie.

Powracamy do głównego wątku :papa:
agazp
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agazp » 31.07.2014 17:46

ja na 14 dni mam 10000

apartament 840 euro

auto pali 12 litrów

dużo na miejscu zwiedzamy

a i rodzina 2 +2

jedzenia z polski biorę nie wiele :))

:mrgreen: :mrgreen: jeszcze 2 tyg, do wyjazdu :)))
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 31.07.2014 17:58

agazp napisał(a):ja na 14 dni mam 10000

Euro?
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 31.07.2014 18:34

agazp napisał(a):
auto pali 12 litrów

Czego?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2014 18:43

Obrazek
Obrazek

Jest 12 :wink:
agazp
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agazp » 31.07.2014 21:41

maniust napisał(a):
agazp napisał(a):
auto pali 12 litrów

Czego?

ropy
agazp
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) agazp » 31.07.2014 21:42

:lol:
Bocian napisał(a):
agazp napisał(a):ja na 14 dni mam 10000

Euro?

:lol: niestety złoty :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Ile zabrać pieniędzy na 10-dniowy wyjazd do Chorwacji? - strona 21
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies